Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lejlalajla

swedzenie i bable w pochwie

Polecane posty

Gość lejlalajla

hej, od poltora tygodnia mniej lub bardziej odczuwam swiad w pochwie, nic z tym nie robilam, madrze myslalam ze samo przejdzie,jednak nie, dzisiaj zajrzalam do srodka i zobaczylam kilka babelkow, w kolorze pochwy, kilka bardziej bladych, podejrzewalam ze to grzybica jednak nie spotkalam sie jeszcze z czerwonymi bablami przy tym zakazeniu na goglach, opryszczka tez raczej odpada, bo moj chlopak nie mial innej partnerki, poza tym i tak jestem dziewica, pomocy, co to moze byc, czy to mozliwe ze to grzyb przy tych bablach, bo w sumie z dwojga zlego grzyba chociaz wylecze :D z gory dzieki! xoxo

Gość lejlalajla
dodam ze nigdy nie mialam podobnego problemu, swedzenie wystapilo pare dni po kuracji antybiotykowej, przyjmuje tez tabletki antykoncepcyjne

Gość jajajja222
to najprawdopodobniej grzybica, bąbelki też mogą być, kup w aptece clotrimazol globulki dopochwowe, gynalgin lub nystatyne, czasem sprzedają bez recepty, po leczeniu powinno ustąpić, a twój chłopak clotrimazol krem niech się smaruje żeby cię ponownie nie zarazić

Gość lejlalajla
wielkie dzieki juz sie balam ze oprycha :(

też mi to wygląda na grzybka, kup sobie clotrimazolum natomiast wszelkie skutecznie działające leki przeciwgrzybiczne są na receptę dlatego najlepiej idź do gina i po kłopocie...

Gość misiamarysia
możliwe, ze to grzybica po antybiotyku. koniecznie idź do ginekologa, a póki co spróbuj zmniejszyć swędzenie maścią clotrimazolum, do tego zastosuj dopochwowo lactovaginal, chyba że wolisz probiotyki doustne. coś znajdziesz w aptece.

Gość Cobitka1245
Pamiętaj następnym razem kiedy będziesz brać antybiotyk aby równocześnie zakładać dopochwowo np. probiotyk invag, który wzmocni Twoją mikroflorę co uchroni Cię przed grzybicą.

może jakaś infekcja po antybiotyku, trzeba brać probiotyk również ginekologiczny przy antybiotykoterapii, na świąd kup sobie provag żel, dostaniesz bez recepty za kilkanaście złotych, dobrze łagodzi tego typu podrażnienia, jeśli nie przejdzie idź do ginekologa

Ale jak masz grzybice to nie tylko Ty powinnaś sie podleczyć ale tak samo partner. Grzybica lubi wracac, a nie leczona powoduje groźne powikłania i nawet bezpłodność. Jak ja miałam grzybice to również partner sie leczył. żadnych globulek bez recepty nie stosowalam, tylko gel multi gyn i poszłam jak najszybciej z tym do lekarza. bo leczenie na własne reke nie jest dobre.

Gość mziba
przy następnym leczeniu antybiotykiem zamiast zwykłej osłonki spróbuj probiotyk provag. chroni układ pokarmowy i moczowo-płciowy. mnie już parę razy pomógł zapobiec grzybicy po antybiotyku.

Gość gość
ja mogę polecić Ci Abiofem jest do żel do pochwowy na grzybice pochwy, jest bez recepty, ale do lekarza tez powinnas iść zdecydowanie

Gość gość
ja natomiast stosuję go tylko profilaktycznie (inaczej już nie muszę)

Gość gość
Miałam już kilka razy w życiu grzybicę pochwy, było pieczenie, białe upławy o konsystencji twarogu, bąblów nie miałam. Dziewczyny mają rację stosując antybiotyk pamiętaj o probiotyku doustnym ale także dopochwowym np. lactovagnal, wzmocni on Twoją mikroflorę i zapobiegnie infekcją. Pamiętaj o tym bo grzybicę nie tak łatwo wyleczyć a bardzo często lubi nawracać.