Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość farbka 25

jak pomoc kotu?

Polecane posty

Gość farbka 25

moj kot od wczoraj wymiotuje, najpierw tym co zjadl ale jak zabralam mu miski z jedzeniem wieczorem to wymiotuje taka wydzielina zoltawa/lekko pomaranczowa, domyslam sie ze zoladkowa. Zastanawiam sie dlaczego. Wczoraj pobolewal mnie ząb, przygotowalam sobie tabletke ibuprom sprint kaps (taki zelek niebieski), poszlam po wode i jak wrocilam to tabletka lezala na podlodze, przegryziona wpol i taka "wymemłana" Ale zawartosc, bynajmniej jej wieksza czesc, byla w kapsulce. Niewiem czy wiazac obecna sytuacje z tym co opisalam wyzej. Przedwczoraj tez zjadla mokra karme i zaraz zwrocila.. Poza tym jest normalna, przychodzi z podniesionym ogonem i mruczy, heh Przeczekac te niestrawnosc czy isc do weterynarza?

lekarz kazda godzina zwłoki moze byc za pozno:O

Gość taka jedna dziewczyna.
Trwa to trzeci dzień tak? Myślę że poczekaj jeszcze. Dawaj kotu do picia wodę ale nie surową z kranu tylko mineralną lub przegotowana. I w temp pokojowej.. Ważne żeby sie nie odwodnila. Do jedzenia spróbuj coś dać ale troszkę. jak nie przejdzie za 2-3dni idź do weta.

Gość kasztanowa-panna
mozliwe,ze ma zatrucie zoladkowe,to sie czesto zdarza u kotow.Przyczyne niestety ciezko okreslic,bo moze to po tej tabletce,a moze po prostu ma grype jelitowa.Poobserwuj kota i jesli przez najblizsze 6godz nic sie nie zmieni,to udaj sie z nim do weterynarza,bo sie odwodni.

Gość farbka 25
przedwczoraj zjadla karme i zaraz ja zwrocila. I byl spokoj. Wczoraj po sytuacji z ta tabletka ja musialam wyjsc do pracy kolo 14, jak wrocil moj chlopak to mowil ze bylo kilka miejsc w ktorych wymiotowala. Zostawiona ma tylko wode, nic nie je mimo ze widze ze kreci sie miedzy nogami i chce.

Gość zagłodz kota
zakłaczyła się i tyle musi sie pozbyc kłaków z żołądka to wymiotuje daj jej miske z zarciem jak widzisz ze chce jesc bo kot padnie lepeij zeby miała czym wymiotowac- a tak to ją tylko naciaga i żyga żołcią, a to nic przyjemnego i ją boli

Gość farbka 25
juz myslalam ze jest ok ale znow wymiotuje.. dalam jej troche jedzenia ale w sumie to powachala i odeszla. A w tym co zwraca nie ma klakow.

Gość MalinowoTruskawkowa
czemu nie idziesz z nia do weterynarza? a jesli to nie jest siersc? jesli cierpi juz kilka dni to czas najwyzszy poradzic sie specjalisty

Gość gusgli
idź szybko do lekarza! Miesiąc temu w podobnych objawach straciłam swoją Kicie kochana:(

Na Twoim miejscu poszłabym do weterynarza.Tobie byłoby miło jakbyś się tak męczyła i wymiotowała wszystkim co zjesz a każdy miałby Cię gdzieś?Takie gdybanie...Może być to od tabletki,może trzeba dać jej tabletkę na odrobaczenie a może to jeszcze coś innego.Rusz siedzenie i idź do weta.Moja kumpela też miała gdzieś jak jej kotka wymiotowała a okazało się,że podczas zabawy coś zjadła,przebiło jej żołądek i gdy w końcu poszła do weterynarza to w drodze do niego kotka była już martwa...

Gość farbka 25
zjadla troche suchej i chwile pozniej juz zwymiotowala