Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dalajlaama

Jezu, czy mogę być w ciąży??

Polecane posty

Gość ja bardzo smutna dziewczyna
Powiem Ci tak, że takie obliczanie dni płodnych na jakimś kalkulatorze to nic nie da, je się obserwuje a nie oblicza. Wymycie spermy pewnie też nic nie da, one już jak miały polecieć to poleciały gdzie trzeba. Teraz trzeba tylko czekać. A co sądzisz o moim przypadku? Kochałam się (raczej) na początku dni niepłodnych poowulacyjnych. Facet wyszedł na długo przed wytryskiem. A i tak sie boję.

Gość gdghiih
Ja bym teraz poleciala na pogotowie i blagala o recepte

Gość tabasco84
Opanuj się trochę! Masz 28 lat czy 18? Zachowujesz się jakbyś już była w ciąży a jeszcze nic nie wiadomo. Idź do lekarza, wypisze Ci tabletki nie są jakieś kosmicznie drogie. Jeśli nie chcesz tego zrobić to pozostaje czekać i ...modlić się bo co innego. Ale poważnie jeśli ciąża ma zrujnować Ci życie to nic nie powinno być dla Ciebie ważniejsze niż wizyta u lekarza. Bo chyba nie chcesz później usuwać czy robić innych głupot jeśli jeszcze masz czas. Nie wiem czy dziś nie możesz podskoczyć gdzieś prywatnie chyba za późno nie jest.

Gość mala_szklaneczka
oczywiscie ze jest duza szansa ze bedziesz w ciąży, duzo duzo wyzsza niz w dni nieplodne;) nawet powiem ze jak są to dni twoje plode to wiadomo ze bedziesz w ciazy ;)) pozdrawiam.

Gość szakalakas
idź do szpitala na ostry dyżur, każdy lekarz ci może to przepisać, nie tylko ginekolog.

Gość _CzikiTaAaAa_
To jak wczoraj uprawiałaś seks ze swoim chłopakiem to nawet najlepszy gin na świecie nie będzie Ci w stanie na dzień dzisiejszy powiedzieć czy jesteś w ciąży :) Objawy ciąży zaczynają się tak średnio w okresie miesiąca po zapłodnieniu a nie dzień po :P

Gość czarnaaaaaaaaaaaaa
Idz do szpitala na nocny dyzur - tam napewno dadz Ci recepte na tabletke escapelle ja tak robilam nie martw sie

Gość xzxz
Wypływanie spermy nie ma żadnego wpływu na ciążę. Wypłukiwanie też nie. Nie można wierzyć kalkulatorom płodności a w ogóle to dni płodne się obserwuje a nie wylicza.

Gość Dalajlaama
Mieszkam w małej miescowości, nie znajdę teraz lekarza prywatnie. A zanim znajdę lekarza rano, zanim dojadę i dostanę się do miasta miną kolejne cenne godziny. Poza tym nie wiem, czy to nie usunięcie z tą tabletką po:( Smutna dziewczyna - a ile jesteś ze swoim facetem? Raczej nie wygląda to na groźną sytuację...

up nie widzę odpowiedzi

Gość otoczaki
no niestety jak chłopak nie może wyjąć i dokończyć ręką na brzuch to będzie teraz z wózkiem jeździł...

autorko ja juz jestem dosyć długo z facetem i kocham go bardzo, ale nie chcę teraz dziecka, jednak wiem że to nie jest bardzo ryzykowna sytuacja w której się znalazłam. W sumie to jutro powinnam mieć okres.

Gość Dalajlaama
Mala szklaneczka - przerażasz mnie :(:( Po co..? Ja nawet tu pogotowia na tym zadupiu nie mam. Autobus do miasta jedzie pewnie gdzieś o 22:( Jesteście pewne z ta spermą?? To po co mówi się, że starające się powinny trzymać nogi u góry po stosunku? Chyba jednak ma. Ile bierze ginekolog prywatnie? Jezu.

sorry że się podpinam pod Twój temat, ale są tu kobiety mam nadzieję mądre może i mnie tez coś podpowiedzą

Gość czarnaaaaaaaaaaaaa
No to o huj ci chodzi chcesz lekarza w jakim celu???

Gość Dalajlaama
Zazdroszczę. Ja nawet nie wiem, czy mój będzie z wózkiem jeździł, może po prostu w ogóle już więcej nie przyjechać, kiedy się dowie:(

Gość xzxz
Jakie usunięcie? "Działanie tabletek po Pigułki 72 po działają podwójnie. Otóż gdy nie doszło jeszcze do owulacji, opóźniają one ten proces. Niezależnie od tego zagęszczają śluz w szyjce macicy, co utrudnia dostęp plemnikom. Jeśli jednak do zapłodnienia już doszło zapobiegają one zagnieżdżeniu się komórki jajowej." zzzzzzzzzzzzzzzzz Co ty właściwie chcesz? Albo coś zrób albo przestań marudzić.

Gość tabasco84
No to Ci niestety nie pomogę nie znam innego sposobu zapobiegania ciąży po pełnym stosunku w dni płodne :( Możesz ewentualnie jutro podjechać do lekarza i niech Cię przebada. Dziewczyny tu piszą, że będzie w stanie określić czy masz te dni płodne w końcu czy nie. Może tak Cię uspokoi. Powodzenia!

Gość Dalajlaama
Czyli jednak! Jeśli doszło do zapłodnienia, to jest zarodek. Który nie może się zagnieździć:( Kuuźwa, chyba wyciągnę wino. Póki jeszcze mogę :(

up

Gość Dalajlaama
Czarnaaaaa, nie musisz przeklinać. Ja po prostu się boję. I chcę wiedzieć jak najwięcej.

Gość xzxz
Mam dwójkę dzieci i nigdy nie trzymałam nóg w górze po seksie -a co więcej leciałam się umyć bo nie lubię jak coś wypływa ze mnie. A zaszłam bardzo szybko w ciąże mimo to.

Gość _CzikiTaAaAa_
za wypisanie recepty nie powinien nic wziąć.

Gość xzxz
No to o co ci chodzi. Nie reagujesz póki masz czas więc nie pij i przygotuj się na ewentualną ciążę.

Dziewczyny jutro powinnam mieć okres. Dzisiaj spadła mi temperatura do 36.35 (mierzę zawsze w ustach), no i jak zwykle przed okresem bolą mnie piersi ale dzisiaj zdecydowanie mniej. Czytałam, że tak się dzieje bo progesteron spada przed okresem, jak myślicie? Wcześniej możliwe że tak też było, ale specjalnie sie tak aż nie wczuwałam.

Gość tabasco84
Nie nakręcaj się tym co czytasz. Zrozum dziewczyny dobrze piszą. Jeśli nie chcesz po pigułki iść to pozostaje Ci tylko czekanie. A jeśli będziesz w ciąży to już czasu nie cofniesz. Sama zdecyduj co lepsze.

Gość nowy_dom
Dalajlama albo pogotowie cie teraz ratuje i tab. 72 po albo bedziesz w ciazy. Nikt ci nic innego mądrego nie powie. Ja mam córe 3,5 letnia i tez zaszlam w teoretycznie swoje dni nieplodne. Wiec jak nie chcesz byc w ciazy to raz dwa do lekarza. Gin prywatnie roznie biorą od 100 do 200 zł. Musisz cos teraz zrobic tym bardziej ze nie jestes pewna tego faceta.

no i juz pisalam, ale nie było wytrysku, było do niego daaaleko

Gość Dalajlaama
A do tych, co mnie potępiają - ciekawe, czy zawsze jesteście takie cudownie mega odpowiedzialne?! Gdyby tak było, nie byłoby tyle wpadek dookoła:( Nie wiem, chyba pojadę, chociaż nie mogę odwołać siostrze opieki - jedzie za granicę i nie ma z kim zostawić dziecka, no nie ma po prostu. A nie może stracić pracy. Wino otworzyłam, w końcu dużo kobiet pije, nie wiedząc, że jest w ciąży. Nawet jeśli, to lampka nie zaszkodzi. I może przestanę tyle myśleć:(:(

Gość Dalajlaama
Dzwoniłam na pogotowie, powiedzieli, że nie pomoga w tej sytuacji i nie mam wcale przyjeżdżac, bo to nie jest sytuacja zagrożenia życia, a oni mają całe mnóstwo pacjentów. Ogólnie babka mnie cóż, zjebała przez telefon, że jestem niepowazna.