Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zielona wyspa 2013

Polska - Kraj głodnych dzieci! (A na kościół idzie 1.2 mld zł rocznie.)

Polecane posty

Gość Zielona wyspa 2013

Co dziesiąte dziecko w Polsce je ciepły posiłek tylko w szkole. Skala zjawiska szokuje mówi ekspert Najbardziej niedożywione są dzieci między 6. a 12. rokiem życia. To może oznaczać, że w całym kraju głoduje aż 800 tys. dzieci wynika z raportu „Głód i niedożywienie dzieci w Polsce opracowanego przez Dom Badawczy Maison. Badanie zleciła Polska Fundacja Pomocy Dzieciom „Maciuś. W Polsce niechętnie mówi się o głodzie dzieci, bo wstyd nam się przyznać, że w kraju należącym do Unii Europejskiej, w XXI wieku mamy z tym problem mówi Piotr Broda-Wysocki, socjolog z Instytutu Pracy i Spraw Socjalnych. Aż 8,5 proc. badanych dzieci nie je nic przed wyjściem do szkoły i nie przynosi drugiego śniadania. Prawie 5 proc. uczniów z powodu niedożywienia nie jest w stanie skupić się na lekcji, a prawie 2 proc. dzieci jest nadmiernie wychudzonych. Najgorsza sytuacja jest w największych miastach. W tych powyżej 200 tys. mieszkańców niedożywione jest co dziesiąte dziecko. Najmniej kłopotliwa sytuacja jest na wsi, gdzie z brakiem pożywienia musi radzić sobie 7,2 proc. dzieci.

Gość tiaaaa
Kosciol okrada, a rzadzacy rozdaja. Ostatnio podwyzszyli mi zarobki, a i zauwazylan ze ceny towarow spadaja na leb na szyje, to dzieki ukochanemu rzadowi wnet bedziemy oplywac w dostatkach :-)

Gość And the Donald Duck go to
z budżetu na pewno taka kwot nie idzie :classic_cool:

Gość bnbnbnb
głodne dzieci, bo rodzice muszą tracic kase na używki,taka prawda a poza tym kościół daje paczki zywnościowe biednym

Gość Za komuny paczki zywnościowe
kradli ksieza z kosciola katolickiego i sprzedawali swoim znajomkom. Koniaki, slodycze, kawe, wszystko sprzedawane bylo z paczek z RFNu. Kosciol to najwieksza banda nierobow i oszustow.

Gość fotel
ja tam widzę same spaśone bachory.otyłość wśród gnoj to już choroba społeczna. a w tych mc donaldach i innych pizzach hut zawsze ścisk jak chuj.

Gość wredniucha10
"ja tam widzę same spaśone bachory" a ja tam widzę samych spasionych pedałów w czarnych kieckach, jak wożą swoje spasione tyłki mercedesami

Gość fotel
nie zazdrość .kup se czarną kiecke ,zostań pedałem i też zacznij się wozić mercem.

Gość bfkjsbsk
tylko ze te ''spasione pedaly'' pomagaja tym ''niespasionym bahorom'' dajac np poprzez caritas, ale co taki wyprany mozg jak ty moze o tym wiedziec ten co pisze ze kosciol to nieroby jak sam pomogl biednym i glodnym?? moge sie zalozyc ze nie dal nawet zlotowki a ma najwiecej do krytykowania

Gość Przemyslaf21111
Co to wgl za artykuł ? Myślał ktoś jak go pisał ? Coś mi się nie chce wierzyć że w Polsce jest 8 mln dzieci do 12 roku życia , musiało by to być około 27 % populacji jeśli by przyjąć że w naszym kraju jest 38 mln ludzi... Te liczby w tym artykule to ktoś sam sobie chyba powymyślał ;)

Gość bfkjsbsk
jakbys nie wiedzial kretynie to w polsce jest spadek liczby dzietnosci a patrz bo ty tez kiedys bedziesz stary i tez ''zdechniesz''

Gość MENORA
odwal sie od koscioła moje córy razem ze mną wyjeżdżały na kolonie wlasnie z ksiedzem proboszczem za naprawde niewielkie pieniadze - ja jechalam jako opiekunka zlego slowa nie powiem, na normalne kolonie bym ich nie poslala bo mnie nie bylo stac

Gość bfkjsbsk
nie sa przybleami bez powodu, gdyby tu dalo rade zyc normalnie to by nie wyjezdzali ale dzieki twojemu ryzemu jest jak jest

nie dzięki Panu Premierowi , tylko dzięki sobie, już nie ma polactwo kogo i z czego okraść to się rozpełza a tam zapierdalac trza bo aNGLIKA NIE OKRADNIE BYLE PRZYBLEDA Z POLSKI.

Gość PitICIt
A myślicie że jakby zabrano księżom te pieniądze to one by poszły na głodne dzieci? Nie jesteście chyba aż tak naiwni? A tak to przynajmniej księża pomagaja, np. u mnie w parafii jest świetlica (przedszkole) dla dzieci z biednych rodzin.

Gość POp tour
Nasz rząd chce poświęcić na pomoc humanitarną krajom trzeciego świata w najbliższym czasie przeszło 2 miliardy a wy twierdzicie że dzieci w naszym kraju głodują??

Gość abilashaaaaa
Gdzie wy jaki glod widzicie? Tyle zarcia ludzie wywalaja do smietnikow. Glodne dzieci? A na papieroski kada musi byc, na tipsy tak samo. Ksieza okradaja? To znaczy ze w rzadzie sami ksieza sa???

Gość no mass message
Na wojnę w Afganistanie wydajemy ponad miliard rocznie. Na kościół wcale tyle nie idzie ile tu napisaliście.Nie pieprzcie głupot. Pozatym gdyby nie Caritas to niektórzy czekając na tzw pomoc państwa umarli by w tym kraju z głodu! Ktoś kto nie wie jaka jest skala tego zjawiska może sobie pozwolić na tego typu banialuki i oskarżenia. Ktoś kto wie jak sprawy stoją naprawdę nie napada na kościół i powiązane z nim instytucje jakie często wyręczają państwo którego los najbiedniejszych mało obchodzi. Weźcie sobie to pod uwagę hipokryci.

Gość MENORA
do dzis zastanawiam się tylko dlaczego proboszczowi tak zależalo na wspólnych noclegach z moimi córkami w jednym pokoju, ale ja ufam słudze Kościoła że nie dopuscił sie żadnych bezeceństw

Gość wredniucha10
Niech w końcu zniosą ten cały celibat. Jako rasowa dziwka pragnę oddać się na utrzymanie władcom swej parafii.

Gość teacanee
Kościół robi dla ubogich niestety więcej niż państwo. A powinno być odwrotnie.Bo to rolą panstwa jest pomoc najuboższym.Rola kościola powinno być zasadniczo przekazywanie wiary, a nie akcje charytatywne-to nie jest obowiązkiem koscioła! A mimo to kosciol sie pomoca charytatywna zajmuje, pomimo iż nie musi.Więc autorze ktory tak stronniczo widzisz rzeczywistosc(a raczej wcale jej nie widzisz)pomysl o tym choc trochę,bo głodne dzieci są winą rządu i w jego kompetencjach leży rozwiązanie tego problemu.A te pieniądze ktore ida na kosciol to chociaż wiesz na co konkretnie idą? Własnie mdz in na działalność edukacyjna charytatywną na ubezpieczenia zdrowotne -równiez misjonarzy pracujących za granicą,utrzymanie zgromadzen zakonnych.To o co Ci chodzi?

Gość MENORA
Jestem nawet troszkę zazdrosna bo to ja bym chciała pójść na taki nocleg.No ale widząc jak grawitacja nieubłaganie rozprawia się z moją tłustą dupą nie mam złudzeń.Młodość rulez!:O

Gość MENORA
ps córki mają 9 i 12 lat

Gość teacanee
kościół doskonale zajmuje się też edukacją seksualną, mnie wyedukował ksiądz wikary jak miałam 8 lat

Gość Mieszkam w dużym mieście
i codziennie przejeżdżając obok siedziby caritasu nie mam złudzeń jak wygląda sytuacja w tym kraju naprawdę.Każdego dnia dziesiątki a czasem nawet i ponad sto osób dostaje ciepły posiłek.Większość to bardzo biedni ludzi których nie stać nawet na normalne zakupy w najtańszym dyskoncie.Państwo ma ich po prostu gdzieś. Nie nadawajcie na Kościół wy zakłamane kurwy bo życia nie znacie wcale.Tyle wam powiem.

Gość wredniucha10
"wredniucha10 Niech w końcu zniosą ten cały celibat. Jako rasowa dzi**a pragnę oddać się na utrzymanie władcom swej parafii." słabe!!! jednak moja przyjaciółka ma kochanka księdza i finansowo bardzo sobie chwali!

Gość Mieszkam w dużym mieście
a później podjeżdża ksiądz dyrektor miejscowej placówki swoim range roverem i każe wszystkim szybciej wpierdalać, bo goście czekają na wolną kuchnię

za wychowanie , wyżywienie ,za opiekę nad dziećmi śa odpowiedzialni rodzice . nie rząd , nie kościół , nie organizacje poza rządowe a rodzice . To jest ich OBOWIĄZEK , nie łaska czy przywilej .