Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kozak27

kogo czeka operacja niebawem tak jak mnie i się boi?

Polecane posty

Gość japier....
co to jest???? ;OOO na sam widok mi "miękko"...

Gość a.n.k.a..
nitro... wiem jak to boli. Duzo tez zalezy od Twojego nastawienia psychicznego, jezeli idziesz wyciagać z mysla,ze będzie bolało to będzie. ja wtedy staram sie myslec o czymś miłym. a to mi najgorzej sie jadło gdy miałam setony założone bo czułam jak wszystko w głowie mi sie rusza...

Gość kozak27
ooo matko,prawie zemdlałam patrząc na tą tamponadę,ooo mother fucker :O :O

Gość N i T R o
no jedzenie z tym bylo wyzwaniem...to prawda. Skąd jesteś? wspołczuje Ci...

Gość essence;)
O Boze!! masakra jaki filmik...;((Ania dobra jesteś, facet na filmiku widac bardzo cierpi a Ty tak na luzie do tego podchodzisz... tez bym tak chciala. Ja mam pojutrze wycinanie jakiejś narośli podskórnej na nadgarstku...strasznie sie boje. Jak myslicie bede miała zakładany wenflon? ;(( czytałam,ze to boli ;//

Gość kozak27
no Anka serio jest odważna,kuuurde mać,ja po tym filmiku mam mdłości dalej.Essence a idziesz na oddział czy masz to w gabinecie robione i potem do domu?bo jak na oddziale to raczej ci chyba założą wenflon.Sama nie wiem.Ja pewnie będę mieć.

Gość kozak27
jak wyjmują ten sznurek to wygąda jakby normalnie w mózgu był zakręcony i siedział w głowie,poł metra sznurka,ja pierdyle:O

Gość a.n.k.a..
okolice oswięcimia a Ty nitro? essence;)- oddawałaś kiedyś krew? Zakładnie wenflonu podobnie "boli".Nic straszngo;) wszystko zalezy od umiejetności pielęgniarki i od widoczności żyły. Nie mam pojęcia czy będziesz miała zakadany wenflon.

Gość essence;)
mam w szpitalu to robione ale tego samego dnia ide do domu. strasznie sie boje ;( Ania mam tyle samo lat ;pp haa w zyciu nie oddawałam krwi, mnie wszystko co związane ze szpitalem, igłą, krwią przeraża;/ jak na badania okresowe idę to sie cała trzęsę ze strachu...

Gość N i T R o
A.N.K.A-Ja kielce wiec w sumie "srednio daleko" ;p strasznie sympatyczna jesteś;) Essense nie boj sie ;) ja kiedys miałem przyszywany palec... uwierz wenflon przy tym to pikus ;) haha obejrzyjcie sobie "sekrety chirurgii" tam dopiero nieraz działaja cuda.

Gość operowana plastyczka
dziewczyny nie bójcie się, ja mialam operację plastyczną na nos i choc tez boje się szpitali, zastrzyków i byla to moja pierwsza operacja to jakos przezylam. Zakladanie wenflonu nie boli, czuje sie jedynie lekkie ukłucie. Intubacja tez nie boli bo jestes w tym czasie nieswiadoma. Jedynie po operacji moze gardlo troszke bolec. Powodzenia :)

Gość K a z i k
Dziewczyny wszystko bedzie dobrze;) trzymam za was kciuki ;)

Gość essence;)
dziekuje za uspokojenie ;) chociaz moj lęk przed tym wszystkim napewno da sie we znaki. moze tez dostane głupiego jasia ;) chcialabym bardzo.

Gość juro
a.n.k.a.. ALE TY PIEPRZYSZ TRZY PO TRZY

Gość kozak27
ja bzikuje na myśl,że w trakcie mogą wyniknać jakieś komplikacje i ,ze coś sie stanie złego.Tego sie strasznie boje,niczego więcej.

Gość nie bój sie kozak
dostaniesz tabletkę odczekasz chwile , dadzą ci ładną koszulkę którą założysz na gołe ciało ,potem zawiozą cie na sale ...brr zimno tam jest,zdejmiesz koszulkę położysz się przykryją cię cienkim niebieskim prześwitującym materiałem powbijają ci wenflon , podłączą od aparatury , zapalą lampe, pojawi się anestezjolog zapyta jak sie nazywasz ,każe ci policzyc do 10, nie zdążysz do tylu doliczyc i zaśniesz.ONI W TYM CZASIE ZROBIĄ CO MAJĄ ZROBIC. Po wszystkim wybudzą cie i zawiozą na sale , będziesz miała przy sobie kilka przewodów i buteleczkę do której będą spływac resztki pooperacyjne, po kilku dniach wyjmą ci przewody i wypuszczą do domu. JEŚLI NIE MASZ NA TARCZYCY ŻADNEGO GUZA TO MASZ JUŻ SPOKÓJ jesli masz to jeszcze czeka cię do ok 3 tyg nerwówka w oczekiwaniu na wynik histopatologiczny.

Gość a.n.k.a..
juro co Ci nie pasuje? Nitro- a dziękuję :D

Gość a.n.k.a..
kozak27 i jak po zabiegu? jestes juz w domu? jak wrażenia?