Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Centrum Handlowe Mokotow

Bieda w Polsce? To bzdura, ludzie wydają tysiące złotych w centrach handlowych !

Polecane posty

Pojdzie dzis do sklepow, tysiace ludzi z wypchanymi wozkami ,torbami, jedza w restauracjach ,mcdonlaldach, samochodziki lexusy volvo audi , potem do nowych apartamentow albo domow pod miastem... małolaty i dzieci biegają z drogimi smartfonami. Czesc ludzi faktycznie biednieje i dziaduje ale inni sie bogacą. Tworzy sie w Polsce klasa średnia...wiec nizsza tez musi byc

Gość bulejka1
co racja to racja ja mieszkam w szarym bloku i zaskoczona bylam jak kolezanka majac rodzine w wawie opowiadala jakie tam apartamenty, ja w zyciu zadnego nie widzialam na zywo.. takze smartfona od ajpoda nie odróżnie. itp

no niektorzy to fakt mają wyjebane apartamenty jak z filmow, ogrody na dachu z drzewkami krzaczkami ,jacuzzi praiwe pod golym niebem, ogrody zimowe, kilkupoziomowe mieszkania

revolver - biedota wydaje z pozyczek, ale jest coraz wiecej bogatych ludzi w PL ktorzy zyją z wlasnych firm, inwestycji, sporo obcokrajowcow dla ktorych zycie w Polsce jest tańsze. W Warszawie widze coraz wiecej Ukraiców ,zarowno tych biednych jak i bogatych.

Gość wlasne M
i wiekszosc na kredyt od jednego do drugiego kredutu jeden kredyt splacany kolejnym zaciagnietym kredytem :D

Gość wredniucha10
"i wiekszosc na kredyt od jednego do drugiego kredutu jeden kredyt splacany kolejnym zaciagnietym kredytem" tak? to idź do banku i spróbuj dostać taki kredyt

Gość sSamiii
a co z większością, która nie chodzi, bo nie ma? Oni nie istnieją, bo ich nie widzisz :D, prawda? Widzisz tych, którzy mają kasę, to nie znaczy, że masz obraz całego społeczeństwa.

Gość ddalfOlla
znam ludzi, co chodzą raz na dwa tygodnie na zakupy do supermarketu, biorą pełny wózek, ale musi im to jedzenie starczyć na dwa tygodnie dla całej rodziny i co? Taki gostek ich zobaczy z pełnym wózkiem i myśli, że codziennie chodzą na takie zakupy, bo mają multum kasy, w końcu pełny wózek :D. Bez komentarza :D.

a gdzie ludzie mają wydawać, jak nie w centrach handlowych? innych przecież nie ma, bo pani Jadzia na rogu zamknęła ostatni warzywniak, po tym jak powatła siódma Biedronka na tej ulicy :P

To zależy gdzie ucho przyłożyć, jak pójdziesz do galerii, albo restauracji w Rynku to tak się może wydawać. A znowu jak pokręcisz się po blokowisku, czy po zwykłych dzielnicach zobaczysz wielu ludzi niemodnie ubranych, niezadbanych itd. Szczególnie w mniejszych miastach. Ogólnei sytuacja w Polsce się pogarsza, ale trochę ludzi bardzo zamożnych, albo średnio-zamożnych jest. Z 25%. Połowa ludzi to biedacy, z 25 średniacy, którzy jakoś tam żyją i 25% ludzi którym się powodzi.

Centrum Handlowe Mokotow tyle tylko , ze biedota , to niemal cała masa społeczna , napędzająca rynek zadłużenia - a reszta to margines , pływający w luksusie

Z tym, że w galeriach wiele osób chodzi też na spacer. Z tego co ja widzę, w trochę droższych sklepach wiatr hula. Sporo ludzi jest w sklepach typu CCC, czy Kappahl, czyli dla zwykłego człowieka.

Dla tego Polska jest biedna. Polacy wydają kasę w marketach a później ta kasa idzie na zachód. Po co pani Jadzia ma siedzieć w sklepie jak na jej ulicy jest Biedronka, Tesco, Lidl i jeszcze tam coś..... a później spłacamy dług

Zresztą ja też się mogę odstrzelić, mam ładne ubrania, a nic nie zarabiam.

Gość sfegegsegase
jest zawsze kilka bardzo drogich butików w każdym centrum handlowym, choćby w Arkadii w Warszawie i przechodząc nigdy nie widzę żadnego klienta w nich. Z czego oni się utrzymują? :D To jakies pralnie pieniędzy? :D tzn. ktoś pozyskuje nielegalnie kasę, zakłada taki sklep i ten nielegalny dochód przedstawia jako dochód ze sklepu ? :D albo pojawia się w takim sklepie raz na miesiąc jakaś "gwiazda" i wykupuje pół sklepu? :D Ciekawe na jakiej to zasadzie działa. Zawsze mnie to ciekawiło.

Gość ghrt6546
Zobaczcie sobie na parkingi albo ulicę, same fury, samochody terenowe, BMW jakieś nowsze modele albo Lexusy już nawet często widuję + Volvo + nowe drogie Toyoty i tak dalej. Przecież takie samochody palą min 10l przy średniej jeździe a paliwo drogie, utrzymanie takiego samochodu również jest drogie więc skąd ludzi na to stać ? Tak samo jak młodzi ludzie ubrani w drogie ciuchu, drogie buty, trampki za 200,400zł !!! do tego smartphone albo laptop. Skąd ludzie mają na to kasę ? Niby tak źle w Polsce pracy nie ma a ja każdego dnia widuję takich ludzi.

Gość sSamiii
widzisz to, co chcesz widzieć :), podobne zjawisko, jak z kobietami w ciąży, które nagle wszędzie widzą dzieci, matki z dziećmi itd. Każda może zwątpić w informacje o ujemnym przyroście naturalnym ;P

Gość damian z katowic
w polsce tworzy się przepaść społeczna podobnie jak na ukrainie ludzie są albo bardzo bogaci albo bardzo biedni biedni biednieją, a bogaci się bogacą

Gość bz bz bzzz
wszystko to pazery z kredytami na 30 lat do przodu ;) nie wiem czym tu się zachwycać