Madzia114 0 Napisano Luty 25, 2013 witam. Ponad pół roku temu odstawiłam hormony Cilest, aby zrobić sobie przerwę, i nie forsować organizmu. W tym czasie nie uprawiałam seksu. Miesiąc temu znów postanowiłam zażywać hormony w celu antykoncepcji. Co prawda pierwszą tbl zażyłam tydzień przed spodziewanym okresem, ponieważ było mi pilno, ale kiedyś również tak zrobiłam, i nie miałam żadnych problemów z okresem. Tydzień temu w niedzielę zjadłam ostatnią tabletkę, i mój okres powinien wystąpić + - w czwartek. Dziś już mija tydzień, wieczorem zaczynam nowy blister, a miesiączka jeszcze nie wystąpiła. Co może być przyczyną? Przyznam jeszcze, że 2 dni przed ponownym rozpoczęciem antykoncepcji hormonalnej kochałam się z chłopakiem, lecz był to seks przerywany, i jestem pewna, że nie doszło do zapłodnienia. A jeśli nawet, to czy jest możliwy zanik miesiączki niespełna miesiąc po odbytym stosunku? Obstawiam raczej na opcję, że powinnam zazyć pierwszą tbl w pierwszym dniu menstruacji, a nie tydzień wcześniej, i mój organizm musi na nowo przywyknąć do spożywania przeze mnie hormonów. Bardzo proszę o jakieś pomocne opinie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach