Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zielona wyspa 2013

Bezrobocie rośnie - tak źle nie było od 6 lat

Polecane posty

a tak mamy Tuska, który długi pozostawione przez PiS (500 mld zł) podwoił w 5 lat!!!!!! hahaha fantastycznie :D ty durna pało głupia :o

własnie pracuje w swoim zawodzie...ale widze jak magistry ida na kopalnie robic przy łopacie... i własnie to jest chore ze nie ma innej normalnej pracy a rzad niszczy swoimi decyzjami kolejne firmy...

@wwwww Może po prostu źle szukasz, może trzeba się przenieść do innego miejsca w kraju. A może zmienić fach. W każdym razie życze Ci powodzenia. P.S. Ja pracuje w innym zawodzie niż wyuczony i po drugiej stronie Polski niż dom rodzinny, u siebie też bym pracy nie miał. Pozdrawiam. A rząd każdy jeden jaki był to złodzieje, nie zależnie pod jakim szyldem się reklamują przed wyborami. W Polsce przydałyby się rządy autorytarne, ale gościa z charyzmą, męża stanu, który ze wszystkimi potrafi się porozumieć, nie rusofoba i eurofoba, ale też nie włażącego im w dupe. Poliglote znającego się na ekonomi, prawie, administracji ale przede wszystkim ŻYCIU. Może następnemu pokoleniu to będzie dane, nam chyba nie. 🖐️

"mam dość takiego kraju 14% to fikcyjne bezrobocie. Wez pod uwage ile ludzi wyjechalo podczas ostatnich 5 lat. Gdyby wszystcy oni wrocili bezrobocie oscylowaloby w okolicach 20%." x x 2,3 mln bezrobotnych daje 14,2 % stopę bezrobocia a wyjechało ponad 2 mln (niektórzy mówią o 3 mln), więc gdyby wrócili, raczej mówilibyśmy o 25-30 % stopie bezrobocia, a do tego należy doliczyć co najmniej milion bezrobocia ukrytego, głównie na wsiach... to daje ponad 30 % 🖐️

Gość To i ja dołożę grosza
,,mam dość takiego kraju 14% to fikcyjne bezrobocie. Wez pod uwage ile ludzi wyjechalo podczas ostatnich 5 lat. Gdyby wszystcy oni wrocili bezrobocie oscylowaloby w okolicach 20%." A ile jest takich osób jak ja co nie są zarejestrowani? Sama znam z 20, więc myślę, że jest dużo wyższe ok 25%.

Gość no ja tez..........
ja tez nie jestem zarejestrowana

Nieudacznikami to są nieudolni politycy którzy nie potrafią rządzić i okradają uczciwych ludzi którzy chcą uczciwie pracować i godnie żyć. Nie ważne czy ktoś ma wykształcenie podstawowe, zawodowe, średnie czy wyższe, bez względu na wykształcenie każdy kto chce pracować i godnie żyć powinien godnie zarabiać tak aby nie tylko starczało od 1-1 ale żeby też coś z tego życia miał i mógł odłożyć. Nie dawno rozdali sobie prawie miliardowe premie między sobą, nie mogli tych pieniędzy przeznaczyć na odbudowę gospodarki albo podniesienie płacy minimalnej ? Wiem że na skalę prawie 38mln państwa to nie wiele ale patrząc na to co się dzieje to był by to już mały krok ku lepszemu. Oczywiście nie , lepiej okradać ludzi udawać jak jest źle kazać zaciskać pasa a między sobą rozdać sobie pieniądze podatników.

Ludzie przecież bezrobocie na dzień dzisiejszy to około 30% jak nic,, a nie 14% jak oficjalnie się podaje, przecież to logiczne, wystarczy spojrzeć na statystyki i dołożyć do tego ludzi nie zarejestrowanych i tak dalej. Około 30% tyle właśnie wynosi dzisiejsze bezrobocie.

Gość To i ja dołożę grosza
Zarejestrowana byłam jakieś 10 lat temu. Bez sensu, szkoda czasu na stanie w kolejkach. Dlatego się nie rejestruję, bo to zawracanie d*py.

ja kiedys jak byłem zarejestrowany w pup to nie dosc ze straciłem kase na te dojazdy bo walniete szkolenia itp...typu jak napisac cv :o a wez nie przyjedz to od razu cie wyrejestruja... to zadnej pracy mi nie dali ...

Gość mlykotek
najwyzsze bezrobocie dla mnie bylo w 1999 roku. Rynek pracy w Europie nie byl jeszcze otwarty. Jedyna prace ktora ci oerowali to byla sprzedaz kaset magnetofonowych na ulicy a pielegniarki zarabialy ok 550 zlotych.

Gość jedno złodziejstwo
i jak tu żyć? :(

Gość jest super
Przecież w mediach gadają że PKB rośnie,bezrobocie wcale nie jest takie duże bo przecież 10 lat temu wynosiło 18% no i jesteśmy najbardziej zadowolonym narodem z całej UE,zarabiamy coraz więcej,wyrzucamy tony jedzenia na śmietnik więc jest super!

PKB rośnie mizernie, a potencjał mamy na 3-4 razy tyle mimo "kryzysu". Natomiast o bezrobociu była mowa wyżej, gdyby wszystko posumować, wyszłoby 30-35 % 🖐️

Gość lenistwo i tyle
e tam, bezrobocie z wyboru. rozumiem na wsiach ale w mieście? bez przesady. wystarczy przejrzec oferty na http://top-ogloszenia.net/Praca-11 i praca gwarantowana

Gość mamy 30 % bezrobocia
:o

Gość to ja Magda
za 1000 zł to nie jest praca, więc po co chodzić do czegoś takiego co pracą nazwać nie można

Gość 432432432
30 % bezrobocie co najmniej. Są takie dane na róznych stronach, w Polsce pracuje tylko ok. 16, 5 mln osób (!) na całe 38 mln w kraju... zgadza sie to idealnei w tym co kiedys usłyszałam, i mnie nieco zaszokowało: pracuje tylko 58% osób w wieku produkcyjnym. Czyli teoretycznie az 42 % jest bez pracy, teoretycznie, bo częsc z tych osób zrezygnowała bądz nie chce, nie moze pracowac, np. kobiety wychowujące dzieci... Jest to tez prosta odpowiedz, dlaczego tak fatalnie w kraju. Garstka ludzi utrzymuje cała resztę...

" 21:09 432432432 30 % bezrobocie co najmniej. Są takie dane na róznych stronach, w Polsce pracuje tylko ok. 16, 5 mln osób (!) na całe 38 mln w kraju... zgadza sie to idealnei w tym co kiedys usłyszałam, i mnie nieco zaszokowało: pracuje tylko 58% osób w wieku produkcyjnym. " x x to prawda, 58 % osób w wieku produkcyjnym jest zatrudnionych, ale do tego są jeszcze zatrudnieni w szarej strefie, którą trudno oszacować, więc faktyczne bezrobocie pewnie mieści się w okolicach 30-35 % j.w.

Gość erererwewew
te 16, 5 miliona maja tyczyc tez szarej strefy, ale fakt, ja trudno wyliczyc, wiec jest mozlwiosc błedu