Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ania Anulka 288282

Zmienilismy samochód, dzis przesiadlam sie z automatu na reczna skrzynie

Polecane posty

Gość prof. dr hab. inż. Linda
Widzę pajacowanie z kasą :O

Gość Ania Anulka 288282
Nie chodzi o pajacowanie, ale na litość boską o jako taki wygląd a nie profanacje samochodów :(

Gość Ania Anulka 288282
Teraz kupiliśmy bmw z serii 3 kombi , z reczna skrzynia

Gość nfixno
padłam!!!

Trzeba było zmienić na starszy model W210, a nie na astre. Astra to też nie samochód.

Gość Ania Anulka 288282
To by było na tyle, mam nadzieje ze sie przestawie i jak ktos na pocztaku napisal za 3 dni zapomne o naszym samochodziku :(

Gość Ania Anulka 288282
Michal nie mamy astry, rozmaialam tylko z mezem o astrze zeby z automatem kupić moze, bo szukalam czegos tańszego, ale powiedzial ze astra z automatem to dla inwalidów, ze tego sie masowo nie produkuje itd, wiec odpuscilam astre na rzecz bmw z reczna skrzynia. tyle pieniedzy a teraz żaluje nawet gdybysmy teraz chwili sprzedac to juz nie za takie pieniadze pewnie bo liczba wlascieli wzrośnie.. trudno sie mówi, jeszcze raz mówie, automatyczna skrzynia to zbaaienie i śmiem powiedziec- LUKSUS :D :D

Gość Ania Anulka 288282
michal w210 są już wiekowe, stare zaczynaja sie robic, bez sesnu by był taki ruch. Wiem ze nasz nie był lepszy ale cóż.. Pisze tylko Wam przed mezem udaje ze jest super samochód, nie chce sprawiac mu przykrosci. On tak sie cieszy, że jestem zadowolona ehh

Gość Ania Anulka 288282
Michal a mozesz sie odnieść jakoś do teorii mojego męza, ze w samochodach typu astra, focus, automaty sie nie sprawdzaja? czemu?

Pracuję w fabryce samochodów i coraz więcej takich gówien pokroju astry idzie w automacie. Nie sprawdzają się w tym sensie, że są to samochody ze słabymi silnikami i automat je dodatkowo przymula, zwiększa spalanie, po drugie automaty w tym segmencie są powolne.

Gość Ania Anulka 288282
Dieki Michal czyli mąż poniekad mial racje. Uff a juz myslalam ze taka wymówka chce mnie odwiesc od zakupu astry z automatem, a to jednak prawda. A mozesz powiedziec w fabryce jakich samcohodów pracujesz? na tasmie pracujesz, tzn montujesz jakies czesci do szkieletu który Ci podjeżdza? lub moze na innej fazie produkcji jestes?

W utrzymaniu ruchu pracuję, ale jako monter na linii też pracowałem, przy astrze.

Gość Ania Anulka 288282
I pewnie z czytym sumieniem możesz stwierdzić ze astra to plastik, zarózno z zewnatrz jak i w srodku? moge zadac pytanie? Co może oznaczac to że miska olejowa sie poci? czy zalepienie jej silikonem do tego przeznaczonym zalatwi sparwe? czy mozna to zrobic samemu czy najlepiej u mechanika? czy moze to wiazac sie z wymiana calej miski?

Najprawdopodobniej tylko uszczelka, lub specjalna masa uszczelniajaca do wymiany. Żadne silkikony nie pomogą. W gorszym przypadku może być minimalnie pęknięta i stąd ten przeciek, wtedy albo spawanie albo wymiana. A na samym początku trzeba ustalić czy to nie jest wyciek z wyżej położonych miejsc w silniku.

Gość Ania Anulka 288282
silnik jest cały suchutki, tylko miska sie poci. Dziękuje za odpowiedź.

Gość Ja bym w życiu się nie
Przesiadła. Jak czasem muszę w busa z manualną wsiąść to aż mnie skręca.

Gość Ania Anulka 288282
jedyna zaleta recznej skrzyni biegu jest drazek na ktory moge sie nadziewac cipskiem na parkingu :)

Automat jest fajny jak ktoś lubi jeździć spokojnie i komfortowo po mieście, świetne rozwiązanie w dużych korkach. W innym przypadku jak dynamiczna jazda, bądź użycie w sporcie to tylko manual

,,Quest. Automat jest fajny jak ktoś lubi jeździć spokojnie i komfortowo po mieście, świetne rozwiązanie w dużych korkach. W innym przypadku jak dynamiczna jazda, bądź użycie w sporcie to tylko manual" A mi właśnie odpowiada na tych dłuższych trasach. Mogę się najeść, wypić kawę bez postoju, na autobanie tempomat włączyć itp.

Gość Ania Anulka 288282
Widze ze kilka osób tez tak ma :( Quest my mamy ten samochód wlasnie do delikatnej spokojnej jazdy do zawiezienia dzieci do szkoły, zakupy, znajomi, wszystko w miescie wlasnie z korkami gdzie nawet nie chce sobie wyobrazac cuagle machac tą wajchą i wciskac sprzeglo, matko cosmy zrobili!!!

A po co automat na dłuższych trasach gdzie się włącza 5, 6-ty bieg i jedziesz kilkaset km na jednym biegu. A tempomat nie ma nic wspólnego z automatem, możesz go mieć niezależnie od rodzaju skrzyni

Gość Ania Anulka 288282
brrrrr strasznie sie boje tempomatu, malo mnie nie uspał kiedys na autostradzie :( tempomat i automat + zmeczenie ,,,, moze byc nie ciekawie

Gość Ania Anulka 288282
no tam tempomat bez roznicy gdzie czy, jaka skrzynia, jak wcisniesz w pedal to samochód wyrywa Ci i tak do przodu niezleznie ile usawisz na tempomacie, ale w druga strone nie dziala jak puscisz noge z gazu nie zwolni neistety a czlowiek zemczony w trasie, łatwo o wypadek

Ania rozumiem frustrację.Wiem, że wiele osób którzy mieli automat po przesiadce na manual narzeka. W takich warunkach jak mówisz automat to strzał w dziesiatkę.

Dzieci też do szkoły wożę, ale jak to moje dzieci mówią : ,, mama nie stoi w korkach"

Ja tam poboczem albo po chodniku jak nikogo nie ma omijam korki. Ale najpierw pytam na radiu , czy misiaczków nie ma w pobliżu.

Bardzo przyjemnie się jeździ z DSG. Nie jest to klasyczny automat a skrzynia dwusprzęgłowa, bardzo szybko zmieniająca biegi. Konstrukcją przypomina bardziej mechaniczną skrzynię , tylko jej sterowanie jest zautomatyzowane.Nadaje się zarówno do "oślej" jazdy jak i niewielkiego szaleństwa ;) Ma procedurę startu np. z 4000obr/min jeśli ktoś lubi sobie "wystrzelić" szybciej z miejsca

No, ale jak na te chodniki wjeżdżasz? :-I Felgi pogniesz po takim rodeo :D

Ja tam nie znam się na tych skrzyniach, silnikach i innych . Cud,że wiem, gdzie płyn do spryskiwacza wlać

,,No, ale jak na te chodniki wjeżdżasz? :-I Felgi pogniesz po takim rodeo " Nie tak prędko. Jeżdżę terenówką . Na kredyt oczywiście he he