Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nioonia8888

Moja przyszła teściowa mnie chyba nie lubi...oceńcie sytuacje...

Polecane posty

Gość nioonia8888

Z matka mojego faceta mam (tak mi sie wydawało) poprawne relacje. Nie podoba mi się tylko, że jest taka powściągliwa i traktuje mnie niekiedy jak dziecko. Nie należę do otwartych osób, ona też nie, ale jakoś tak z innymi ludźmi łapię dobry kontakt a przyszłą teściową nie umiem stworzyć bliskiej więzi. Niby gadamy, żartujemy czasem, ale jest coś takiego chłodnego w naszych relacjach. Nie wiem z czego to wynika, ja staram się do niej zbliżyć, ale ona zachowuje dystans. Np wczoraj miała miejsce taka sytuacja: Znajoma mówi do niej tak: - Wiesz Gosiu, ja trkatuje Anię jako Twoją synową... Teściowa coś tam odpowiedziała - A Ty nie uważasz jej za swoją przyszłą synową? Teściowa spokojnym, chłodnym tonem: - Jeszcze nie. Przykro mi się strasznie zrobiło bo myślałam, że mamy całkiem spoko relacje, że traktuje już mnie jak członka rodziny a tu zonk. Facet mówi, że ona mnie bardzo lubi itd. Nie wiem może ona myśli, że rzucę jej syna? Jego była ( którą nawiasem bardzo lubiła) rzuciła go po 2 latach znajomości gdy już planowali ślub. Mój facet nie jest ideałem dla większości dziewczyn, ale dla mnie jest najcudowniejszy i poważnie o nim myślę. Jego mama mówiłą o tej byłej, że była robotna, pomagała jej itd. Ja też się staram to robić, fakt, nie umiem gotować ale się uczę i wiem, że kiedyś bede dobra zona. Teściowa cchyba jednak uważa, że nie dam sobie z niczym rady. Jak jej udowodnic ze jest inaczej?

Gość to nie tak jak myslisz kotku
nic jej nie udowadniaj ty nie jesteś od udowadniania TESCIOWEJ ze może w twe ręce powierzyć swe maleństwo

Gość noionateż
a ile czasu jesteście razem? Moja "teściowa" (bo nie mamy ślubu) mówi o mnie synowa już od dawna, jestem z jej synem ponad 4 lata, mamy 7-miesięczne niemowlę. Choć muszę przyznać że różnie się między nami układało. Może jesteście ze sobą zbyt krótko. Bo gdyby moja mama miała traktować wszystkie dziewczyny mojego brata jak synowe... :D to by się ich trochę uzbierało :) a to się mija z celem :)

Gość nioonia8888
no niby tak, ale fajnie byłoby miec z nia dobre relacje

Gość nioonia8888
niecały rok jesteśmy razem. Tak myślę, że to może krótko i ona się po prostu boi/ nie jest pewna czy ja go nie rzuce tak jak tamta. Może nie chce się do mnie zbliżyć w obawie, że ja odejdę. Ona chyba nie jest przekonana czy chce być z jej synem

Gość Livia_85
Dużo zależy od tego, czy jesteście zaręczeni, czy nie. Jeżeli jesteś tylko jego dziewczyną i jesteście ze sobą rok to to jeszcze nie jest nic takiego i nie dziwię się jej. :)

A ja mysle ze tesciowa zachowala sie po chamsku. Mogla na wiele innych sposobow wybrnac z tej sytuacji a zachowala sie po prostu jak prostak i na twoim miejscu zrobiloby mi sie baaaardzo przykro. Z drugiej strony mysle ze ty jakas dziwna jestes autorko...po pierwsze z jakiej paki masz pomagac w czyms tesciowej? gotowac jeszcze? No i jak mowisz o tym ze bedziesz dobra zona, bla bla...stawiasz sie na samym poczatku w roli służacej?

Gość czytaj ze zrozumieniem
zbombardowana_laleczka

Gość wredniucha10
to po pierwsze nie jest żadna twoja teściowa - a po drugie jesteście ze sobą zbyt krótko, żeby miała cię uważać za członka rodziny - i rzecz najważniejsza - dla wielu kobiet "synowa to obcy człowiek!"

Gość iwwa\23
Poczekaj aż będziesz synową sytuacja stanie się klarowna. Sama wspomniałaś,ze twój facet miał przykre doświadczenia z byłą,nie dziw się więc twojej przyszłej teściowej,że nie uważa cię jeszcze za przyszłą synową,może boi się,że syn znowu może straci kobietę z którą chce się ożenić. NA PEWNO BĘDZIE FAJNA TEŚCIOWĄ,,bo jest szczera.Niczego nie udowadniaj,bądź sobą i w niczym nie naśladuj jego byłej.r

Gość czytaj ze zrozumieniem
Gdzie ty widzisz chamskie zachowanie przyszłej teściowej autorki? Idąc twoim tokiem rozumowania masz szansę stac się najpodlejszą synową na ziemi, o ile ktoś cie zechce.