Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sardynka22

Przyszle mamy :) z Anglii :)

Polecane posty

Gość Sardynka22

Witam mam 22 lata i spodziewam sie dziecka to moj 16 tydzien ciazy :) zapraszam wszystkie przyszle mamusie do tematu :)

A może dołączyć tez osobya, która ma już dziecko? :)

Gość Sardynka22
jasne :) zapraszam :) w jakim miescie mieszkasz :) ja jestem z Nottingham tez mam juz jedno dziecko ma 3,5 roku teraz czekam na drugie i juz sie nie moge doczekac :) to dopiero 16tc :)

Ja mieszkam w Luton,synio kończy 2 latka 4 kwietnia.Mam 23 lata. Czy 1 dziecko też rodziłaś w UK?

Gość Sardynka22
tak rodzilam w uk :) teraz tez bede rodzila w tym samym szpitalu :) nie moge sie doczekac a to jeszcze tyle czasu ;) termin mam na 13.08 mam nadzieje ze tak urodze poniewaz przy pierwszym mi sie termin zmienial raz byl na 28.12 pozniej na 3.01 a i tak urodzilam 9.01 ;) jak na razie mialam dwa usg i termin sie nie zmienil zobaczymy co bedzie na nastepnym w 20tc wtedy tez dowiem sie plec mojego malenstwa :)mam nadzieje ze bedzie chlopczyk;)

Gość Sardynka22
a ty rodzilas w uk czy w polsce ?:)

Gość Sardynka22
planujesz moze druga dzidzie jesli moge sie zapytac ;) my staralismy sie o drugie 5 miesiecy myslalam ze juz nic z tego a tu jednak :)bylam przez szczesliwa gdy zobaczylam dwie kreseczki wkoncu...

Cześć :) Ja mam rocznikowo 22 lata , jestem w 27 tygodniu ciąży z synusiem :) Mieszkam w okolicach Londynu :)

Gość Sardynka22
jakos chyba malo tu kobiet z uk lub nie chca pisac;)

Gość Sardynka22
witaj serdecznie :)

Gość Sardynka22
jak sie czujesz w ciazy?:) ja od poczatku nie czuje nawet ze jestem w ciazy heh :) raz tylko bolal mnie zaladek przez 3 dni a nigdy nie mialam bolow zaladka tak to nic nie czuje :) przy pierwszym dziecku od poczatku wymioty bole glowy bole plecow i wiele innych:/ teraz nic kompletnie

Gość Sardynka22
tak sobie mysle ze moze bedzie dziewczynka dlatego nie ma objawow tak jak przy pierwszym ;) wolalabym drugiego syna choc wiadomo ze jak bedzie dziewczynka to bedzie kochana :)

Ja o dziwo przechodzę fantastycznie ciążę, nie wiem co to zgaga, nudności, bóle jakiekolwiek ( oprócz kręgosłupa gdy za długo na nogach jestem).Czasami aż na początku zastanawiałam się czy wszystko ok i czy to na pewno ciąża ,ale teraz jak brzuszek rośnie wydaje się,że z dnia na dzień i czuję malucha prawie ciągle nie mam wątpliwości :) A Ty jak się czujesz ?;>

Ja też rodziłam w UK. Kiedy 2 dziecko?Nie mam pojęcia,może i bym chciała, gdzieś w głębi serca jestem gotowa, kwestie mieszkaniowe i finansowe też przedstawiają się całkiem całkiem, ale boję się takich rzeczy jak organizacja przy 2 maluchów,cyz synek nie będzie zazdrosny.Ze będzie mi cholernie ciężko ogarnąć 2 letniego łobuza i noworodka.Znów zarwane nocki i kolki... To chyba są te rzeczy,które najbardziej mnie w tym wszystkim przerażają.Generalnie-chciałabym, ale jestem zbyt boidupa żeby porwać się teraz na 2 dziecko.Synek we wrześniu 2014 ma iść do przedszkola (urodziny 4 kwietnia 2011) więc może wtedy pomyślimy nad rodzeństwem dla niego.Jak narazie mam spiralę i nas nie zawiodła.A synka rodziłam naturalnie w 38 tygodniu. 3450,9/10. A jak przebiegł twój 1 poród?

Ja jak zerobiłam test, to miałam przeczucioe w sercu, że będzie syn.Mąż nie przykładał fo tego wagi.W 14 tygodniu w Polsce potwierdziło się, że chłopiec:) płeć 2 nie jest dla mnie istotna.Z synkiem w ciązy miałam kilka niemiłych sytuacji,najadłam się sporo strachu,cięgle leklarze i szpitale ,więc jak go urodziłam , okazał się zdrowym silnym chłopakiem mimo , że cukrzyca ciązowa mogła wpłynąć negatywnie na jego zdrowie-gorąvo dziękowałam Bogu, że wszystko skończyło się dobrze.

Gość Sardynka22
moj pierwszy porod hmm rodzilam 24 godziny ufff ale sie cieszylam jak juz po wszystkim bylo;) maluch urodzil sie z waga 3300 i 7 punktów szczerze mowiac nie wiem czemu tak malo poniewaz wszystko bylo ok jest zdrowy itp lezalam w szpitalu 4 dni :/ tez nie wiem dlaczego nikt nic nie powiedzial :/ mam nadzieje ze tym razem wyjde tego samego dnia co do tego jak sie teraz czuje to tak jak pisalam nie czuje ze jestem w ciazy;) oczywiscie brzuszek rosnie wydaje mi sie ze z dnia na dzien jest coraz wiekszy:) ale po za tym to nic nie czuje ani razu nie wymiotowalam itp... KASIENKA - moj synek juz sie nie moze doczekac dzidziusia :)pewnie u ciebie bylo by tak samo:) co do opieki nad 2 dzieci to tez nie ma u mnie problemu cale zycie zajmowalam sie mlodszym rodzenstwem gdy mama pracowala wiec w tych sprawach jestem obcykana jak to sie mowi;) :) dziekuje ze napisalyscie:)

Sardynka ja chyba jednak jestem zbyt tchórzliwa jeszcze na 2 dziecko.Twoja stRSZA POCIECHA MA już 3,5 roku, więc napewno juz u takiego dziecka inaczej przebiega oswajanie się ze świadomością, że będzie miało brata lub siostrę.Nie wiem jakby moje dziecko reagowało na noworodka-bo do dzieci w swoim wieku lub starszych bardzo się garnie.Czasem ma problem bo biegnie przytulić dziecko które sobie upatrzy, i on nie wie, że dziecko to jest młodsze i chodzi gorzej od niego, a on jak przytula to całym sobą, że częssto swoją ''ofiarę''przewraca, szczególnie jeśli jest młodsza :)

Gość kami.
witam was dziewczyny :) Ja tez jestem w ciazy prawdopodobie jest to 8-9 tydzien . nie zdazylam przed wyjazdem do Anglii udac sie do ginekologa a tutaj ciagle czekam na telefon od poloznej . W Anglii jestem niecaly miesiac. moze ktoras opisac swoj porod? bylo zle? opieka tutaj jest dobra? moze jest ktos z Nottingham ? pozdrawiam

Witam wszystkie dziewczynki! Ja jestem obecnie w 12 tygodniu ciąży, to moje trzecie dziecko, drugie tu w UK.Mam córkę 16 letnią i synka 16 miesięcznego.Osobiście bardzo dobrze wspominam opiekę i poród w Anglii, lepiej niż w Polsce,mimo że mialam prywatną polożną, nie było tak fachowo jak tutaj.W obecnej ciaży mialam małe brazowawe plamienie i bardzo się zmartwilam, lekarka od razu dała mi skierowanie na USG i wszystko okazało się w jak najlepszym porządku, więc to nie prawda że ciąża do 12 tygodnia jest tu ignorowana, owszem nie podtrzymuje się jej, ale co mogą to sprawdzą. Teraz jesli cała ciąża przebiegnie bezproblemowo będę rodzić w domu, ale to czas pokaże.... mieszkam w małym miasteczku Bromsgrove niedaleko Birmingham.Mam 37 lat i od 8 lat mieszkamy tutaj.

Witam, Mieszkam w Anglii z przerwami 8 lat i poszukiwałam dzisiaj jakiegoś forum o ciąży dla kobiet tutaj i znalazłam Was. Aktualnie nie wiem, czy jestem w ciąży, ale mam dziwne objawy wskazujące na to, że jednak jestem. Sytuacja jest dość dziwna bo w marcu 2013 miałam założoną mirenę, wkładkę antykoncepcyjną, ale nie z zamiarem zapobiegania a leczniczo. Więc jak w ciąży będę to będzie super. A dlaczego myślę, że mogę być... no cóż, wkładka mi się wysunęła z pozycji gwarantującej ochronę. Jest tak nisko, że sznurki wystają. i do tego doszedł mi gorzki smak w ustach, który nachodzi mnie ot tak po prostu, nawet jak jem słodkie, i mam od kilku dni ssanie żołądka, a głodna nie jestem. To bardziej jakby mi ktoś go skręcał. Mam lekarza umówionego w tym tygodniu żeby mi do końca już wkładkę wyjął no i muszę zrobić test, z tym że problem w tym, że z wkładką ciężko mi określić kiedy miałam okres bo to są raczej krwawienie i plamienia bez ładu i składu. Ale zobaczymy co będzie. Chciałabym już być i nawet myślałam o wyjęciu wkładki a tu sama wyskoczyła. Mam prawie 32 lata więc najwyższy czas się postarać. Napiszę wkrótce o wynikach.