Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alicja1988

RATUJCIE !

Polecane posty

Gość alicja1988

Potrzebuje pomocy , w mojej miejscowości chodzi kopia obrazu matki boskiej , za kilka dni będzie w moim domu , nie wiem jakie powitanie przygotować , niczego ciekawego nie mogę znaleźć w internecie .. Proszę podajcie mi jakies wiersze powitalne , z góry dziękuje

Gość wiersze powitalne
??!! Ja cię kręcę, co to za impreza??

Gość alicja1988
no niestety , nawiedzenie kopii obrazu.. ;/

Jeśli na nawiedzenie obrazu reagujesz "niestety" to może po prostu odpuścisz sobie? to nie teatr żeby wierszyki recytować

Gość wredniucha10
ale wsiowe zacofanie! - nie wiesz, że już nastał XXI wiek?

Gość PrawaTywe na 100%
i o co w tym chodzi? chodza z obrazem od domu do domu?? Pierwszy raz o czyms takim slysze :D :D XXI wiek a w Polsce XIX...

Gość alicja1988
Hmmm... nie koniecznie wsiowe.. ,moim zdaniem to raczej zacofanie wywodzi się z Twojej wypowiedzi, nie prosiłam o komentowanie tego co ma się wydarzyć , tylko o pomoc i jakiś tekst powitalny, twoja odpowiedź była zbędna i nie na miejscu

ale jaki tekst powitalny? wezmiesz obraz, zaniesiesz do domu i możesz się modlić czy co tam chcesz...

Gość prosty wniosek
hahah dobre :D

Gość lalale
hej u mnie była 2 lata temu o 17 .00 odbieraliśmy od sąsiadów oczywiście się wcześniej umowiliśmy na przywitanie 2 znicze duże i kwiat odbieramy obraz śpiewa się pieśni w domu modlitwy. na drugi dzien znowu modlitwy i przekazanie do sasiaada z ktoeym tez trzeba sie umowić bo może nie chce wziąsc obrazu. do koperty 30 zł wsadzaliśmy i tyle !

Gość lalale
nie wiem co was tak śmieszy !! jak was to nie interesuje to nie czytajcie tego ! uważam to za głupote !!

Gość alicja1988
Myślałam , że tak będzie , ale jak się okazało to w każdym domu musi być uroczyste powitanie obrazu..

Gość lalale
co to znaczy uroczyste? nie rozumiem każdy modli sie jak umie i chce ! oczywiście rodzina przyjechała , po modlitwie zrobiło sie kawe jakieś ciastko ale ytyle jak jest obraz to chyba imprezy nie zrobisz!

Gość alicja1988
Widać , że w XXI wieku dla ludzi liczy się tylko tematy dotyczące seksu i używek ..

Gość lalale
tekst powitalny masz w tej książeczce co dostaniesz razem z obrazem !! tam jest wszystko a jak nie masz to ci poszukam i wyśle!

uroczyste? to znaczy jakie? radosne/smutne/wzruszające? co parafia to obyczaj, więc dowiaduj się u księdza, żeby nie odstawać

Gość lalale
jeśli nie macie takiej książeczki prześle ci ja podaj e- mail ja sie odezwe i podasz adres !

Gość alicja1988
żadnej książeczki nie ma przy obrazie , mogłabyś mi wysłać tylko teksty powitalne?

Gość lalale
ok ale nie wiem o której i czy dziś jeszcze dam radę bo muszę dziecko usypiać i dziś sa ,,lekarze,, jutro najprędzej bo to chwila dłuższa pisania!

Gość alicja1988
Hmmm ... okey , prosze napisz na nr gg 40003123

Gość lalale
wysłałam ci na gg ale nie odebrałaś?!powitanie : o maryjo witam cię o martjo kocham cie, o maryjo proszę cie o maryjo błogosław dzieci swe x 3 zwycieska pani janogórska królowo polski z wielkim wzruszeniem igorącym sercem pragniemy ciebie powitac w naszym domu . witaj gościu tak bardzo oczekiwany i utenskniony witaj w naszych progach witaj w naszym domu. świeta boża rodzicielko cała nasza rodzina dziś gromadzi się wokół ciebie i twojego syna aby oddac ci hołd i cześć jako najlepszej i najczulszej z matek. witamy ciebie , matko chrystusa pani wdzięczności , ufności i miłości. wpatrujemy się w twoj świety i cudowny obraz , pragniemy uczyć sie od ciebie wiary, bezgranicznego zawierzenia bogu , modlitwy i życia godnego chrześcijanina. wczoraj 09:33 razem z tobą maryjo chcemy wychwalić dobro boga . pragniemy za twoim przykładem słuchć naszego pana jezusa chrystusa. panno świeta co janej bronisz częstochowy co bronisz cały nasz naród polski. prosimy ciebie weż naszą rodzinę pod swoją opieke otocz nas płaszczem swej matczynej miłości bron przed wszelkim złem i grzechem. wczoraj 09:37 matko najświetsza przyjmij nasze szczere i serdeczne modlitwy i złóż je przed tronem BOG. pragniemy ciebie zapwenic że bedziemy strzec swietości życia świetości naszych rodzin, że bedziemy starac sie dochowac wierności bogu , krzyżowi i ewangeli. sami jednak o własnych siłach nie potrafimy nic uczynic. dlatego potężna wspomożycielko wiernych pod twoją opiekę uciekamy się z naszymi prośbami. uproś u boga aby nasza rodzina cała nasza parafia i umiłowana ojczyzna była rzeczywistym królestwem twojego syna. wczoraj 09:42 pieśn ; czarna madonna . rózaniec , litania, akt zawierzena rodziny matce bożęj , apel jasnogorski. wczoraj 09:44 lalale pożegnanie: matko nasza najlepsza i można królowo polski już nadszedł czas pożegnania ciebie i twojego syna . tak dobrze nam było przy tobie. tak dużo mieliśmy ci do powiedzenia w modlitwie i tak wiele do uproszenia. ufamy że nas wysłuchałaś i będziemy ubogaceni twoim wstawiennictwem a zwłaszcza podniesieni na duchu i umocnieni w dobrym. jako wyraz naszej wdziecznosci chcemy zapewnic że bedziemy odtąd jeszcze gorliwszymi twoimi czcicielami i dziećmi. mocą nasza bedzie czestsza spowiedz uczestnictwowe mszy św. i komunia i rózaniec. matko ś, pragniemy zapewnić o tym ze bardzo ciebie i twojego syna kochamy i że kochać nie przestaniemy. dlatego chcemy cała postawą życia swiadczyc o chrystusie , twoim synu, a ty pochyl sie ku nam naszej rodzinie i bądz nam nadal matką. upraszaj wiele łask na dalsze życie w wiernej służbie twojem synowi. wczoraj 09:51 czytaj uważnie bo mogą być błedy litrrówki

Gość gość
Ja sama napisałam wiersz na powitanie obrazu, ..Witaj nam Maryją,Matko Chrystusowa,prześliczna Liliją witaj w naszych progach. Całe nasze grono Ciebie dziś zaprasza,najdroższa Matuchną bądz dziś Matką naszą. zachęcam do spisywania...

Gość gość
alicja1988 2013.02.25 Myślałam , że tak będzie , ale jak się okazało to w każdym domu musi być uroczyste powitanie obrazu.. xxx Jak to musi? O tym co jest wnoszone do mojego domu decyduję ja, a nie sąsiad

Gość WiesiaDa
A ja bardzo wierzę w Boga. Codziennie się modlę , nie zasnęła bym chyba bez modlitwy, ale za obraz podziękowałam. Niebawem u mnie będzie w bloku , dziś chodziła pani i pytała kto przyjmuje obraz. Ja uważam ze modle się do Boga , anie obrazu stworzonego ludzkimi rękoma.To jest moim zdaniem bałwochwalstwo.Spójrzcie na te obrazy , na każdym Maryja ma inną twarz , nie mówiąc już o niektórych bohomazach .Ale trzeba uszanować każdą decyzję , ja akurat jestem innego zdania.

Gość gość
prowo