Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ntnntbr

Problem na Allegro - WAZNE

Polecane posty

Gość ntnntbr

Proszę Was o pomoc. Sprzedałam przedmiot na allegro, na aukcji. Kupujący napisał mi że przedmiot jest uszkodzony. Czy mam obowiązek zwrócić mu pieniądze? Jeśli tak to ile- czy tylko za wartość przedmiotu czy też za wysylkę ktora byla na aukcji do wyboru? Pomozcie proszę.

Gość ntnntbr
Tylko że sprawdzałam go przed wysyłką i było ok. Wiec albo kupujacy go uszkodził albo nie wiem co się stało.

Gość ntnntbr
Napisałam do kupującego zeby odesłał mi przedmiot a ja zwroce mu pieniądze. Po prostu chce być uczciwa. Tylko teraz nie wiem czy powinnam też zwrócić koszt wysyłki?

Gość ntnntbr
Proszę Was o radę.

Gość a co to bylo
moze uszkodzil specjalnie?

Gość ntnntbr
To była ładowarka do telefonu.

Gość ntnntbr
Naprawdę nikt nie wie ile kasy powinnam zwrócić?

Gość Nic strasznego
Dziś kupująca mi napisała ,że w zakupionym przedmiocie nie opisałam wady,tylko stan bdb- i chce oddać przedmiot.Oddałam jej kasę + plus koszt przesyłki,o ten koszt jestem w plecy,trudno.

Gość fffffffffffffdg
szkoda, że tak mało takich uczciwych ludzi na allegro.... ostatnio miesiąc się żarłem z jednym sprzedawcą, w końcu postraszyłem sądem i dopiero wtedy zwrócił kase - a allegro chamy po prostu umawają rączki, ważne że wzieli prowizje, miesiąc trwał "spór trransakcyjny" i to zwykła ściema pracownicy allegro nawet tego nie czytają, mają wszystko gdzieś, zraziłem się ostro do tego portalu, oszuści są tam całkowicie bezkarni, bo przy niedużych kwotach będzie ganiał po sadach Na drugi raz jak coś sprzedajesz, to rób zdjęcia lub filmój rzed wysyłką i wtedy masz dowód jaki był stan urządzenia.... - prawdopodobnie Cię wyciulał, bo i wsród kupujących jest cała masa oszustów i naciągaczy

Gość Nic strasznego
Na święta kupiłam kamerkę i była zepsuta.Reklamowałam i na swój koszt wysłałam,dostałam kasę.Uczciwi jednak są na tym świecie i dlatego postępuję tak samo.

Gość ntnntbr
Czy może ktoś z nowych forumowiczów jest w stanie mi pomóc?