Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamapodrozniczka

teneryfa z trzylatka, był ktoś?

Polecane posty

Gość mamapodrozniczka

witam, chcialabym pojechac na przelomie marca i kwietnia na Teneryfe z moim partnerem i corka. ze względu na termin, w którym możemy się wyrwać, zbyt dużo lokalizacji do wyboru nie mamy. Kraje afrykańskie odrzucam, bo nie chcę się pchać w taką florę bakteryjna z maluchem. Wiec zastanawialiśmy się nad Teneryfą. Ktoś był? czy to fajne miejsce na wakacje z maluchem? możecie polecić jakieś atrakcje?

zamiast na droga i pelna turystow Teneryfe proponuje Cypr za pare zloty a na bank nie bedziecie zalowac :D

Gość mamapodrozniczka
na cyprze bylam 2 lata temu, z mezem. Mnie nie zachwycil, ale to moze rzecz gustu. W kazdym razie my mozemy dostac urlop tylko na przelomie marca i kwietnia, to chyba jest srednio 'cypryjski' sezon :)

przelom kwietnia i maja to idealna pora... a gdzie byliscie dokladnie?

Gość mamapodrozniczka
w Limasol (tak to się to pisze?). Ja muszę wyjechać najpóźniej 25 marca, także chyba zostają nam tylko kanary

ja w Famaguscie- co do Teneryfy to nie doradze, nie bylam i raczej nie bede :) ale zycze milego wypoczynku jak sie zdecydujecie... :D

Gość mika białą
Teneryfa idealna na wypad z dzieckiem - klimat wyrównany tj. 25-27 stopni, niezbyt duża wilgotność powietrza, kuchnia hiszpańska, dużo atrakcji dla dzieci m.in. Loro Park, Aquapark etc polecam bo naprawdę warto na wypoczynek ( nie ma porównania z Cyprem )

Gość mamapodrozniczka
w Famaguscie bylismy na przejazdem, po wynajeciu auta. Na pewno duzo ciekawszy rejon niz ten 'nasz' :) dzieki!

Gość marzec/kwiecień to
nie spodziewaj sie upałów i kąpieli w morzu. A nie lepiej na Lanzarote? tam piasek przynajmniej a nie wulkaniczny żwir

Gość mamapodrozniczka
Mika Biala, dzieki :) ja bylam juz na kilku europejskich wyspach i cypr jest moim zdaniem najmniej ciekawa. Nei tkwilismy w jednym miejscu, objechalismy jego spora czesc, ale i tak mnie tam nic za bardzo nie urzeklo. dzieki za rady odnosnie teneryfy, a nie wiesz jaka pogoda moze tam byc pod koniec marca, w sensie jakie temperatury?

Gość mika białą
tak jak napisałam - temepratura generalnie jest stała cały rok - i w marcu też będzie ok. 24-27 stopni :) . Teneryfa też ma kilka fajnych opcji na zwiedzanie choć z maluchem pewnie fajnie jest pojeździć własnie po atrakcjach dziecięcych .Lanzarotte - hmm - dla dorosłych chccących leniuchować :) Loro Prk - koniecznie i jeden z najwększych parków wodnych na świecie :) poza tym - są piękne plaże z białym piaskiem ( hotelowe ) więc o ten wulkaniczny nie ma się co martwić - w marcu pewnie i tak na basenach hotelowych kończą się kapiele - jak wszędzie w marcu . Polecam bo mimo ,ze drogo to jest super no i ta strefa wolnocłowa - perfumy alkohole - za pół ceny :)

Gość mamapodrozniczka
dzieki dzieki dzieki! utwierdzilyscie mnei w przekonaniu, ze warto! nie chce 30 stopni, jak ktos tutaj napisal, ze sie spodziewam upalow. Jade z dzieckiem. Moja corka fatalnie znosi takie wysokie temperatury, 23-25 stopni - idealnie :) no to sie chyba zaczynam (w glowie na razie) pakowac dziewczyny, dzieki!

Gość nieidealna mama
tez polecam Teneryfę, z tym,ze my byliśmy w pelnym sezonie letnim, bardzo nam sie podobalo, w tym roku tez sie tam wybieramy tylko w lipcu:)