Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zła i Wredna

Mostek dentystyczny ile kosztuje?

Polecane posty

na czym polega proces wstawiania czy to boli ? i ile czasu zajmuje ? da sie skonczyc za jedna wizyta? i najwazniejsze czy odczuwa sie bardzo to ze to nie ''nasze'' zeby jak sie je czy cos?

Gość zaciekawiona tematemmmmmmmmmmm
nie mam pojecia jak to przebiega a sama mam zostac przekeirowana na obejrzenie zebow i podjecie decyzji czy czegos owego nie zalozyc :(

Gość vwvbqev
cos kolo 1500 opiłowywuja ci zeby sasiednie uzbieraj na implant

Gość plurre
koszt może być różny, zależy od 'materiału' i na ile zębów i u kogo ; ) most wstawia się alby uzupełnić braki, a polega na opiłowaniu sąsiadujących z brakiem zębów i nałożeniem na nich koron z doczepionym sztucznym zębem/zębami, który wypełni lukę w uzębieniu. zęby piłuje się w znieczuleniu, więc boleć nie powinno. powinno się je chyba przeleczyć kanałowo. Trzeba zrobić wycisk, który posłuzy do wykonania mostu, a potem most się nakłada i przykleja na stałe. Za jedną wizytą to się nie da wszystkiego zrobić. Ale dentysta powinien nałożyć na opiłowane zęby tymczasowe koronki.

a wyrywanie zebow boli ? jak sie to odzcuwa dziewczyny dziekuje ja sie tak panicznie boje

Gość vwvbqev
a czemu skarbie nie wyleczysz kanalowo?

Gość vwvbqev
implant 3 tysiace:o w mostku zebow sie robi w sumie 3 co wychodzi okolo 1500 zl

Gość inżynier serwisowy banna
nigdy nie miąłem. Ale o ile się nie myle to samo dziąsło goi się do miesiąca. CZYLI MUSI BOLEĆ

Gość inżynier serwisowy banna
może w wawie i 1500 ale w miastach 200 tyś wątpie.

Skarbie mam takie slabe zeby ze leczenie kanalowe nic mi nie da :( mam genetycznie takie slabe zebiska i to moja zyciowa zmora dlatego dentystka zaplombowala mi te zeby co sie dalo a dalej zalecila wlasnie ten most tylko mama mowi ze to sie wkreca w dziasla

Skarbie mam takie slabe zeby ze leczenie kanalowe nic mi nie da :( mam genetycznie takie slabe zebiska i to moja zyciowa zmora dlatego dentystka zaplombowala mi te zeby co sie dalo a dalej zalecila wlasnie ten most tylko mama mowi ze to sie wkreca w dziasla

az miesiac? matko boska ile bolu sie mozna najesc przez ten czas

ale jestem gotowa na kazda katorge dla pieknego usmiechu warto , pieniadze sa malo wazne bo akurat to mi zasponsoruje ojciec a na to powiedzial ze zalowac mi nie bedzie nie chwalac sie oczywiscie.. ale mam nadzieje ze bog wie jak drogo nie bedzie