Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sheray

Dlaczego na świecie jest tyle nienawiści i bestialstwa, patologii???

Polecane posty

Co dzień nowe wiadomości zaczynające się od śmierci kolejnego dziecka... Rodzice z nazwy, bo serca nie mają. Nie pochwalam aborcji, ale coniektórzy nie powinni mieć dzieci.... Sama mam malutkie dzieciątko i serce mi krwawi gdy słyszę o tych skrzywdzonych dzieciach... Jak można skrzywdzić malutkie bezbronne dziecko?

Gość Violka_demolka
a dlaczego ludzie nie chcą sobie wybaczać?

Gość gbhgbt
no szkoda dzieci

A jak zlikwidują okna życia, to zacznie się seria noworodków znalezionych przy śmietnikach.... Dlaczego ludzie nie zdają sobie sprawy ze swoich czynów, dlaczego nie umieją przewidzieć konsekwencji i zapobiegać takim dramatom, które dzieją się przez ich nie myślenie? Ja wiem, że na TEJ wysokości nie ma mózgu no ale.... Ludzie opamiętajcie się

Gość ;lkm;lm
no wiesz, tak jakdla nas niezrozumiale jest zabicie dziecka tak dlaniektorych niezrozumiale jest kochanie go...sa ludzi dla ktorych zlo, przemoc jest norma, a milosc i wzajemny szacunek odtsepstwem od tej normy. Tak np zostal wychowany i to poniekad nie jego wina, ze przejawia takie a nie inne zachowania...mnie bardziej niz to niepokoi zachlannosc ludzka na pieniadz i wartosci materialne, ktore powoduja ze czlowiek czlowiekowi najwiekszym wrogiem sie staje. To jest obrzydliwe. Obrzydliwe jest dazenie do sukcesu, posiadania wszystkiego co najlepsze bez zwracania uwagi na blizniego... taki to juz swiat i co poradzisz???

No cóż napewno nie będę godziła się na to zło na świecie, bo pogodzenie się z tym to wygrana nienawiści.... Dopóki jest choć jeden czlowiek myślący inaczej może jest jeszcze jakaś szansa na to, że inni tez zaczną myśleć inaczej. Przecież dla wierzących jest kochaj bliźniego jak siebie samego a dla niewierzących nie rób drugiemu co Tobie niemiłe.... Na świecie brakuje empatii...

Gość jedną nogą w rowie
jeśli można moim zdaniem odpowiedź jest prosta chociaż może nie dawać żadnej satysfakcji poznania prawdy, bo jest banalna i oczywista jesteśmy tacy, jak nasza przeszłość i pochodzenia pochodzimy od zwierząt i niesiemy w sobie zwierzęce instynkty żadna etyka nie jest w sanie ich unieważnić jedynie bierze je na smycz kultury osobistej, dobrych obyczajów, religii, dekalogu, kodeksu karnego i sumienia ale sumienie to rzecz bardzo indywidualna i po prostu jedni stoją wyżej na drabinie moralnego rozwoju inni niżej a jeśli komuś to nie wystarcza, to zostaje mu taka czy inna religia i tutaj chrześcijaństwo prezentuje bardzo ciekawą (i moim zdaniem wnikliwą i mądrą) koncepcję grzechu pierworodnego w którym zawiera się nasza skłonność ku złemu

Człowiek zawsze znajdzie wymówkę dla swoich czynów. Szkoda, że z postępem technologicznym nie rozwija się nasza duchowość

Gość pomysłowa Gośka
poprawę trzeba zacząć od własnych małych podwórek czyli domów:)