Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość watpiacaszukajaca

Czy Bóg istnieje??

Polecane posty

Gość kisiel na rolkach
naukowcy z nasa powiedzieli ze jak by ktos podrobił całón turynski to byłby wiekszy cud nisz zmartwychstanie jezusa

Gość kisiel na rolkach
Amerykańscy naukowcy z Instytutu Badań Kosmicznych NASA po serii skomplikowanych badań Całunu wydali oświadczenie, w którym stwierdzają: „Dla nas, uczonych, możliwość sfałszowania odbicia na Całunie byłaby większym cudem aniżeli Zmartwychwstanie Chrystusa, oznaczałaby bowiem, że cała nauka XX wieku nie dorównuje umysłowi fałszerza z XV w., co chyba jest niedorzecznością. Od przeszło 100 lat Całun jest najbardziej badanym przedmiotem w historii, zajmują się tym najlepsi w świecie specjaliści z prawie wszystkich dziedzin nauki. Wyniki wszechstronnych analiz wskazują na pochodzenie płótna z czasów Chrystusa. Utrwalony na Całunie wizerunek całego ciała ludzkiego jest trójwymiarowym negatywem fotograficznym, powstałym najprawdopodobniej wskutek tajemniczego promieniowania od wewnątrz, które spowodowało lekkie przypalenie zewnętrznych włókien tkaniny. Takiego wizerunku współczesna nauka nie jest w stanie odtworzyć, a jest on anatomicznie perfekcyjny i całkowicie zgodny z ewangelicznymi opisami Męki i Śmierci Chrystusa. Krew, która z licznych ran wypłynęła na Całun, jest grupy AB, a na płótnie nie ma najmniejszych śladów pośmiertnego rozkładu. W związku z tym eksperci medycyny sądowej twierdzą, że ciało zostało zawinięte w płótno nie więcej niż dwie i pół godziny po śmierci i pozostało w nim do 36 godzin. Nie ma również żadnych śladów oddzielania całunowego płótna od okrutnie poranionych i zakrwawionych zwłok, a przecież gdyby materiał zdjęto z nich czy od nich oderwano, spowodowałoby to zniekształcenie i porozrywanie krwawych strupów. Obfite wycieki krwi, która przylgnęła do ciała i wsączyła się w tkaninę, pozostały na Całunie nienaruszone. Świadczy to więc o tym, że zwłoki nie zostały wyjęte z płótna ani Całun nie został od nich oderwany. Ciało Jezusa musiało w niewytłumaczalny sposób przeniknąć przez owijające je płótna i dlatego wizerunek całej postaci Jezusa, jak i struktura lnianej tkaniny pozostały na Całunie nienaruszone. Widać na nim obfite plamy krwi i brak uszkodzeń. Nie da się tego faktu wyjaśnić naukowo i jest absolutną niemożliwością, aby go odtworzyć laboratoryjnie. Jedynym sensownym wytłumaczeniem jest tutaj Zmartwychwstanie, które spowodowało tajemnicze przeobrażenie i przeniknięcie ciała przez płótno

Gość kisiel na rolkach
badanie metoda C-14 jest zawodna W środowiskach naukowych znany jest przypadek mumii z Manchesteru. Datowanie wieku płótna, w które owinięta była mumia wykazało, że czas powstania tkaniny różnił się od wieku samej mumii o... tysiąc lat. Inna słynna pomyłka naukowców to czaszka znaleziona na brytyjskim torfowisku w Lindow. Badacze określili jej wiek metodą C-14 na około 400 lat po Chrystusie. W rzeczywistości dochodzenie policyjne niezbicie wykazało, że jest to czaszka zaginionej kobiety zamordowanej przez swego męża w... roku 1960! i terz tak okreslili wiek skałhttp://www.nasza-arka.pl/2010/rozdzial.php?numer=4&rozdzial=7

Gość prawictwo pospolite181
wszystkie cuda sa wymyslone przez kościoł

Gość (nie) wierzący
powiem tak. a co za roznica, czy bog istnieje, czy nie? jesli istnieje, to nic nie zrobisz, zeby przestal istniec. Jesli nie istenieje, to tez nic nie zrobisz, zeby zaistnial.

Gość kisiel na rolkach
nic dziwnego ze jestes prawik bo jestes idiotą wszystkie cuda sa wymyslone przez kościoł kosciuł nie ma takiej technologi zeby wytworzyc całón a zwłaszcza w 13 wieku

Gość kisiel na rolkach
teraz w radiu słuszałem swiadectwo kobiety matka powiedziała jej jak umrze to powie jak jest na tamtym swiecie i umarła i przyszła do tej córki i powiedziała ze wszystko co nauczaja ksieza to jest prawdahttp://www.taw1.republika.pl/horak.htmla to jest opis co jest po smierci

Gość czekam z utesknieniem
teraz w radiu słuszałem swiadectwo kobiety matka powiedziała jej jak umrze to powie jak jest na tamtym swiecie i umarła i przyszła do tej córki i powiedziała ze wszystko co nauczaja ksieza to jest prawdahttp://www.taw1.republika.pl/horak.html to jest opis co jest po smierci on bez boga byłby nikim http://gloria.tv/?media=405630 Nick Vujicic - Niezwykły - Nowe świadectwo

Gość mmestrtag85
Oczywiście że istnieje. Wiara w niego poczyniła w moim życiu już naprawdę wiele dobrego, modliłem się o dziewczynę to wymodliłem sobie, modliłem się o zaliczenie egzaminów to zaliczyłem, modliłem się o szczęście i jestem szczęśliwy, modliłem się o pracę i ją dostałem. Bóg istnieje i nie ważne że w niego nie wierzysz, ważne jest to że on wierzy w Ciebie.

Gość a czy nie jest mądrzej
nie tyle wierzyć w Boga ile wierzyć Bogu

Gość Bóg istnieje
ale sprzyja tylko młodym, zdrowym, bogatym, chytrym, przebiegłym, chciwym, złym, niesprawiedliwym i tym, którym zawsze w zyciu było dobrze. Bóg ma swoje ofiary nad którymi się pastwi przez całe ich zycie i tylko dokłada im ciężarów, obserwując z rozbawieniem kiedy się załamią. Bóg zsyła cierpienia których ci ludzie nie potrafia unieść i z całym okrucieństwem ich niszczy.

Gość Bóg jeszcze sprzyja tym,
którzy mu się podlizują, sekciarzom i duchownym, tym którzy go kochają a bliźniego nienawidzą bez powodu albo dla zmyslonego powodu.

Gość badź księdzem pedofilem
albo księdzem który ma kobiete na boku i sprawuje msze niegodnie, a będziesz długo zdrowo zył i będzie ci się dobrze powodziło na ziemi.

Gość kisiel na rolkach
ale to mam w gazecie wiec udowodnij ze nasa tak nie powiedziała ja powiem jeszcze ze to byli John Jackson i Eric Jumper, fizycy z NASA terz mie to zastanawei ze fałszerstwo to by było wikszy cód niz zmartwychstanie jezusahttp://www.wiara.us/Calun-nauka2.html

źródło podaj - prawdziwe, a nie religijne bujdy z internetu - ty twierdzisz, ty udowodnij

Gość zew musztardy po obiedzie
obejzył sobie Całun Turyński - Nowe odkrycia..avi