Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciamajda67

Tabletki pod język

Polecane posty

Gość ciamajda67

Ogólnie jestem trochę nieogarniętym człowiekiem, więc wybaczcie ten głupi temat. Zastanawiam się, co ja robię nie tak, ale nie potrafię utrzymać tabletki podjęzykowej po językiem o.O Cały czas mi się gdzieś wysuwa. Czy tylko ja tak mam? Boję się, że nie będą działać. Istnieje jakaś instrukcja, żeby to dobrze wsadzić? :D

Gość ciamajda67
Pytam poważnie, żeby nie było :D

Gość azymut181
Ciamajda67, nie zabijaj swojego Dzieciątka! Zobacz na filmie z MIKRO-KAMERY jak bije serce dziecka w wieku 32 dni od poczęcia: http://www.ehd.org/widget2.php?movie=1&langua ge=71&title=1&age=2 A już od 21. dnia życia od poczęcia krew Twojego Dziecka krąży w układzie naczyń oddzielnym od Twojego układu krążenia. To jest strona projektu sfinansowanego przez Narodowy Instytut Zdrowia USA i mającego na celu zarejestrowanie najwcześniejszych chwil życia dziecka. ZOBACZ na powyższym nagraniu jak SERCE DZIECKA w wieku 32 dni od poczęcia (4 Weeks 4 Days = 4 tygodnie 4 dni) ZMIENIA KOLOR, kiedy z każdym UDERZENIEM SERCA KREW WPŁYWA I OPUSZCZA KOMORY. -Krew Twojego Dziecka nie musi być tego samego typu co Twoja krew. Serce dziecka uderzy około 54 miliony razy przed urodzeniem, a ponad 3,2 miliardy razy w ciągu 80 lat życia... Ciamajda67, ZOBACZ ŻE UDAŁO SIĘ SFILMOWAĆ MIKRO-KAMERĄ, JAK DZIECKO w wieku 7 TYGODNI od poczęcia, W ŁONIE MATKI, MIAŁO AKURAT C - Z - K - A - W - K - Ę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tutaj podaję LINK do nagrania z mikro-kamery: http://www.ehd.org/virtual-human-embryo/stage.php?stage=20 Na samym początku filmu, przez pierwszych 11 sek jest pokazany model dziecka w tym wieku, natomiast NAGRANIE Z MIKRO-KAMERY zaczyna się od 12 sekundy. C - Z - K - A - W - K - Ę widać między 23sek a 25sek nagrania. Wcześniej jeszcze widać główkę dziecka, twarz dziecka, rączki, i to jak 7 tygodniowe dziecko w łonie matki rusza nóżkami. xxx ODNOŚNIE LINKU: jeśli się w niego kliknie, to strona otwiera się poprawnie (można kliknąć najpierw prawym przyciskiem, a potem lewym w ''otwórz w nowej karcie''). Natomiast jeśli się po prostu skopiuje ten link i wklei do okna przeglądarki, to wtedy nie działa. - Ponieważ w poprawnym linku po wyrazie ''/stage'' nie powinno być żadnej spacji przed kropką i powinno to wyglądać tak: ''stage.php?stage=20'', a tamten link błędnie się kopiuje ze spacją xxx Na stronie: http://www.ehd.org/see-baby.php znajduje się krótki filmik - prezentacja "See Baby" - "Zobacz Dziecko", wykonana przez zespół amerykańskiego projektu mającego na celu zarejestrowanie najwcześniejszych etapów rozwoju dziecka, sfinansowanego z funduszy Narodowego Instytutu Zdrowia USA. W 27sek filmiku widać nagranie z bliska (z MIKRO KAMERY), BIJĄCEGO SERCA DZIECKA w wieku 5 tygodni i 6 dni od poczęcia. (Serce dziecka zaczyna bić już w 21. dniu życia od poczęcia, a w 32 dniu życia od poczęcia bije już około 113 razy na minutę) W 6-tygodniu życia dziecka od poczęcia, okolica warg dziecka staje się wrażliwa na dotyk, a jej podrażnienie powoduje obrót ciała dziecka. Na stronie: http://www.lifeissues.org/ można najechać kursorem po lewej stronie na "Listen to the heartbeat of a baby 6.5 week from conception" I POSŁUCHAĆ JAK BIJE SERCE DZIECKA, które ma 6 i pół tygodnia od poczęcia i jest w łonie matki.

Gość azymut181
CIAMAJDA67, tutaj podaję dla Ciebie jeden z funduszy: FUNDUSZ WSPARCIA RODZINY, którego celem jest wsparcie finansowe kobiet w ciąży znajdujących się w bardzo trudnej sytuacji materialnej i rodzinnej: http://pro-life.pl/?a=pages&id=225 Łączna pomoc w wysokości 17 000 zł Łączna pomoc w wysokości 17 000 zł Łączna pomoc w wysokości 17 000 zł (5 tysięcy zł w czasie trwania ciąży, a następnie przez dwa lata co miesiąc po 500 zł). W wyjątkowych sytuacjach będzie jeszcze wydatkowana pomoc w jeszcze w innych okresach. Możesz również osobiście skontaktować się w sprawie pomocy z Funduszu wsparcia rodziny, na wspomnianej stronie w panelu u góry strony jest zakładka "KONTAKT" i jest podany telefon, adres e-mail, także adres zwykły: ul. Krowoderska 24/6, 31-142 Kraków tel./fax (12) 421-08-43 e-mail: biuro@pro-life.pl (Sekretariat redakcji czynny od poniedziałku do piątku w godzinach 9.00-15.00.) ZADZWOŃ PROSZĘ RÓWNIEŻ na bezpłatny numer stworzony właśnie dla kobiet, które potrzebują wsparcia dla siebie i swojego nienarodzonego dziecka: 800 112 800 (jest on bezpłatny i czynny od poniedziałku do piątku w godz. 19.00-7.00, a w pozostałe dni przez całą dobę). - Ciamajda67, A JEŚLI NIE MOŻESZ WYCHOWAĆ SWOJEGO DZIECKA (nawet pomimo Funduszu Wsparcia Rodziny, łączna pomoc: 17 000 zł, a w wyjątkowych sytuacjach więcej) TO PROSZĘ ODDAJ SWOJE DZIECKO DO ADOPCJI, A NIE ZABIJAJ SWOJEGO DZIECKA!!! - Ile Matek przecież oddało swoje dziecko do ADOPCJI! Zobacz ile jest przykładów spośród sławnych ludzi: Matka Johna Lennona, Nelsona Mandeli, The Babe, Jamie Foxxa, Nancy Reagan, Billa Clintona, Jacka, J.R.R. Tolkiena, Tima McGraw, Faith Hill, Davesa Thomasa, Sarah McLachlan, "D.M.C." McDaniels, Matka Steve Jobsa, Jesse Jackson, Newt Gingrich, Willie Nelson, Matka Eleanor Roosevelt.... I wiele wiele innych MATEK, które nie zabiły swojego DZIECKA, ale oddały je do adopcji - nikt nie śmie im tego zarzucić!!!! - Wiele kobiet, choć kochało swoje dziecko, to oddały je do adopcji, ale nie ZABIŁY SWOJEGO DZIECKA!! A Steve Jobs (jeden z dwójki założycieli znanej na całym świecie firmy Apple) w swojej biografii opisał, że w latach 80tych odnalazł swoją Matkę i podziękował swojej Matce, że go nie zabiła, a oddała do adopcji: „Chciałem ją spotkać po to by przekonać się czy wszystko z nią jest ok i podziękować jej, że nie abortowała mnie. Gdy zaszła w ciąże miała 23 lata i wiele przeszła by mnie urodzić- opowiadał geniusz informatyki. W końcu Jobs odnalazł kobietę- Joanne Schieble. Matka widząc syna, przeprosiła go ze łzami w oczach za to, że zdecydowała się go oddać do adopcji. „Nie przejmuj się- powiedziałem jej. „Miałem znakomite dzieciństwo- powiedział Jobs. Na stronie: http://www.unmaskingchoice.ca po zjechaniu na dół strony, można kliknąć i obejrzeć krótki film "Abortion: before & after", "aborcja przed i po" (jeśli chce się go obejrzeć wchodząc na youtube to trzeba się zalogować, ale można obejrzeć nie przechodząc na youtube - i wtedy bez logowania). Widać na nim m.in.: NAGRANIE Z MIKRO-KAMERY Z WŁASNYM ŹRÓDŁEM ŚWIATŁA, która sfilmowała poruszające się 7-tygodniowe DZIECKO W ŁONIE MATKI !!!!!!! (to nagranie pochodzi ze strony amerykańskiego projektu finansowanego z Narodowego Instytutu Zdrowia USA mającego na celu zarejestrować najwcześniejsze fazy rozwoju człowieka). Natomiast w 59 sek jest NAGRANIE Z ABORCJI wykonanej w 9. tygodniu życia dziecka: WIDAĆ JAK WYCIĄGANA JEST Z PRZEDSIONKA POCHWY MALUTKA STÓPKA, a później RĄCZKA....... Ciamajda67, pozwól Sobie i swojemu Dziecku pomóc! Nie zabijaj swojego Dziecka!

Gość ciamajda67
Ojej, ale ja nie jestem w ciąży! :D Po pierwsze jestem dziewicą i mam 17 lat. Po drugie, tabletki przepisał mi gin na uregulowanie okresu. Po trzecie, jestem całkowicie przeciwko aborcji i nigdy nie usunęłabym dziecka, jeżeli tak to odebrałaś/eś :)

Gość ciamajda67
A moje pytanie nadal aktualne :D

Gość kiki38
up