Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nei_nei

Kobiecą przyjaźń czyli poszukiwanie idealnego mężczyzny.

Polecane posty

Taki trochę przewrotny temat, ale ciekawa jestem na ile moje spostrzeżenia i odczucia maja odzwierciedlenie u innych kobiet. I Wiele razy zdarzyło mi się usłyszeć, lub powiedzieć do ówczesnej przyjaciółki "gdybyś była facetem, to bym się w tobie zakochala". I coś w tym jest. Zauważyłam, ze najsilniejsze (choć nie najdłuższe) i zdecydowanie najbardziej barwne przyjaźnie łączą mnie z kobietami wlasnie takimi, o których mogłabym powiedzieć, ze w męskiej wersji widziałabym w nich idealnych kochanków. Co ciekawsze nawet reprezentowaly podobny typ urody. (szczupłe, drobnokościste ale raczej wysokie, długie, ciemne włosy /jedna blondynka) ale przede wszystkim osobowość. Przez lata utrzymywalam też taka wirtualna przyjaźń z kobietka, która idealnie wpisywala się w ten schemat, choć poznając ja (na czacie) nie miałam przecież zielonego pojęcia jak wygląda. Ale charakter i sposób bycia to był strzał w 10. "szkoda, ze nie jestem lesbijka" padało przynajmniej raz w tygodniu od którejś z nas. No i faktycznie może i szkoda, bo mimo sympatii i wzajemnego zainteresowania jednak wątek erotyczny nigdy się nie pojawiał. Ba! Z jedna nawet przypadkowo dzielilam się facetem i mimo tego zgrzytu przyjaźń przetrwała ;) I Nie mogę jednak wyobrazić sobie, żeby facet widział w swoim najlepszym kumplu potencjalna kochankę :D w męskiej wersji to chyba nie może działać.

no i napewno nie działa, przynajmniej u mnie;)

A może się zdarzyć, że facet widzi w swojej kochance najlepszego kumpla ? ;)

za to nie jeden facet chciałby mieć pewnie takie dwie "zaprzyjaźnione" w swojej sypialni :D nei - też mi się tak zdarzyło spoglądać na niektóre koleżanki ;) jednakże nie mam parcia na babki :P Widać kobiety po prostu maja większą wyobraźnię :)

Gość knkksaksasa
,asllo;a;o;e

jeden kumple przestał być moim kumplem jak zaczał opowiadać swoje "fantazje" by drugi facet mu loda zrobił:/

Aaaaale! Ja wcale nie wyobrażam sobie penetracji pochwy owych pań. To nie o fizycznosc chodzi, ale raczej do dopasowania charakterów i nadawania na tej samej fali.

Chyba większość dziewczyn tak ma,przynajmniej ja ;) wiadome,że dziewczyna dziewczynę lepiej zrozumie.Czasami wystarczy tylko spojrzenie i wiadomo o co chodzi.Mężczyźni to jednak są z marsa ;)

A mnie w kobietach pociąga wszystko to, czym się od nas różnią.

Mnie się w facetach podoba opanowanie i logika. I chyba najlepiej mi się przyjaźni z kobietami myślącymi trochę po męsku. Ja działam pod wpływem emocji. Zwykle najpierw coś robię pod wpływem chwili, emocji, pragnień, a potem się dopiero zastanawiam. Chciałabym umieć myśleć "po męsku" Robiłam sobie nawet kiedyś test z BBC na plec mózgu i wyszło mi, ze jestem kobieta w 85% :P Te pozostałe 15% to chyba tylko dlatego, ze nie dostaje orgazmu na słowo "zakupy" i nie piszcze na widok myszy. A tak poza tym - baba. :P

zrobiłam test pci mózgu i ja :classic_cool: oszustwo, straciłam 3 cenne minuty młodości, na początku pytają o płeć :( a na końcu po kliknięciu OK wyskoczyła informacja, że bark danych 😭 😭

moim zdaniem to efekt tego że kobiety maja większe skłonności do biseksualizmu

nie mam przyjaciółek, lepiej wychodza mi relacje z męzczyznami nawet na stopie koleżenskiej, lepiej mi sie z męzczyznami także pracuje. Kobiety mają jakąś dziwną tendencje do konkurowania ze mną. O żadnej kobiecie nie pomyslałam jako obbiekcie seksualnym ani partnerskim ;)

W pewnym wywiadzie telewizyjnym George Michael stwierdził (a to było jakoś zaraz po jego "come-out"), że o tym czy ktoś jest homoseksualistą czy hetero decyduje nie to, z kim można iść do łóżka ale to w kim można się zakochać. Może, Nei, to jest jednak twoja natura - takie homo- lub bi-? A jeśli tak jest to czemu nie? W końcu wielu ludzi kocha innych, z którym w łóżku wcale nie jest fajnie.

levviatanku pewnie coś w tym jest :classic_cool: musiałam :) ostatnio tak ładnie się do mnie zwróciłeś, że czułam nieodpartą potrzebę odwdzięczenia się :-P

No ale właśnie tu jest pies pogrzebany! Ja się w nich nie zakochuje. Wszystko sier rozbija o te kwestie "co by było gdyby" i skoro niemożliwe jest żeby były mężczyznami, to nie jest również możliwe, ze się w nich zakocham. A co do seksu to o wiele bardziej prawdopodobne jest, ze zdecydowałabym się na seks z jakąś kobieta (głównie z ciekawości) niż byłabym w stanie się w niej zakochać. Więc taka do końca bi nie jestem.

Cześć Alicjo :) biseksualizm to nie tylko miłość do tej samej płci ;)

Nei, a skąd wiesz, że się w nich nie zakochujesz? Skoro coś między Wami jest to być może to, że same nie dopuszczacie myśli, że może być coś więcej w rzeczywistości Was hamuje. A gdybyś była na takie uczucie otwarta to kto wie do czego by to doprowadziło? I skąd w ogóle myśl, że nie mogłabyś się zakochać w kimś z kim nie mogłabyś współżyć? Ja sam kochałem się kiedyś w kobiecie, z którą nie mogłem współżyć. Zresztą myślę, że większość ludzi była przynajmniej raz w takiej sytuacji. A czy nie można współżyć z powodu płci czy z jakichś innych powodów to chyba nie zmienia sytuacji? Tak sobie myślę... A może Ty jesteś raczej przystosowana do życia w trójkącie: Ty z inną kobietą i jeden mężczyzna z Wami? Dostawałabyś z jednej strony uczucie a z drugiej seks. To nie jest wcale taki rzadki przypadek. Zdaje się, że Michalina Wisłocka w takim układzie żyła.

Kobiety zwykle nie są w stanie zafascynować mnie sobą tak jak mężczyźni. Kiedyś nawet zastanawiałam się dlaczego tak jest. Gdy już prawie doszłam do wniosku, że chodzi o tę subtelną różnicę w anatomii poznałam Ciebie i spojrzałam na sprawę inaczej;)

Gość upe w pupe
:P

Nie wyobrażam sobie kobiet w roli swoich partnerek. Wszystkie które znam są dość chwiejne emocjonalnie i działają pod wpływem emocji. To jest okropne zważywszy na to, że postępuję podobnie a potem często z tego powodu walę głową w futrynę. Nie chciałabym być w takim związku gdzie wszystkie futryny są krzywe;). Motorem napędowym mojego pożądania są wyłącznie mężczyźni i to o określonych cechach charakteru. Mężczyźni są bardziej konkretni, planują swoje działania, kalkulują na chłodno. Lubię te różnice płci. Przy mężczyźnie czuję się kobieco, a przy kobiecie tylko "ludzko":D Jeśli zaś idzie o przyjaźń kobieco-kobiecą to w takim związku widzę się najchętniej z kobietą podobną do siebie;)

ale nakręciłam:P Zwalmy to na hormony i chwiejność emocjonalną która jest zauważalna nawet na przestrzeni jednego posta. 1 " Nie chciałabym być w takim związku partnerskim* gdzie wszystkie futryny są krzywe."(Nie potrafiłabym zakochać się w kimś podobnym do siebie, działającym podobnie, ale chętnie bym się z kimś takim zaprzyjaźniła);)🖐️