Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xsw23edc

zastoj moczu w nerce

Polecane posty

Gość xsw23edc

Hej, Mam nadzieje ze jakas mama sie odezwie ktora miala moze podobna sytuacje. Trzy dni temu bylam na USG i doktor znalazl mocz w nerce synka. Ale powiedzial tylko ze dzidzia sie wysika jeszcze a jak nie to wysiusia po porodzie. Szukalam troche w necie na ten temat i nie znalazlam nic konkretnego, moze z dwie mamy pisaly ze ich dzidzie wysiusialy sie i bylo ok ale glownie pisaly, ze dziecko ma problemy neurologiczne, ze przychodzilo zabiegi itd. Nie wiem co mam myslec. Mam tylko cicha nadzieje ze synek rzeczywiscie sie wysiusia na dniach lub po porodzie w najgorszym wypadku.

Gość koko 128
Witam! opisze jak było u mnie. dwa dni przed porodem byłam na ktg w szpitalu w którym miałam zamiar rodzic i jeden z lekarzy stwierdził, że wykona mi usg żeby sprawdzic czy wszystko dobrze bo ostatnie usg miałam robione 7 tygodni wcześniej w 30 tc. w trakcie badania okazało się że u synka jest zastój moczu w nerce i tym samym lekarz zaczął dokładnie sprawdzać pęcherz czy znajduje się w nim mocz, okazało sie że jest i prawdopodobnie zastój spowodowany jest przez ucisk. po porodzie poprosiłam o zrobienie usg synkowi ale nie zdążyłam skończyć mówic kiedy ordynator poinformował mnie że już jest po badaniu bo dokumentacja była w moich papierach na ip i maluch nie ma moczu w nerce i wszystko ok. ja dla swojego spokoju zrobiłam miesiąc później kolejne usg i faktycznie nerka była czysta :) głowa do góry:) a na kiedy masz termin? i czy lekarz sprawdzał pęcherz? pozdrawiam

Gość xsw23edc
hej, dzieki za odp, martwie sie bo jestem dopiero w 23 tygodniu, i skoro dziecko moze wysiusiac sie dopiero po porodzie to przeciez strasznie dlugo, Nie sprawdzal pecherza kolejna wizyta 16.03

Gość xsw23edc
nikt nic nie wie?