Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Madzia114

Brak miesiączki po pierwszym blistrze hormonów CILEST

Polecane posty

witam. Ponad pół roku temu odstawiłam hormony Cilest, aby zrobić sobie przerwę, i nie forsować organizmu. W tym czasie nie uprawiałam seksu. Miesiąc temu znów postanowiłam zażywać hormony w celu antykoncepcji. Co prawda pierwszą tbl zażyłam tydzień przed spodziewanym okresem, ponieważ było mi pilno, ale kiedyś również tak zrobiłam, i nie miałam żadnych problemów z okresem. Tydzień temu w niedzielę zjadłam ostatnią tabletkę, i mój okres powinien wystąpić + - w czwartek. Dziś już mija tydzień, wieczorem zaczynam nowy blister, a miesiączka jeszcze nie wystąpiła. Co może być przyczyną? Przyznam jeszcze, że 2 dni przed ponownym rozpoczęciem antykoncepcji hormonalnej kochałam się z chłopakiem, lecz był to seks przerywany, i jestem pewna, że nie doszło do zapłodnienia. A jeśli nawet, to czy jest możliwy zanik miesiączki niespełna miesiąc po odbytym stosunku? Obstawiam raczej na opcję, że powinnam zazyć pierwszą tbl w pierwszym dniu menstruacji, a nie tydzień wcześniej, i mój organizm musi na nowo przywyknąć do spożywania przeze mnie hormonów. Bardzo proszę o jakieś pomocne opinie.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować