Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tez jestem facet

Kalendarz ze zdjeciami w "Na Wspólnej"

Polecane posty

Gość tez jestem facet

Co sądzicie o tym wątku? Czy naprawde znalażł się facet co zapłacił 20000 zł za zdjęcie-akt pani w wieku emerytalnym? A tak w ogóle czy ze sprzedazy kalendarza z aktami kobiet w wieku hmmmm mocno dojrzałym pozwoliło by zdobyć 1 mln zł na zakup mammobusu? No i po co ten mammobus? Chyba kazda dorosła kobieta powinna wiedzieć, że należy się badac u lekarza. W czym jest więc problem? Dlaczego wszyscy mamy finansowac badania dla jakichś niepoważnych wstydliwych czy leniwych kobiet?

Gość tarantullla
ja sadze, ze Pani Maria to konkretna laska.

Gość co za ignorant
poczytaj sobie najpierw koles jak to z ta mammografia jest bo po 1 te badania sa bardzo drogie i sa bezplatne tylko dla starszych kobiet po 2 jak juz jakas kobieta chce isc na takie badanie to sie dowiaduje ze jesnak limit zostal przkroczony i tyle wiec musi sobie zaplacic

Gość co za ignorant
a prawda taka ze TO TY JESTES LENIWY bo ci sie nie chcialo dowiedziec jak wygladaja warunki i mozliwosci wykonania takiego badania

Gość co za ignorant
a w ogłe to wszyscy faceci potrafią "myśleć" tylko fiutem i to jest skandal że mężczyźni są w sejmie i rzadzą naszym krajem :( Dlatego m.in. mamy kryzys i bezrobocie :(

Gość Edziszonek
Wogole to prawda,ze az tyle kasy zaplacono za zdjecie Dykielowej??Przeciez to bylo pokazane w serialu wiec wapie aby to bylo na prawde!!!

Gość tarantullla
Poza tym w czym widzisz problem? Dlaczego wstydliwe kobiety, badz ze wsi, zacofane maja byc pozbawione prawidlowej opieki zdrowotnej? Dlaczego w dzisiejszych czasach tak tepi sie ludzi wycofanych z wszechobecnego wyscigu szczurow? Dzis kazdy powinien wszystko wiedziec, tego sie wymaga na okrąglo. Nie kazda kobieta wie, ze powinno sie badac piersi. Nie kazda kobieta ma dostep do internetu, gdzie wszystkie informacje podane sa jak na tacy. Nie kazda kobieta ma odwage aby porozmawiac szczerze z lekarzem, a tez nie wszyscy lek. rodzinni informuja o podstawowych badaniach jakie powinna wykonywac dama w danym wieku. Nie kazda mieszka w miescie w ktorym znajduje sie mammograf. Nie kazda ma odwage i pieniadze na wizyte u lekarza w miescie. Nawet te wiejskie, i zacofane mentalnie kobiety powinny miec mozliwosc do wykonania potrzebnych badan bez problemu. To, ze ktos jest pozornie gorszy (bo tak wnioskuje z posta, ze oceniasz te kobiety jako gorsze od siebie) nie oznacza, ze ma byc pozbawiony czegokolwiek, zwlaszcza jesli dotyczy do zdrowia. I dlaczego twierdzisz, ze wszyscy mamy to finansowac?

Gość karolinawer
hahahahaha jesli dobrze wnioskuje po niku i jestes facetem, to stwierdzam, ze koniec swiata jest naprawde blisko!!! Co za mezczyzni pisza posty na forum kobiecym, dotyczace babskiego tasiemca? Na dodatek przytoczona sytuacja jest sprawa typowo kobieca... Matko, czemu dzis faceci to baby, a baby maja jaja?

Gość do tarantula
A dlaczego kobietom ze wsi mamy jeszcze finansowac badania? Wystarczy chyba że wszyscy dopłacamy rolnikom do KRUS - państwo dokłada do tej instutucji 16 mld rocznie z budżetu :(

Gość bajmu zerwe
Dlatego wolę swój wibrator niż faceta:p

Gość Jakby nie wieś
To byś nie miał/ła ziemniaków na obiad, owoców, jarzyn, szyneczki itp.

Gość do tarantula
żywnośc mozna importować, jak nai chłopi bedą ciągle stroic fochy i domagac sie dopłat to do tego dojedzie Dlaczego wszyscy inni ciężko haruja i płacą ZUS (minimum 1000 zł miesięcznie), a wieśniakom ciągle xle?

Gość poprę
Rolnik nie ma urlopu, nie ma możliwości nawet na wyjazd do rodziny, bo ma świnki ,krowy. Od wiosny do jesieni praca na roli. Kobiety do tego musza jeszcze zajmować się dziećmi domem. Jak taka kobieta pójdzie do obory musi potem brać prysznic, przebierać inne ciuchy, bo jest przesiąknieta zapaszkiem kup, a najbardziej włosy im czuć.

Gość tarantullla
Dlaczego łączysz dopłatę panstwa do KRUSu z profilaktycznymi badaniami? Zadnego wspolnego mianownika pomiedzy tymi sprawami nie widze, poza jednym - WSIA. Nie kazdy, kto mieszka na wsi jest rolnikiem. Srodowisko wiejskie samo w sobie jest zacofane bezwzgledu na to kto sie jakiej pracy ima. To sa male spolecznosci, w ktorych kazdy sobie patrzy na rece, a ludzie zyja bardzo prosto. Z twojej wypowiedzi rozumiem, ze sie nic im nie nalezy - a jak chca sie rozwinac to maja wyjechac do miasta. Spolecznosc mieszkajaca w miescie tez ciagnie kupe pieniedzy od panstwa, badz z Uni. Nikt nie narzeka. Ale to miastowi, oni sa 'lepsi' oni moga wiecej, oni maja prawo sie rozwijac i konczyc hujowe studia za ktore placi panstwo, uczeszczac na miliony dodatkowych, nikomu nie potrzebnych kursow, za ktore rowniez placi albo panstwo albo unia. A Ci ze wsi, maja prawo siedziec na polu i doic krowy.

Gość poprę
do tarantula Ty nie masz o niczym pojęcia:o Ja pochodzę ze wsi , więc wiem co za harówa. Teraz mieszkam w mieście i wole ciężką pracę fizyczną, bo odpracuję te osiem godzin i mogę spać spokojnie nie martwiąc się powodziami, że mi zniszczą uprawy,suszą, że wszystko uschnie, gradem , no i mam ten zasłuzony urlop, nawet chorobowe, bo na wsi nie możesz się położyć kiedy trzeba nakarmić trzódkę, albo jest akurat pogoda i musisz iść np do siekania ziemniaków-buraków.

Gość FDERFGDERG
WIDZIAŁAM ZWIS JABŁCZYŃSKIEJ. TAKA MŁODA A CYCKI PRAWEI NA PĘPKA WYSOKOŚCI

Gość FDERFGDERG
a co da kolejny mamobus skoro w nim takze nie moge sie zbadac bo ejstem za mloda?? Jesli badajac sie sama cos znajdziesz idziesz do lekarza ktory podejmuje odpowiednie mkroki i niezaleznie od wieku skieruje cie na mammografie. to chyba logiczne

Gość poprę
Dodam jeszcze, że rolnik musi płacić podatki, uezpieczenia, bo jak czegos nie ubezpieczy to razie "W" traci wszystko.

Gość aaaaaaaaaaaaaed3
tarantula widac ze masz gowniane pojecie o wsi. Wies w tych czasach nie ejst zacofana. Mlodzi wyjezdzaja na studia do duzych miast. Uciekaja ze wsi bo nie chca byc rolnikami i miec do wszystkiego daleko min do lekarza, co nie zmienai faktu ze zyja prosto. Oni zyja tak jak i miejscowi tylko im wszedzie daleko ale od czego a sie auto

Gość aaaaaaaaaaaaaed3
poprę a w miescie niby ubezpieczeń nie ma??? buahaha

Gość poprę
FDERFGDERG To da się wzuć, że jesteś młoda i ..........ale nie mam teraz czasu na dyskusję.

Gość tarantullla
Pomysl, te wiejskie kobiety tez maja rodziny, te wiejskie kobiety nie chca umierac na raka piersi, ktorego mozna bylo wykryc wczesniej i usunac. Tak placzesz za pieniedzmi ktore otrzymuje KRUS, a ja uwazam, ze w naszym panstwie wieksze pieniadze ida na marne. Zalujesz rolnikom, a skad na stole masz szyneczke, skad maka, jaja w kuchni? Mysle, ze nigdy nie pracowalas na roli i nie masz pojecia z czym wiaze sie ta praca. I nie jeden rolnik, badz zona rolnika ma wieksze serce i jest lepsza osoba niz wyksztlaciuch z miasta ktory prowadzi typowo konsumpcyjny tryb zycia i uwaza sie lepszy od tych ze wsi. Pycha wszedzie teraz, kazdy sobie rzepke skrobie...

Gość poprę
A ile płacisz ? nie porównuj opłat rolniczych ze swoimi💤

Gość tarantullla
Ja nie pisalam o mlodych osobach pracujacych na wsi! Mowimy o mammobusie. Mammografie powinny wykonywac kobiety w wieku 50-70l., co dwa lata. Mlodzi ludzie mieszkajacy na wsi, uciekaja do miasta i ja dobrze o tym wiem. Chodzilo mi o inna grupe wiekowa kobiet i uwazam ze akurat w niej sa kobiety zacofane, nie interesujace sie profilaktyka, nie majace o niej nawet pojecia.

Gość poprę
Tarantulla o czym ta dyskusja:). One nie wiedzą , bo tego nie doświadczyły.Im sie wydaje, że życie na wsi to sielanka, ale jak to komuś prztłumaczysz jak takiej co nigdy nic na niej nie robiła -- no może robiła:D WYPOCZYAŁA na urlopie:D Niestety muszę uciekać.

Gość wwiecej niz 10
oplaty w miescie sa ogromne a wiesniaki biora dotacje i to duze z UE, kasy jest w chuj

Gość wwiecej niz 10
tarantula a ty ,yslisz ze mammobus kolejn y zmusi te zacofane starsze kobiety do zmiany zdania?? ktos je wepchnie do niego na siłe?? nie rozsmieszja mnie. Mammografia dla takich kobiet jest latwo dostepna i kazda mzoe je zrobić pod warunkiem ze bedzie chciala

Gość do tarantula
a dlaczego społeczeństwo ma sie dopłacać zacofania? W kraju jest wiele powazniejszych spraw np. bezrobocie, dziurawe i waskie drogi. Młodzi ludzie uciekają nie tylko ze wsi ale w ogóle z Polski, bo nie widza tu perspektyw na godne życie. Tylko wegetację i harówkę za grosze

Gość tarantullla
Dajmy mozliwosc zycia w zdrowiu jak najwiekszej grupie osob. I tak nasz rzad trwoni pieniadze na wlasne luksusy majac obywateli w dupie.

Gość wwiecej niz 10
poprę mam rodzinę na wsi, sama często na niej bywałam (rok rocznie i to nie na tydzien tylko okres wakacyjny, święta itp itd), teraz gospodarka jest moja więc wiem z czym to sie je. Tak samo ludzie niezaradni meiszkaja w meiscie jak i na wsi wiec nie uogolniajcie i z wiesniakow nie robcie sierot bo znam wielu bogatych rolnikow, w zadnym gospodarstwie biedy nie ma (no chyba, ze tam gdzie ponad 10 dzieci sie splodzila ale to i w meiscie tacy maja ciezko)