Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

in-flagranti

tabletki przyczyną niepłodności?

Polecane posty

nigdy nie brałam tabletek, czesto o tym mysle, ale nie moge sie zdecydowac, synka mamy po 1 staranku i juz. wierze, ze po 3-5 latach brania tabletek nie będzie wielkiego wplywu na organizm kobiety, wierzę w to. tabletki brac trzeba bo dziecko to odpowiedzialnosc. ale przeraża mnie fakt zycia dzisiejszej mlodzieży: 18latka bierze tabletki powiedzmy do 30lat(czytaj 10lat bierze antykoncepcje) a potem je odstawia i? znam tylko jedną historię, że branie tak dlugo i nieplodnosc. nie wiem i nie mam dowodów na to! moje kolezanki po tabletkach zachodza w ciążę, ale to po roku a to po dwóch, niektore od razu, ale zazwyczaj trochę czekają kto bral tablety 10lat i mial problem?

Gość naucz się pisać po polsku
To co napisałaś to totalny bełkot i trudno wyłowić z niego jakiś sens. Ja biorę tabletki od 17rż. Mając 29lat odstawiłam i po miesiącu byłam w ciąży. Później 3 lata brania tabletek, odstawiłam i jestem w 27tc. Zaszłam 2 miesiące po odstawieniu.

też brałam tabletki od 17 rż non stop przez 7 lat :) jak widać problemów z płodnością nie mam :P

Gość ja brałam tabletki 9 lat
po odstawieniu ich jeszcze długo długo musiałam się leczyć żeby zajść w ciąże - wszystko zależy od organizmu

problemy z zajściem w ciążę są głównie z "winy" mężczyzn od roku 1991 obnizono kryteria {płodności} kilkakrotnie. Bo w tych z 91 większość facetów się nie mieści. Kobiety są raczej płodne.

Gość fsasafsaf
ale gdybyscie nagle po 10latach brania tabsów nie mogły zajść w zycie to czy nie obwiniałybyście się? (np z powodu budowy macicy czy innych)

ja zaczelam brac tabletki bardzo wczesnie ze wzgledu na nieregularne miesiaczki, oraz duza obfitosc i bolesnosc. bralam od 16 roku zycia przez ok 2 lat. w sierpniu odstawilam w listopadzie zaszlam w ciaze. fakt faktem dlugo ich nie bralam ale zaczelam dosyc wczesnie. i nie sadze aby tabletki mialy wplyw na plodnosc. pod warunkiem ze stosuje sie je zgodnie z zaleceniem lekarza oraz pod stala jego opieka