Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce do akademikaaa

czy mając dochód 3000 zł na jednego członka rodziny

Polecane posty

Gość chce do akademikaaa

mam jakiekolwiek szanse na dostanie miejsca w akademiku? Moje miasto jest oddalone od miasta w którym będę studiować o ok 300 km. Czy wysokie dochody moich rodziców skreślaja moje szanse na mieszkanie w akademiku? Marze o tym, zeby tam mieszkać :(

Gość mn,m.
skoro dużo kasy macie to nie lepiej coś wynająć?

Gość HuszuAszur
niestety ale tak

Gość chce do akademikaaa
teraz mieszkam w wynajetym mieszkaniu, bo studiuje na licencjackich w poza miastem rodzinnym, ale na mgr chce się przenieść do Warszawy na SGH, i koniecznie chce zamieszkać w akademiku, ta atmosfera, imprezy, mnostwo znajomych itd :) Zalezy mi na tym bardzo, ale wiem ze moge miec problemy z dostaniem sie do akademika Czy jest jakis sposob na obejscie tego? Moze sama mam sie gdzies zatrudnic i we wniosku dac info tylko o moim dochodzie?

nie bo lepiej zabrać miejsce komus zdolniejszemu acz biedniejszemu. by pochlać i notatki odpisac. kmiotek potem jak przyblęda wyjedzie do Anglii myć pisuary

Gość bmvnbxj
spróbuj, ewentualnie zadzwoń do sekretariatu i zapytaj czy jest sens składać podanie

Gość chce do akademikaaa
Franekbezfiranek A skad wiesz czy ja nie jestem przypadkiem zdolna? Skoro wybieram sie na taka uczelnie, na studia stacjonarne i wiem ze mam duze szanse na przyjęcie, to znaczy ze głupia nie jestem, a wrecz przeciwnie ;)

Nie mam pojecia jak to wyglada na SGH. Wiem, ze na UAM w niektorych latach studiow mialam problem z otrzymaniem akademika z dochodem bedacym 1/4 Twojego, odleglosc od miejsca zamieszkania prawie 400 km. Jesli zalezy Ci na imprezowaniu w akademiku, to raczej wejdz w dobra komitywe z portierami, zeby nie robili problemu z zostaniem dluzej, jak sie kroi jakas "korytarzowka" :P. I nie mowie tu o dawaniu w lape czy cos, tylko o zwyklym zagadaniu itp. Paradoksalnie czasem latwiej jest przeniesc sie do akademika juz w trakcie roku akademickiego. Neraz zostaja wolne miejsca, ktos rezygnuje itp., a nie ma tylu chetnych co w momencie glownego skladania wnioskow.