Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wczoraj sie to stalo

Zaproszenie na slub i komentarz. Jak tak mozna?

Polecane posty

Wczoraj nas zapraszala na slub moja daleka kuzynka z narzeczonym. Pomijam wierszyk o kasie jako dodatek, bo to zauwazylam po ich wyjsciu. Ale podczas zaproszenia mowili jak to im ciezko teraz, ze chca kupic mieszkanie, ze dostali kredyt i takie tam. No i w miedzy czasie male narzekanko na to, ze a wesele tez kosztuje, bo chca wszystkich ugoscic a od osoby 240zl placa. Przytakiwalam im, bo co mialam powiedziec? Grzecznie odpowiedzialam, ze damy znac wczesniej czy bedziemy. Popetam patrze a tu w zaproszeniu wierszyk o pieniadzach. Mamy jechac 300km w jedna strone, oplacic sobie nocleg czyli ile mamy im dac? Skoro marudzili i narzekali ile placa od osoby to znaczy, ze na pewno chca wiecej by sie zwrocilo:O No sorry, ale skoro ktos tak kalkuluje to moze i ja zaczne. Dojazd, hotel i prezent? Hmm z jakies 400zl damy, bo nie chodzi o to, ze nas nie stac, bo zarabiamy dobrze, ale oburzylo mnie to narzekanie i wierszyk. I nawet nie pokwapili sie by zalatwic nocleg:O Ile byscie wy dali na moim miejscu?

ja tez najchetniej dalabym nic czyli nie jechala, ale wypada jechac. Krotko mowiac musimy jechac i tyle.

Gość wredniucha10
jak im tak ciężko, to zamiast wydawać na wesele niech kupią mieszkanie

Gość wredniucha10
jak musicie jechać -to musicie dać! -już wam powiedzieli ile

Gość ale szmira
nocleg? hahah parodia :D

Gość jiukmo
Nie pojechałabym.

Gość luluholi
Nic , nie poszlabym . Ja tak dostosowuje sie do tego typu zaproszeń

mi osobiscie sie wydaje, ze 400zl to az nad to chociaz i tak nas pewnie obgadaja, ze tyle zarabiaja, dzieci nie maja, a nam zalowali:O A ja nie zaluje nikomu ja uwazam, ze jak ktos jest bezczelny i dopomina sie o to co powinno byc dobrowolne to niech ta osoba dostanie minimum i sie cieszy

wypada jechac, oni u nas nie byli na weselu

Gość po takich jeczeniach
i marudzeniach to minimum 500 zl.Nikogo nie interesuje ze to duzy wydatek dla ciebie bo dojazd i jakies spanie.A to ze mowili o mieszkaniu ze kupili to albo sie chwalili albo dali Ci do zrozumienia ze mniej jak zwrot za talez bylo by nietaktem. Ja ostatnio bylam na weselu ( bo tez musialam) 600 kil odemnie.Prezent 1000 zl i paliwo i nocleg.No coz ja wiedzialam duzo wczesniej ze taki wydatek sie kroi to sobie odkladalam.Mialam tez wesele w pozniejszym terminie to sie wykrecilam choroba bo mnie nie bylo stac tam jechac.

Moim zdaniem Mlodzi nie mają obowiązku załatwiać noclegu i wcale by mi sie o to nie rozchodziło. Ale co do postawy roszczeniowej i wierszykow to nie lubię tego zwyczaju i zawsze dajemy wtedy o wiele mniej niż bez wierszyka :) raz kiedy wierszyk był strasznie chamski mój mąż też ułożył wierszyk o tym że właśnie dajemy mniej za żebractwo :p kiedy druga para z tej samej rodziny dawała zaproszenia wierszydła juz nie było :D

to znaczy byli u nas. A raczej kuzynka tylko, ze innego chlopaka miala wtedy

Gość ixyyyyyyyyyyy
kupcie kwiatki i tyle

Gość minipizza
chamstwo i pazerność. ja bym kupiła prezent i już. mi też trafiłay się takie zaproszenia. jak tak można, ja nikomu nie mówiłam ile płacę za talerzyk, bo nie robiłam wesela dla kasy. a płaciłam 220 zł, nie płakałam że ktoś dał mało, bo zapraszałam z chęci a nie z pazerności.

o matko nas stac by dac wiecej:O w tamtym roku we wrzesniu bylismy na weselu u meza barata ciotecznego i dalismy 1000zl , w sierpniu 2 wesela i na kazdym po 800, w lipcu tez 2 i tez 800 na jednym i 200 na drugim, ale gotowka byla dodatkiem do prezentu jaki sobie mlodzi zyczyli. Nas stac, ale mnie drazni takie podejscie:O

Gość jola prawdziwa
jak musisz jechać to jedź ,zrób sobie super weekend a do koperty włóż wierszy Szymborskiej albo Asnyka o miłości itd ;) ostatecznie biora ślub nie dla pieniędzy tylko dla wyższych celów,zachowujesz się jak lebioda ,która można wykorzystać w każdą dziurę:O

Gość minipizza
kup kwiecistą pościel lub serwis obiadowy :D. ja bym tak zrobiła

Gość prowo jak nic!
skończcie odpisywac w ogole na to prowo, od jakiegos czasu ktos zaklada tutaj takie mitomanskie tematy, wymyslone historyjki o pazernosci mlodych. zalosna jestes autorko

nie bede kupowac prezentu i wozic, bo te 300km to do miasta ich wojewodzkiego a stamtad do ich miesciny to pewnie z jakies ok 80. Wole dac pieniadze. 400zl to chyba kwota ok jak na kogos kto tak sie zachowuje i jeszcze nawet noclegu nie zalatwia:O

tak to prowo. W ogole sluby, zaproszenia i wierszyki o kasie nie itnieja. Wszystko to prowo:O Puknij sie w glowke dziecko

Gość imitation of life
Zrezygnowałabym z tego ślubu i wesela.

Gość Kleo.patra
Jak komuś ciężko to nie wydaje na wesele tyle kasy :o

Gość luluholi
Zauważcie , ze jeszcze trochę a nikt nie będzie chodził na wesela . Ludzie na sama myśl , ze ktos wybiera sie z zaproszeniem dostają białej gorączki . Myśle , ze ta pazernośc młodych ludzi sie do tego przyczyniła . Wierszyki , opłaty za talerzyk , na co to oni nie zbierają itd. Kiedyś wesele to była przyjemna impreza ze szczerym obdarowaniem młodych , dziś to przykry obowiązek . Ja nigdy nie odmawialam , a w szerszym roku już dwa wesela odpuscilam , a stać mnie i nigdy nie zalowalam na kopertę . Ale wierszykom , miskom , kuponom i winu mówię NIE

jak juz pisalam wypada jechac, bo ona u nas byla

Strasznie chamski :) nie pamiętam go dokładnie żeby zacytować ale nie wszyscy mieli taki sam bo np moja babcia miała całkiem zwykły, a np my albo moja mama mieliśmy wierszyk, w którym było powiedziane wprost, że jesteśmy bardziej kasiaści i od nas oczekują lepszego prezentu :o

Gość luluholi
W zeszłym roku *** - efekt pisania z telefonu

Gość jola prawdziwa
wczoraj sie to stalo wypada jechac, oni u nas nie byli na weselu jednak nie byli:P