Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość GoooYaaa

oceńcie menu 7-miesięcznego dziecka

Polecane posty

Gość GoooYaaa

hej :) jesli macie chwilke to ocencie proszę menu mojej 7-miesięcznej córki 07:00 kaszka na mleku 180 ml 10:00 warzywka / warzywka z mięskiem 200g 13:00 mleko mm 180 ml 16:00 deserek (owoce) 120g 19:00 mleko mm 180 ml zagęszczone kleikiem ryzowym + około 01:00 w nocy mleko mm 180 ml

Zamień to mleko o 13 z warzywami o 10. Obiad to ma być obiad . Trzeba stałe posiłki o normalnych porach dawać.

Gość mama007
żgadzam sie z Miarką, co do przesunięcia obiadku,a po tym deserku o 16 wytrzymuje bez problemu kolejne 3 godziny do normalnego posiłku? Bo mój owoce tak po 2 godz. dostaje i po max kolejnych 2 już chce coś normalnego, też ma 7mies.

owoce można zagęścić kleikiem ryżowym lub kukurydzianym. albo zamiast nich dać np sinlac.

Gość mój roczniak je mniej:\
Strasznie dużo to twoje dziecko je :O ile waży? mój ma rok i je mniej. rano mleko 220ml-ale samo bez kaszy II śniadanie pół kajzerki obiad jak zupa to ok 120-150ml jak drugie to kawałek mięsa, ziemniak, surówka kolacja owsianka na mleku ok 150ml

Bardzo dobrze dziecko autorki je: 3 x posiłek mleczny Do tego owoce i obiad warzywny lub owocowo warzywny. Dokładnie wg schematów. Niedługo przestanie jeść w nocy i będzie idealnie.

Schemat: 7. miesiąc życia dziecka 2 razy dziennie 180 ml mleka modyfikowanego następnego z dodatkiem 1 łyżeczki kaszki bezglutenowej (ryżowej lub kukurydzianej) 1 raz dziennie 180 ml mleka modyfikowanego następnego z dodatkiem 1 łyżeczki kaszki manny 200 ml zupki warzywnej z dodatkiem składnika tłuszczowego, ugotowanego osobno mięsa lub ryby (1 - 2 razy w tygodniu) w ilości 2 łyżeczek po posiekaniu; co drugi dzień do zupki dodajemy 1/2 żółtka (ugotowanego na twardo, a po kilku dniach surowego - musi się ściąć!) 150 g deserku mleczno-owocowego lub kaszki na mleku następnym sok lub przecier owocowy - ok. 150 g

Gość mijan
mój roczniak je mniej:\ - nie wydaje mi sie, zeby dziecko autorki jadlo tak strasznie duzo. Nie przesadzaj!! Moja corka tez ma 7 mies. i je podobnie - tylko mniej mm. A wazy 7 kg 7 - mm ok, 150 ml 10- kaszka ryzowa lub kukrydziana z bananem na mm 13- zupka wielowarzywna z miesem, ryba lub zoltkiem i z kasza manna 200 ml 16- deser owocowy 19 mleko mm 220 ml

Gość miarka widzisz różnicę?
W tym co wkleiłaś a w tym co napisała autorka? po 1 jej dziecko je kaszkę na mleku-czyli zapewne więcej niż 1 łyżeczka kaszki :O poza tym mleko dziecko autorki je 4 razy a nie 3.

W schemacie jest kaszka na mleku w ramach deseru i ona daje raz ale rano, Tyle więcej, że pije jeszcze raz w nocy mleko. Moja córka też je w nocy i co mam jej zabronić skoro jest głodna? Wg mnie bardzo dobrze karmi swoje dziecko. Moja córcia je bardzo podobnie a ma skończone 8 miesięcy. i od razu odpisuje nie jest za gruba wprost za szczupła:P

Gość a mi tu brakuje
Danonka i kiełbachy :D

Gość GoooYaaa
dziekuje Wam za odpowiedzi i sugestie :) naprawdę córka duzo je?? Mnie sie wydaje, ze normalnie, ona jest wręcz bardzo szczuplutka. Po deserku rzeczywiście ciężko jej wytrzymac 3 godziny, nie najada się nim wcale. W nocy tez się raz budzi na karmienie, próbowałam "oszukac" ja w nocy woda ale nie da się. Danonków i kiełbasek nie daje :)

Gość fghjm zsdfghjkjhgfd
ja bym jej to mleko zageszczone kleikiem zaminila na kaszke wielozbozowa albo manne i dala lyzeczka i pozniej mleko na dobranoc moze wtedy odpusci nocne jedzednie,Im wczesniej wprowadzisz kolacje w jako takiej formie tym lepiej dziecko wyrabia zdrowy nawyk:) moje je codziennie na kolacje manne na mleku krowim i nic innego nie chce na kolacje (dostaje przed kapiela) i na dobranoc mleko i tak od kilku mcy juz(az mi to gotowanie kaszki zbrzydlo ale proba podania czegos innego konczy sie placzem i pobudkami w nocy.

Gość fghjm zsdfghjkjhgfd
daj jej ta kaszke o 18 a mleko po kapieli i bedzie git szczegolnie jesli nie wytrzymuje od deserku do mleka z kleikiem zobaczysz bedzie duza zmiana:)