Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dulce_annie

Który bank najlepszy?

Polecane posty

Gość dulce_annie

W październiku idę na studia- dlatego postanowiłam założyć konto, tak aby móc swobodnie wypłacać i wpłacać pieniądze. Może ktoś mi podpowie, jaki bank byłby najlepszy? Dobrą ofertę chyba ma GetinBank lub mBank ;)

Gość chyba cię posrało że getinbank
sprzedaz 15-letniech polis na dożycie osobom w wieku 69-70 lat sprzedaż polisolokat jako lokat opłaty likwidacyjne do 100% wartości wykupu w ciągu pierwszych 3 lat trwania umowy prowizje do 30% wartości wkładu opłata za ryzyko !!!!! k!@#!@$a mać! To klient ryzykuje dając im pieniądze a oni pobierają jeszcze za to opłatę I o tym wszystkim pracownicy banku nie mówią podczas rozmów, są na to szkoleni, za to maja extra kasę, kasę klientów Strategia nabywania kapitału przez Getin Holding to manipulacja i robienia klientów w konia. http://forum.wrobieni.com.pl tu się zrzeszaja ludzie wrobieni w produkty typu: Pareto, Libra, Lucro, Stabilny Wzrost, Światowe Rynki, Szczęsliwa Siódemka, Mini Procent, Mini Ratka itd itp. Ludzkie tragedie fundowane przez pracowników Getin Bank i Open Finance. Jeśli jesteś ich klientem zajrzyj, możliwe że jeszcze nie wiesz w jak podłej sytuacji się znajdujesz

Gość zagdka wielka
OFFTOP ALE WAŻNY WIĘC PRZEPRASZAM JAKBY CO FILMIK YOU TUBE: http://www.youtube.com/watch?feature=player_e mbedded&v=Clg-u5YNNVo Bułgarscy rządzący przekonali się, do czego prowadzi wieczne przyciskanie śruby. Ludzie mieszkający w tym niewiele biedniejszym od Polski kraju powiedzieli dość i wyszli na ulice. Kroplą przeważającą szalę goryczy było podniesienie cen energii elektrycznej. Nie tylko Polacy zostali sprowadzeni do roli biedaków Europy. Problem polega na tym, że wejście do Unii europejskiej niesie za sobą pewien efekt ekonomiczny. Następuje wyrównanie poziomu cen produktów, ale nie występuje proporcjonalny do tego wzrost wynagrodzeń. Powoduje to powstanie powszechnej biedy dodatkowo pogłębianej przez pazerne państwa próbujące na różne sposoby obrabować obywateli. Nikt już nie pamięta, że jeszcze w 2005 roku każdy się oburzał, że benzyna kosztuje 3,60zł i znienawidzony rząd obniżał akcyzę, aby nie wywołać niepokojów. Teraz benzyna kosztuje 5,60zł, ale wszyscy uważają, że tak musi być. Bułgarzy uznali, że nie koniecznie i wyszli na ulice. To jest taki moment, że tłum stawia na swoim a władza ma dwie możliwości, strzelać albo ustąpić. Do pewnego momentu można strzelać, co zaprezentował Generał Jaruzelski, ale gdy ruch protestu staje się masowy i ludzie protestują w całym kraju to rząd zwykle upada. Tak właśnie stało się ostatnio w wielu krajach Afryki Północnej a teraz wydarzyło się to w Bułgarii. Rząd premiera Boiko Borisova ustąpił. Ludzie na ulicach skandowali hasła takie jak 'MAFIA' i "ZREZYGNUJ". W wyniku zamieszek kilkanaście osób zostało rannych. Borisov, były ochroniarz wieloletniego przywódcy Bułgarii, Todora Żiwkowa, powiedział we środę wieczorem, że ustępuje ze stanowiska premiera. Parlament przyjął jego rezygnację. Oznacza to równocześnie, że odbędą się tam nowe wybory. Wydarzenia w Bułgarii powinny być traktowane przez wszystkich ludzi u władzy, nie tylko w Europie, jako nauczka. Okazuje się, że są limity wytrzymałości "leminga pospolitego" i wystarczy podnieść dotkliwie ceny prądu elektrycznego i można wylecieć z ciepłej posadki premiera. Wszystko zależy od skuteczności zmanipulowania swoich tubylczych lemingów i odpowiedniego ich zastraszenia. Widocznie Bułgarzy uznali, że nie mają nic do stracenia. Czy inne narody w Europie mogą pójść ich śladem? Nadchodzi wiosna i kto wie czy nie będzie to kolejna "wiosna ludów". Źródło: http://worldnews.nbcnews.com/_news/2013/02/20 /17030053-bulgarian-government-resigns-after-power-prices-ca use-riots?lite

już większych cwaniaków nie mogłeś znaleźć? -> bankozaur

Gość versace1
jesli zalezy ci na jak najmniejszych kosztach utrzymania- to polecam mBank- placisz 2zl miesiecznie jesli nie zaplacisz karta za minimum 100zl. jesli platnosci karta wyniosa 100zl lub wiecej nie placisz nic. tylko mBank ma malo wplatomatow nie kazdy ma blisko dlatego na konto bedziesz musiala wplacic pieniadze z innego banku lub poczty przelewem. jesli natomiast wyplata ma wplywac na konto to problem znika.

Gość dulce_annie
Nie mam w tym doświadczenia, dlatego pytam. Więc jaki byś proponował bank?

Gość dulce_annie
A jeżeli chciałabym np. ulokować pieniądze i tylko je sobie wypłacać, najwyżej co jakiś czas dokładać jakąś sumkę? Czy założyć jakieś konto oszczędnościowe?

Gość kura z kurnika
ja od lat mam bz wbk.

Gość Emmett Fitz-Hume
Obecnie bezkonkurencyjny jest Alior Sync http://www.pozyczki.biz.pl/aliorsync/860/ :) Absolutnie nic nie płacisz, wypłaty ze wszystkich bankomatów za darmo. Zwrot 5% za zakupy internetowe jeśli spełnisz dodatkowe warunki. :)

Gość dulce_annie
Emmet- zajrzałam, bardzo kusząca propozycja ;) sprawdzony?

Ja mam konto w BZWBK. Jest to bardzo trafny wybór, ponieważ do 30 roku życia mam darmowe :) Karta również jest z darmo jednak jest pewien haczyk. Polega on na tym, ze przynajmniej raz w miesiącu trzeba wykonać transakcję kartą. Obojętnie na jaką kwotę, moze być nawet za 1 zl. W przeciwnym razie pobierana jest opłata 5zł. A myślę, że to żaden problem iść do sklepu czy marketu i raz w miesiącu zapłacić kartą :) Także polecam BZWBK

Gość inżynier serwisowy bann
mbank lub sync Mbank ma masę dodatków w stylu najniższe AC, Ubezpieczenia domu, siebie , zdrowotne, co chwile dostajesz oferty dla ciebie itd. Ale płacisz 3 pln za kartę jeśli nie zrobisz zakupów na 100pln. lub 5pln jeśli chcesz mieć wypłaty z wszystkich bankomatów. Syns masz wszystko za darmo. 10 przelewów w 15 min potem płatne. Normalne za free. Autouzupełnianie gdzie nadwyżki idą na 4%. Nie do końca to super działa. Tzn mają do 2 dni poślizgu. Wybierasz w dowolnym bankomacie. - taki że oferta jest dla wszystkich. Nie masz np możliwości zakupu akcji, nie masz kredytu konkretnie dla ciebie itd. - że nie masz wpłatowmatów jest jeden może w w mieście. Zawsze niby możesz na poczcie czy gdzieś no ale. Tak że jak to ma być tylko bank do wkładania i wykładania kasy to sync. Dodatkowo zarobisz coś na autouzupełnianiu.

Gość inżynier serwisowy bann
Przykro mi ale lepszych banków niż te 2 nie ma. Mbank ma jescze promocje zakupowe zapomniałem. Czyli np -10 % przy płatności kartą w smyku itp. I zwrot 2 pln za każdą płatność kartą. Innym ciekawym kontem jest dawny lukas bank- credit agricole. Ale oni za jakiś czas zaczną kosić klientów. Ale zawsze bank można zmienić. Masz tam -10% na rachunki i w zasadzie w każdym sklepie upust. INNE NAPRAWDĘ SIĘ NIE LICZĄ. A już pisałem nie raz że jak ktoś ma PKO SA lub BP to jest debilem i nie zadaje się z takimi ludźmi. Jak można płacić 19,99pln lub 9,9 pln i mieć 0% na rachunku. I jeszcze przelewy po 50gr? I szczerzyć się bo niby masz ubezpieczenie. A nie czytaja że jest jednorazowe. Więc np jak złamiesz nogę za granicą to pokryją WIZYTĘ więc ok 50e a nie 500E za gips.

Gość prawictwo pospolite181
w tej chwili Credit Agricole jest najlepszy , ale to moze sie za poł roku zmienic .

Gość Emmett Fitz-Hume
Tak, sprawdzony :) Mam konto w Alior Sync, przeniosłem się tam z mBanku :)

Gość dulce_annie
to widzę, że Alior Nsync będzie najlepszy ;) dziękuję bardzo za odpowiedzi :)

Gość Mysza_87
Ja ci polecam Raiffeisen Polbank - mając tam kartę kredytową pomagasz Fundacji Spełnionych Marzeń:)

Gość skakanka8
Musisz uważać, bo wiele banków zachęca klientów frazesami o darmowych kontach, a tak naprawdę ukrytych opłat jest od groma. Jak miałam studenckie konto, to korzystałam z pko bp, były jakieś opłaty, ale nie jakieś strasznie wielkie. Teraz nie bardzo orientuję się w ofercie banków, ale warto sobie przejrzeć. Polecam też poczytać sobie wszystko na temat ewentualnych opłat, żeby wiedzieć o co pytać w banku. Chyba widziałam taki artykuł w serwisie czasnafinanse.pl, może spojrzyj.

Gość Rote
Niedawno założyłam konto w Getin Banku i jestem bardzo zadowolony. Mają bardzo ciekawą ofertę i dużo przydatnych promocji.

Gość gość
od 8 lat w millnnium,jestem zadowolona:)

Gość gość
Ja mam w ING i jestem zadowolona polecam.

Gość gość
Ciekawe oferty mają Alior, Getin i mBank. Bardzo innowacyjne i zrobione dla wygody klienta.

Gość luna2626
A czy można obejrzeć jak działa i wygląda konto internetowe danego banku zanim podpisze się z nimi umowę?