Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

heloiza999

kobiety, jak to jest z tą dyskryminacją kobiet? podajcie sytuacje, w których rze

Polecane posty

Gość gość
nie mówimy o robolach i produkcji na taśmie. Mówimy o takim samym wykształceniu wyższym, takiej samej pracy, takim samym stażu pracy. Mężczyzna tam zarabia ok 50% więcej od kobiety, wykonując dokładnie takie same czynności

Gość gość
raz byl artykul o robotnicach w fabryce- on e zarabialy ok 900 zl miesiecznie i dostawaly gorsz zmiany, byly molestowane seksualnie a faceci zarabiali wiecej za te sama prace przy tasmie i dostawali lepsze zmiany i co to nie dyskrymiancja/

Gość gość
i pracownice umyslowe i pracownice fizyczne sa dyskryminowane

Tu masz rację miszczu a z tego co wiem ani wsród lekarzy ani nauczycieli nie ma różnicy w zarobkach spowodowanych płcią . Nikt chyba nie zaprzeczy że raczej wykształceni są .

tak i to znaczy, że tak jest wszędzie. bzdury opowiadasz. Np większośc firm w których wymagane są duże zdolności manualne i praca zespołowa preferuje kobiety. Przykładów nie będę podawał bo nie chce robic reklamy ani spamować i przede wszystkim iśc za kratki:) ­ To, że szefostw robiło co chciało tonie jest kwestia dyskryminacji w społeczeństwie tylko nieetycznych zachowań i praktyk, które są nagminne i dotykają wszystkich pracowników niższego szczebla? Dyskryminacja to by była wtedy gdyby te pracownice zgłosiły problem do odpowiednich instytucji a te powiedziałyby, że wszystko jest zgodnie z prawem

Gość gość
tak zgadzam się że z wykształceniem wyższym mężczyżni w wielu branżach zarabiają znacznie więcej niż kobiety na produkcji to płacę są raczej takie same choć też nie wszędzie ..... Poza tym kobiety w wielu zawodach są dyskryminowane , mimo że ten sam zawód co mężczyzna wykonuje w ten sam sposób to jednak do niektórych zawodów uważa się że mężczyzna lepszy bo niby ma więcej siły ...a nie tylko siłą się coś wykona ale raczej bardziej sposobem ...itp... Jest dyskryminacja kobiet gdy ktoś widzi starą panną a co do starego kawalera już nie są aż tak bardzo negatywne opinie bo samiec wiadomo znajdzie nawet na starość jeśli tylko ma kasę a kobieta nawet na starość z kasą to już niesmaczne żeby kogoś szukać zwłaszcza młodszego tak jak to czynią mężczyźni stare dziadki szukające młodych duuup. Podczas rozmów kwalifikacyjnych pytają czy meżatka czy ma dzieci a co to kogo obchodzi dodają że niby chodzi o dyspozycyjność ale czemu takowych pytań nie zadają facetowi a temu że wiedzą że to zazwyczaj baba opiekuje się bchorem i chodzi na zwolnienia itp.. ale są też takowe które nie chcą nie zamierzają mieć bachorów lub jej mąż może opiekować się dzieckiem , nie musi od razu baba tylko dlatego że ma c***********

Gość ostatnio no np
Wujek wszedl na chwile do pokoju mojego nastoletniego brata, widzi ze kurz syf brud i porozwalane gacie. Wraca do stolu i do mnie (do siostry): CZY MI NIE JEST WSTYD (k... bo bratu jako chlopakowi to raczki urwalo). TO SA TAKIE DROBIAZGI , GLUPIE KOMENTARZE ITD ALE NAPRAWDE POTRAFIA ZIRYTOWAC

Twoje halucynacje i spekulacje na temat tego jakie sa opinie wiekszośc***olaków nie są żadnym dowodem na dyskryminację. Poza tym jeżeli pozwalacie się dyskryminować i same powielacie "tradycyjne" opinie o na temat zachowań seksualnych kobiet i mężczyzn to nie miejcie pretensji chyba, że do siebie samych. To samo z pracą. Jak dacie sobie wejśc na głowę to będą po was jeździć i tyle. i to się tyczy zarówno facetów jak i kobiet. Ale usprawiedliwianie własnego tchórzostwa i skłonnosć wchodzenia w zgniłe kompromisy tłumaczyć jakąs ogólnopolską dyskryminacją to nadużycie nie prowadzące do niczego. Ktoś tu napisał, że nie chodzi o roboli. Szczerze mówiąc nie interesuje mnie jakis odsetek p*********j burżuazji, która uważa, że jak ją było stac na studia to jest lepsza od reszty społeczeństwa i pod haslami równouprawnienia domaga sie faktycznie udzialu w i przynależności w jakichs elitarnych klubach i innym g****e które z samej definicji dyskryminuje reszte społeczeństa więc łaskawie prosze takie egzemplarze o zamknięcie parchatych ryjów zanim mnie w*****ą:)

Gość ostatnio no np
A jezeli chodzi o dyskryminacje na polu zawodowym to przede wszystkim STATYSTYCZNIE ZOSTALO DOWIEDZIONE, ZE zawody sfeminizowane (w ktorych wiekszosc stanowia kobiety jak np pielegniarka czy sprzataczka) sa na ogol nizej oplacane niz te "typowo" meskie niezaleznie od tego, ze sa to prace ciezkie i spolecznie bardzo potrzebne

Gość mloda studentkaa jak na razie
Jamam 21 lat i jak na razie to spotykam się z dyskryminacją ale mężczyzn a nie kobiet :)

Gość gość
o, mój temat zyje;-)) pzdr, autorka;-)

Gość gość
o, mój temat zyje;-)) pzdr, autorka;-)

Chodzi ci o pielęgniarki pracujące w prywatnych klinikach? W szpiatalach teraz sprzątaniem zajmują się głównie firmy prywatne zatrudniające osoby ze stopniem niepełnosprawności. I co mam powiedzieć, że to jest dyskryminacja ludzi zdrowych? Wiem, że są nierówności i niesprawiedliwości na wielu płaszczyznach ale tłumaczenie tego dyskryminacją wobec kobiet to argument, który zostanie zbity natychmiast i nie przyniesie żadnych skutków. Mało tego. Dla tych którzy trzepią kasę na ludzkiej głupocie na reke jest promowanie takich idiotyzmów. ""Wie pani jak jest. Mamy dyskryminacje więc albo bierze pani tę pracę albo papa" Tyle, że problem ni tkwi w dyskryminacji bo jakoś nie widzę istotnej różnicy w jakości życia, prawach i obowiązkach pomiędzy kobietami i mężczyznami. Jedyne co może przynieść takie postawienie sprawy to skłóceni społeczeństwa między soba, "zimna wojna" domowa na tle płci a korzystający na tym tylko zacieraja ręcę. no ale...Jeżeli tylko i wyłącznie chcecie się wykrzyczeć i podłączyc pod jakieś mądre hasło i to wam wystarcza aby następnie robić za niewolnika to wasz problem Ok. Możecie przyjąć, że to wszystko moja wina. Ja was dyskryminuje, zabieram prace, poniżam i w dodatku mam 8 willi i 30samochodów nie mówiąc o licznych kochankach zgromadzonych w haremie.

Gość gość
ale jest rozkaz rodzenia co rok lub 2 i posiadania kilkansciorga ,20 lub 30 dzieci tzw autorytety nakazuja propaguja i popieraja przemoc wobec kobiet

Gość gość
reklamy sa seksistowskie

Co do tych niepełnosprawnych to oczywiście nie chodzi o jakieś zasady czy tez wielkoduszność pracodawców tylko o ulgi w opłatach itd. Ale nie jest to również ukłon państwa w strone ludzi niepełnosprawnych tak czy inaczej. Po prostu wychodzą z założenia, że jak niepełnosprawny zarobi te grosze to sam się sobą zaopiekuje i nie trzeba mu będzie zwiekszać renty ewentualnie wydawac kase z puli publicznej, która jest międy innymi na to przeznaczona, na leczenie, wózek czy co tam mu potrzebne. To czysta kalkulacja. zbilansowali i doszli do wniosku, że jeszcze zyskaja bo tamci też płacą podatki. Więcej do przekręcenia. Co do przedszkoli? nie będzie więcej publicznych przedszkoli. Bo państwo opierające się na krótkoterminowej ekonomii p******i wasze dzieci w czapkę. To samo firmy, które was zatrudniają. wiadomo, że matka tak czy inaczej zorganizuje opiekę dla dziecka. Po co na to łożyć? Lepiej łożyć na więzienia. i nie państwo nie dyskryminuje kobiet. Państwo dyskryminuje całe społeczeństwo. Co myślicie, że ktoś będzie dbał o tanią siłę roboczą, która w dodatku z własnej woli przeprowadza wybory na najlepszego i najwydajniejszego nadzorcę niewolników? Obudźcie się. Na wojnie jest mięcho armatnie w kapitalizmie korporacyjnym jest mięcho robocze podzielone na dwie kategorie: Robol obozowy i kapo. Nie ma odcieni. pozdrawiam

A co uda wam się zarobic to i tak z was wydoją. częśc przymusowo częśc tylko pozornie oddacie dobrowolnie. Nie wazne. Trzeba stąd s********ć tylko dokąd? Chyba na dno oceanu

Gość gość
ale wydanie miliardow na euro boiska stadiony to nonsens - lepiej to wydac n a walke z bezrobociem zlobki przedszkola bo sport to s e mozna w d**e wsadzic

Gość gość
w hiszpanii do 1958 roku kobieta wdowa wraz z powtornym malzenstwem tracila prawa rodziicielskie a do 1972 roku nie mogla kupic samochodu bez zgody męz a, ojca czy meskiego opiekuna?

no tak Ale co to ma wspólnego z dyskryminacją? Sport jest ważny. Młodzi luzie mogą wyładować frustrację między sobą na ulicach zamiast kierować ją tam gdzie "nie trzeba" Sport to zdrowie a przede wszystkim biznes jak wszystko dzisiaj. Życie to biznes, seks to biznes, dobra zabawa to biznes, zła zabawa, wojna, pokój, dyskryminacja, tolerancja, powietrze, woda, leki, zdrowie, moralność, grzech i reszta słownika. To wszystko jest biznes. Jak sie da na tym zarobić to z pewnością to sprzedadzą. Z tym, że to już nie popyt determinuje podaż. Nie chcemi sie o tym gadać. Lepiej weźcie swoje sztandary i zglanujcie jakiegoś dziadka, weterana kampani wrześniowej za to, że nie wziął ze sobą babci

Tak. A kilka wieków przed naszą erą herodot bodajże opisał plemie amazonek, którego istnienie zostało potwierdzone archeologicznie. Byly one wojowniczkami i trzymały sonbie co ładniejszych samców do kopulacji a reszta zajmowała się pracą. Ja p*****le. Nie wybacze. Będe sie mścił bo przecież to ja tam byłem.

Gość gość
ale czemu panstwo lozy miliardy na sport zamiast na istotne cele?

Gość gość
dlatego ze sprawy kobiet sa uwazane za nic

Gość gość
ale wszedzie jest propaganda wielodzietnosci i rodzenia co rok lub 2 az sie rzygac chce z tej sredniowiecznej ciemnoty

Gość gość
tak z ciekawości - miszcz_kozery ile ty masz lat? Bo mam wrażenie że dzieciak jeszcze z ciebie i tylko tak sobie teoretyzujesz :) żeby wygladało, że coś tam wiesz