Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szwagier kollaska

Szwagier jest posłem PO i ponoć na jesień nowe wybory

Polecane posty

Gość szwagier kollaska

Tusk się boi sytuacji w karju, dziury budżetowej i w ogóle nie ma już koncepcji rządzenia, gospodarka dogorywa dlatego chcą zrobić nowe rozdanie i nawet niechby PiS rządził. Ciekawe czy sie to sprawdzi.

Premier obawia się rozpadu Platformy, a Platforma to siostrzna partia niemieckiej CDU. A jak wiadomo, w Niemczech we Wrześniu odbędą się wybory parlamentarne. Właściwie to - po ostatnich doniesieniach "Newsweeka" - rozpad PO by mnie nie zaskoczył. Ale jeżeli ktoś liczy na narodowe odrodzenie Polski, to się przeliczy, ponieważ wybory w Niemczech najprawdopodobniej wygra lewicowa SPD, która będzie wspierać polską lewicę. Jeżeli polska prawica ma zachować jakiekolwiek wpływy - w rozumieniu idei chrześcijańskiej demokracji - to potrzeba ludzi takich jak ja, a tymczasem ja nie mam pracy i nie mam z czego żyć :(

Co akurat ? Takie są realia. Tak jak napisałem do Premiera przez Twittera: "kompromis w kwestiach ideoloogicznych jest abstrakcją". Różnice ideologiczne między prawicowym a lewicowym skrzydłem PO mogą doprowadzić do rozpadu partii, i z takim scenariuszem należy się liczyć.

Jeżeli PO się rozpadnie, to powstanie PiS-bis (1/3 dzisiejszej PO) i SLD-bis (2/3 dzisiejszej PO). SLD-bis zjednoczy się z SLD, wyssie również elektorat Ruchu Palikota, i będąc wspierane przez niemiecką SPD wygra przedterminowe wybory parlamentarne choćby jesienią tego roku.

Do rozłamu PO może dojść podczas kolejnego głosowania nad tzw. związkami partnerskimi. Istnieje jednak dużo szybsza metoda zakończenia tej całej hecy - podczas głosowania nad wnioskiem PiS-u o wotum nieufności wobec Rządu PO-PSL (7/8 Marca), Gowin i pozostali konserwatyści z PO mogą po prostu zagłosować za odwołaniem swojego Rządu. Pytanie, co dalej... bo nie wierzę aby PiS był w stanie samodzielnie stworzyć rząd większościowy.

Donald chce teraz zrobić wybory, bo boi się, że za 2 lata powstanie skrajnie prawicowa partia współpracująca z PiSem.

Skrajnie prawicowa partia, taka jak węgierski Jobbik, u nas nie powstanie bo Sąd odmówi jej rejestracji.

będziemy My wyborcy PO walczyć o swoją partię. jeszcze co najmniej 3 lata!Ich rządów.

A tymczasem o 15:00 następi zamknięcie lokali wyborczych we Włoszech, i już wkrótce poznamy wstępne wyniki tamtejszych wyborów parlamentarnych. Prawdopodobnie zwycięży socjaldemokratyczna "Partia Demokratyczna".

i dobrze , że nie żadna prawica . w Europie nie może być miejsca dla faszystów i oszołomów , antysemitów i homofobów