Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciezarowka31 bla bla bla

cesarskie ciecie na zyczenie?????????

Polecane posty

Gość ciezarowka bardzo mnie ten
Dziekuje Tobie serdecznie za odpowiedz. Mieszkam w Wiltshare. Do swojej poloznej musze chodzic co dwa, trzy tygodnie ze wzgledu na slabe wyniki. Wlasnie dzis u niej bylam. Nastepna wizyte mam za dwa tygodnie a w miedzy czasie wizyte w szpitalu - krew + test obciazenia glukoza. Termin mam na 8 czerwca. Musze byc bardziej stanowcza a nie chodze tam jak dupa i boje sie przeciwstawic i odezwac. Piszcie dziewczyny. Dodaje temat do ulubionych. Bede tu zagladac.

Gość czerwone pantofel --
skoipowane z nhs site -A caesarean is elective if it is planned in advance. This usually happens when your doctor or midwife believes that labour will be dangerous for you or your baby. Czyli musisz miec medical reason zeby miec cesarke a nie BO JA CHCEMIEC I TYLE.

Gość czerwone pantofel --
ciezarowka i jakich ty zmianach mowisz z 2011 roku i gdzie to sie dowiedzialas ? Bo plotki to kazdy robic umie.

Gość Kasieńkaa__
Hej dziewczyny, no więc ja gdzieś czytałam na jakimś innym forum, że cesarka na życzenie miała wejść, jakiś szpital zrobil to w ramach testów ale nie przeszło no i przepis klapnął.Zastanawia mnie tylko, czy bardzo długi poród,ale zakończony w pełni natruralnie +paniczny strach przed kolejnym, że będzie powtórka z rozrywki to już jest powód, aby mieć konsultacje w sprawie cc?Moja koleżanka była w ciązy bliźniaczej(1 dziecko urodziła przez cc) i potem bliźniaki,w szpitalu położyli ją na indukcję tydzień przed terminem, ale ona tak samo jak u mnie nie przynosiła efektu, więc po 3 dawkach żelu zostawili ją na noc, chcieli żelować na nastęopny dzień od rana, ale ona jakby hmm..przygrała trochę wariatkę,zaczęła się pakować przy lekarzu i powiedziała że jedzie do domu,więc się naradzili i zrobili jej cc.No tylko że to ciąża bliźniacza więc też patrzą na to inaczej.Mnie żelowali łącznie 7 razy,od czwartku do soboty,jak pisałam że dopiero w niedzielę rano miałam 2cm.. a nie chciałabym tego od nowa przechodzić.Jako że już miałam cukrrzycę ciążową, to lekarka mi z góry zapowiedziała, że w 2 ciąży i kolejnych zgłaszam się na gtt już po skończeniu 12 tyg :O

Ja nie mysle zeby paniczny strach byl medycznym powowdem zrobienia cesraki.Tu chyba chodzi o glebsze zeczy typu,nadwaga,jakies komplikacje porodowe-ktore moga rowzniez towrzyszyc kolejnej ciazy itd itp. Ja znam taka madra co sie przewrocila i udawala ze nie zyje :D zeby tylko jej pomogli :D Poza tym co znaczy ZELOWALI?? rodzilam tutaj ale kurde nie wiem o czym mowisz :D A jedno mnie zastanawia jak to bylo z Toba..bo piszesz ze mialas tylko 2 cm rozwarcia...ale juz bylas w szpitalu-tak? Kurde teraz powiedz mi prosze ktory szpital przyjmuje do porodu z takim rozwarciem ?

Red dragon żelowali tzn.dawali mi taki żel dopochwowy na zmiękczenie szyjki..?Nie wiem sama co on miał zrobić, ale przychodzili lekarze, podawali mi go dopochwowo i czekali na reakcję.Pozatym ja trafiłam do szpitala 31/03 na wcześniejsze skierowanie właśnie w celu wywołania porodu (zakładali, że nażelują,po 1,2 dawce pójdzie dalej,potem dadzą oxy i zacznę rodzić) tak się jednak nie stało , więc leżałam w szpitalu i czekałam,bo bnie chcieli puścić do domu, a rozwarcie pojawiło się dopieron 03/04 właśnie po tych 7 dawkach żelu.A owszem przyjęli mnie do szpitala bez rozwarcia,skurczy itop-ponieważ poszłam ze skierowaniem od lekarza na oddział w 38 tygodniu.

są na życzenie: http://www.bbc.co.uk/news/health-15840743 a znam dziewczynę, która miała cc na życzenie tylko ze względu na paniczny strach jeszcze przed wprowadzeniem tych zaleceń; tym niemniej gajdlajns jest taki, żeby namawiac na poród naturalny; z łożyskiem przodującym nie panikuj - nie dadzą Ci tutaj rodzić z takim, odpuść to pytanie na 2 wizyty, ok. 34 tyg. powinnaś mieć jeszcze jedno USG i wtedy 'przypuść szturm', bo szanse na podniesienie się i tak są marne

Tak myslalam ,ze to ma to cos do czynienia z wywolywaniem porodu ;) ex Bill- ale to co podajesz to wiadomosci z 2011. moze sie cos zmienilo :D Ja mam wiele strachow..i co pozwola mi zrobic cesarke? A moze to zalezy od szpitala..bo to tez mi przyszlo do glowy

no właśnie wtedy się zmieniło, a powodem była jakaś przegrana przez NHS sprawa i spore odszkodowanie, które musieli babce wypłacić

Gość ciezarowka 31 bla bla bla
red dragon she ja jestem n biezaco w tych sprawach ni chce mi sie tego pisac 10 raz wiec jk chcesz to wroc i przeczytaj moje wypowiedzi zreszt to j jestem autorka tematu. kazda powtarzam kazda kobieta ma prawo do wyboru!! ja jestem juz po jednym wywolanym porodzie zakonczonym proznociagiem i szyciem. przed pierwsza wizyta w grudniu nastawilam sie od razu na decyzje o cc. moja polozna jak to uslyszala mowi do mnie nie denerwuj sie masz do tego prawo. zadzwonila do szpitala i umowila mnie na styczen na konsultacje z lekarzem.oczywiscie probowano mnie przekonac ze tym razem na pewno porod bedzie inny jakie konsekwencje niesie za soba cc. ja mowie ze wiem ale nadal chce cc. nastepna konsultacje mam w 34 tygodniu ciazy 31 maja i wtedy mam podjac ostateczna decyzje.28 czerwca bedzie zabukowana dla mnie sala i bedzie ciecie.tylko trzeba od samego poczatku walczyc mi bardzo pomogla polozna zalezy tez na kogo sie trafi. ja mialam szczescie pofatygowala sie nawet zeby zajrzec do archiwum i zobaczyc jak przebiegal poprzedni porod. i mowi do mnie nie moga ci odmowic nawet jak beda probowali a Ty powiesz nie nie moga nikogo zmusic!

No ja położną miałam w porządku.Tylko pozostaje sprawa właśnie tych lekarzy i konsultantów w szpitalu...Ciekawa jestem, czy położna mogłaby coś zdziałać w tym przypadku i mi pomóc...

Gość Pytankoooo
Mialam cesarke na zyczenie. Moj chory kregoslup nie byl powodem do wykonania cesarki ale paniczny strach przed porodem naturalnym. X Mialam umowiona wizyte w szpitalu z ginekologiem ( nie zbadal mnie) ktory wypytal dlaczego chce cesarke i jakie jest ryzyko cesarki i kazal czekac na wezeanir na kolejna wizyte w klinice ginekologicznej na ktorej ponownie bedzie pytac co zdecydowalam. Bylam spanikowana ze nadal noe wiem jak to bedzie a on mnie uspokoil ze nic wbrew mojej woli zrobic nie moga wiec mam spac spokojnie. X Mialam przy poerwszym dziecku rownoez cesarke ale w pl ze wzgl na kregoslup. Tu jak pisalam wczesniej wpisali w karte fobia przed porodem naturalnym. Na kolejnek wizycie spytal czy nadal chce ciecie i zarezerwowal termin ciecia na dzien przed porodem naturalnym. X X Ok 3 tyg przed terminem mialam dziwnie mokro i chcialam sprawdzic czy to noe wody sie sacza i zostawili mnie na noc w szpitalu w celu obserwacji bo powiedzieli ze mam wpisana cesarke wiec jesli okaze sie ze to wody to musza ja wykonac. Nie byly to wody i dotrwalan do terminu ciecia.

pytankoooooooo a co by sie stalo gdyby porod rozpoczal sie wczesniej np w nocy??? tez by ci zrobili cc czy musialabys rodzic naturalnie?

jak trochę pomyślisz ciężarówka, to na pewno odpowiesz sobie na to pytanie... np. przyjeżdża kobieta w wysokiej ciązy noca z wypadku i okazuje się, że trzeba ratować dziecko...

ex-d bill a czy jaa napisalam tam gdzies o jakims wypadku?????

Gość Pytankooooo
To zalezaloby na jakim etapie bylby porod. Jakby dziecko zeszlo do kanalu juz to nikt by mi brzuchem noe wyciagal dziecka i ja nie mialabym pretensji do nikogo. Bo jak przyszloby co do czego to dla dobra dziecka i "uszami" bym urodzila jakby kazali. Ale moglam wybra cc i wybralam i to mnie uspokoilo psychicznie. I wiem ze w razie naglego porodu jesli zdarzyli by wykonac cc to zrobili to skoro mialam tak zapisane w karcie. W szpitalach tez sie boja potem o complainy bo wiele wariatow jest i o byle co skarza potem szpital. Wiec mysle ze nie zrobili by "po zlosci" albo dlatego ze im sie nie chce wykonac cc choc spokojnie mogli by to zrobic. Sale zawsze sa przygotowane bo w razie problemow przy nat porodzie jak nagle trzeba wykonac cc to wszystko jest gotowe , lacznie z anastazjologiem. Kwestia tylko tego w ktorym m- cu jest dziecko czy juz czasem nie wychodzi "dolem". Ale wtedy to juz nie zastanawialabym sie nad niczym, rodzilabym jakby kazali :)

Gość ciezarowka31
pytankooooo dziekuje ja tez chce cc na zyczenie mam do 31 maja podjac decyzje tylko zastnawiala mnie ta opcja wczesniejszego porodu. dziekuje i pozdrawiam spokojnej nocy

Gość Pytankooooo
Prosze bardzo :) Powodzenia!!

Gość Ja nie wracam
A mnie zawsze dziwi ze kobiety wola sie ciac niz rodzic naturalnie.Jedno i drugie moze miec komplikacje,wiadomo.Ale mimo przerazenia porodem naturalnym przeciez jest epidural,a w razie problemow i tak cesarke zrobia..

Gość blockhead
ex D. Bill mam nadzieje ze sie podniesie. Odczuwam jakis irracjonalny strach przed cesarka. Ale wyczytalam, ze zeby sie podnioslo trzeba duzo wypoczywac, lezec nie przemeczac sie, a ja no coz z moim trybem zycia niestety nie moge

Gość Pytankoooo
Moje dziecko, moje ciało,moja psychika i moj wybor :) I sama nie neguje wyborow innych ludzi.

pytankooo masz racje a najwiecej maja do powiedzenia te ktore jeszcze nie rodzily. Bedac w polsce spotkalam dawno kolezanke karmilam moja corke dlugo piersia bo 21 mscy ona jak to uslyszala zaczela mi prawic moraly po co tak dlugo odstaw pokarm sam ci zaniknie.a ja na to wiesz co Anka najwiecej madruja sie te co nie karmily nawet msca piersia i zamilkla denerwuja mnie takie osobki same czegos nie przeszl a najwiecej maja madrosci do prawinia

Gość Pytankoooo
Chcialam zeby moje porody byly przyjemnoscia a nie traum ;) stad moja decyzja :) Przy trzecim Dziecku ktore planuje bede tez miala cc ;)

Gość Pytankoooo
*traum

Gość Pytankoooo
Hmmm literke mi kasuje :/ *trauma

Czyli jendak jeśli od samego początku ciąży się uprzeć nad cesarką tłumacząc swoją decyzję strachem przed sn (a ja miałam taki, że mam się chyba przy czym upierać..) i będzie się o tym ciągle mówić położnej to jest szansa, że tą cc się wywalczy..?

Gość Pytankoooo
Moja polozna jak uslyszala ze chcialabym cc spytala dlaczego i bez problemow powiedziala ze "zalatwi" wizyte w klinice ginekologicznej z odpowiednia osoba. I po 22 tyg jak mialam zrobione juz drugie usg dostalam wezwanie do lekarza i dopiero tam tlumaczylam dlaczego tak chce itp i to od lekarza a nie od poloznej zalezalo czy bede miala cc. Oczywiscie to polozna musiala wyslac zapytanie o wizyte u lekarza i tam pewnie podala powod dlaczego chce wizyty. X Ja od poczatku chcialam cc, ale znajoma dopiero 2 m- ce przed porodem o to zapytala jak sie dowiedziala w przypadkowej rozmowie ze mna ze mozna poprosic o cc. A b sie bala przypomjnajac sobie bol z pierwszego porodu i potem tuz przed terminem dowiedzialam sie ze zgodzili sie na cc.

Gość blockhead
do Pytanko jak bylo po cesarce? Mnie byc moze to czeka. Boje sie jak diabli. Pierwsze dziecko rodzilam sn i wspominam calkiem niezle, szczegolnie gaz :D i cholera nie chcialabym zeby mnie kroili.

Gość Pytankooooo
Po pierwszym cc myslalam ze umre! Szok , przez kolejne dwa lata zapieralam sie ze nie bede miec drugiego bo grozi mi cc ( w pl ze wzgl na wade kregoslupa mialam cc i nie planowalam wtedy jeszcze wyjazdu za granice wiec myslalam ze skazana jestem na cc) Ale okazalo sie ze tak mozna sie masakrycznie czuc bo to pierwsza ciaza i wszystko po porodzie trudniej "dochodzi" do normalnosci. X Z wielu zrodel wyczytalam pozniej ze jak ktos mial juz za soba porod czy to naturalny czy pzez ciecie to potem za drugim razem po cc jest ok. X I rzecywiscie tak bylo! Zaraz jak tylko poczulam nogi po ok 5h pomogli wstac i...... fruwalam!!! Nic mnie nie bolalo! Sama zajmowalam sie maluszkiem, laziorowalam sobie, w ogole jakby nikt mnie nie przecinal! Pozwolili pomalutku wode pic i jak zobaczyli ze mnie nie mdli to dostalam jedzonko bo wyglodniala bylam bo o 8 rano nic nie jadlam a bylo juz pozne popoludnie. X Jak cc mialam o 15 to nastepnego dnia o 16 pozwolili isc do domu :)) przy pierwszym cc trzymali 4doby (ale teraz w pl podobno juz sie to zmienilo). Oczywiscie sprawdzili wyniki krwi i jak sie okazalo ze wszystko ok i ja chcialam isc to pozwolili. X Potem do domu na 7 dni dostalam zastrzyki do samodzielnego robienia ;) ale maz codziennie bawil sie w lekarza ;) Do domu na drugi dzien przyszla polozna , wszystko sprawdzila u mnie i u dzidzi. Chyba po 3 dniach zdjela mi polozna szwy w domu. X Jedyne to do 2 tyg bolaly mnie plecy tak po srodku. Myslalam ze to dlatego ze maly i w dzien i w noc jadl co godzine a ja zeby nie zasnac przy karmieniu robilam to na w pol siedzaco . Ale okazalo sie ze to jedno a drugie i bardziej prawdopodobne ze to po znieczuleniu. Bo to nie lezdzwiowy odc a po srodku bolalo jakby strasznie napiete byly i nie daly sie rozluznic. Ale bylam zmeczona nie spaniem ze te plecy to pikus ;) X Przy trzecim dziecku jesli jakis mialabym wybor (bo nie wiem czy za 3 razem nie musi byc cc jesli poprzednie dwa byly yez) to tylko i wylacznie chce cc! X Bylam psychicznie spokojna, mialam konkretna date i godzine i byle by dotrwac do terminu ;) no i wiedzialam co mnie czeka :) tzn milo sie rozczarowalam bo nie czulam w ogole rany i zanego bolu brzucha nawet jak sie zalatwialam. Za pierwszym razem bylo strasznie.