Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Migotka z krainy jwzior

Mysle ze danie mniej niz 400 zl od oaoby na slub a 250 na komunie to wstyd

Polecane posty

Ja tez zawsze idąc na imprezę daję fajny prezent, zazwyczaj kasę. Nie o to chodzi żeby nie dać, tylko na samą myśl o jakichś durnych oczekiwaniach robi mi sie niedobrze i zniechęca mnie to do chodzenia na imprezy zwłaszcza jeśli już w zaproszeniu jest odpowiedni wierszyk :o

Gość marta18_25
Jestescie okropni! Wstyd? czyli jezeli matki chrzestnej nie stac na to zeby dac chrzesniakowi 1000zł to znaczy ze ma nie isc? ludzie co wy macie w głowach? Czego wy dzieci uczycie? Tego zeby było zachłanne na pieniadze? Przeciez powinno sie cieszyc z tego ze ma matke chzestna na swojej komuni, niz z kasy. Maaaasakra! Nie rozumiem, tak po prostu.

Gość a jedna z drugą
jak chce zarobić na imprezie, na którą większość ludzi chodzić nie lubi przez takie właśnie podejście, to idźcie do pracy, a nie wesela robicie. Co mnie obchodzi koszt talerzyka i co wg paniusi wypada? To od razu na zaproszeniach się pisze, że koszt jednej osoby na weselu to tyle i tyle i prosimy o prezenty minimalnie droższe, żeby się zwróciło i zostało na prezent. Wiesz co? Jak ja miałabym iść z mężem i zabulić 800 zł w kopertę, gdzie miesięcznie na żywienie nam idzie 1400 zł, to sorry, wolę naprawdę nie iść. Dla mnie taniej i mam w tyłku, że się młodzi obruszą, że pogardziłam ich weselem. A już cyrki z komunią, to naprawdę gigantyczny debilizm i to uprawiany przez rodziców. Uczcie, uczcie dzieci roszczeniowej postawy. To skrajna głupota i tak naprawdę to rodziców należałoby cofnąć do szkoły i na terapię wstrząsową wysłać.

Gość vhdtrxfy
Jak ktos idzie na wesele by sie nazrec i nachlac jak swinia, to faktycznie wstyd jest dac mniej niz 500zl.

Gość maaamaaaa1111
Wiecie co? Jestem taka dumna ze swojej juz nastoletniej corki. Jak szla do komunii to pytalam sie z ciekawosci co chce dostac, a ona mowila ze nic, doslownie nic. Nawet nie myslala ze cos dostanie, bo ja ucze mojej dzieci takiej postawy. I wiecie co? Tyle rzeczy fajnych dostala, tak od serca, bo ja sama nie jestem za prezentami, za hucznymi imprezami a juz na pewno jesli chodzi o dzieci. Dziecko sie na nic nie nastawialo i tyle dostalo :-) jej kolezanki to juz przed komunia caly czas myslaly o tym co chca dostac.

Gość ona.a.onaa
ide na slub kolezanki zamierzam wlozyc do koperty 300 zł wstyd??

Ja też uważam, że to chore podejście i rzygać mi się chce jak widzę wierszyki, żeby dawać kasę:/ Nie da się zarobić na takiej imprezie i jak kogoś nie stać, to niech nie robi wesela. Bo jeśli chodzi o chrzciny cczy komunię to w ogóle nie widzę powodu dawania pieniędzy... Co innego jakiś prezent, ale też w ramach rozsądku, to nie powinien być żaden obowiązek. A jak tak oczekujecie kasy to ciekawe co byście zrobili jakby na kilkaset zaproszonych osób przyszło z 20 bo reszty nie stać na danie w kopertę 5000...

Gość smutne i prawdziwe
jasne ze wstyd, ja na slub daje po 1000 a na komunie 500 jako dalsza rodzina

Gość ona.a.onaa
łooo matko,,,, ja dam 300 zł..jestesmy ze wsi,,fakt jestem jej szefowa itd ale wesle jest na 240 osob ,w remizie wiec czemu mam sie wysilac? jeszcze musze kupic sukienke ogarnac sie?facet musi kupic garnitur wiec mysle ze 300zł to okej?

Gość jfegffjdf
Jakich nowobogackich wpisow. Przeciez to biedota ktora na wesele bierze pozyczke w skoku stewczyka a potem ze dwa lata splaca glodujac. Najwiecej daja wlasnie tacy, zeby sie pokazac bo im wstyd. Oto slowo na niedziele.

Gość sdfghj
Po co posyłać dziecko do komunii skoro jedynym pytaniem do niego po uroczystości jest "ile ci dali?" i komentarz to ......tyle kasy maja ,a tak mało dali.

Gość marta18_25
Wypisujecie okropności! Oczywiście ze możesz dac 300zł zaden wstyd! Nie czytaj tego. Pewnie piszą to jakies kobiety które maja dzianych rodziców, którzy pewnie wybudowali im domy i jeszcze płaca za cokolwiek!!