Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agataa1

Czy nie jest za późno by zmienić swoje plany, mylę o tym by pracować w policji!

Polecane posty

Gość Agataa1

Witam ;) miałabym do Was pytanie związane z pracą w policji i chciałbym żebyście powiedzieli mi czy jest jeszcze szansa na zmianę planów, co jest wymagane i czy wgl będzie bardzo trudno, chciałabym znać wymogi i obowiązki z tym związane. a więc przejdę do konkretów :) jestem uczennicą liceum ogólnokształcącego i przede mną matura (już tylko 2 miesiące..), deklaracje podpisane i przedmioty do zdawania zatwierdzone. myślałam o studiach związanymi z rachunkowością, jednak ostatnio zastanawiam się nad swoją przyszła pracą i pomyślałam o policji, nie jest za późno..? przedmioty które zdaje były wybrane adekwatnie do rachunkowości jednak czy zgodzi się to z wymaganiami na policji..? muszę ukończyć jakieś wybrane studia aby mieć szansę na pracę w policji..? czy od mojego wykształcenia, zdolności i umiejętności zależy przydzielona praca na policji..? (np. praca w komendzie, praca w drogówce itp) prosiłabym Was gorąco o pomoc i wyjaśnienie mi tych wszystkich aspektów ;*

Studiów nie muszisz mieć, ale jak masz to wiecej punktów w rekrutacji. Szanse masz poczytaj sobie na stronie policji o rekrutacji. Teraz ciężko się dostać, bo z powodu bezrobocia bardzo wiele osób sie stara. Co do pracy w policji to na początku jak się dostaniesz i tak będziesz szlifować chodniki i jeździć do pijackich awantur, ale później gdzie trafisz to zależy bardzo dużo od znajomości i układów, z tego co wiem to do drogówki ciężko, bo łatwa robota i raczej "swoich" biorą.

Gość facet taki.....
aby pracowac w Policji musisz miec wykształcenie średnie i nie byc karana za przestępstwa. Studia w tej formacji niewiele dają, niestety liczą się znajomości.

Gość facet taki.....
dużo zależy od jednostki bo w małych powiatówkach wyrwanie się z patrolówki bez układów graniczy z cudem. W dużych jednostkach np w Warszawie łatwiej się dostac i łatwiej awansowac

Gość Agataa1
yhym czyli jeszcze mam szanse na prace w policji, jednak racja znajomości się liczą, dziekuję Wam za rade!!

Gość sfewfeferf
NIe prawda, ze na początku się odwala taką uliczna robotę, to zalezy kim jesteś. Mój facet poszedł do policji po studiach prawniczych i praktycznie od razu trafił za biurko

Gość Agataa1
to jakie studia mi proponujecie dzięki którym będzie szansa się dostać do policji, nie mówie o tym żeby od razu być "wyżej" ;)

Gość Agataa1
Rozbitek z Polski C , dziękuję za link ;*