Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona mama00000000

Straszne wzdęcia i strzelające kupy u 2miesięczniaka

Polecane posty

a ja proponuje Ci, zebys pila kilka razy dziennie napar z kopru wloskiego... bedziesz duzo pierdziec ale i malemu beda uchodzic gazy i latwo pojdzie kupka.. do tego po kapieli masuj mu brzuszek okreznymi ruchami zgodnie z ruchem wskazowek zegara oraz naciagaj tzn naciagaj lewy lokiec z prawym kolankiem i prawy lokiec z lewym kolankiem... lapiesz za lokiec i kolanko i starac sie zblizyc do siebie... im blizej naciagniesz tym lepiej, tez maly powinien gazowac :)

napisz co lekarz powiedzial. wspolczuje Ci, bo sama przez to przeszlam wiec wiem jak to jest. tez mu tak bulgotalo w brzuszku, czasem nawet strzelanie slyszalam. lekarka osluchala i dostalismy skierowanie do szpitala na badania. i wlasnie po szpitalu bylo zalecenie bebilonu pepti w wiekszosci i obserwacja. tez wyprobowalismy wszystkiego - nawet sab simplex sprowadzalam z Niemiec i nic nie pomagalo. Windi sa swietne, pomagaly odgazowac malego, za to koper wloski tylko nasilal dolegliwosci.

Gość mama dwóch dziewczynek
a ja kopru nie polecam wogóle, wręcz odwrotnie może działać... zdecydowanie za to zachęcam Cię do masowania małego. Mojej malutkiej tylko masaże pomagały. Wprawdzie każde dziecko inne, ale słyszałam wiele złego o koprze i u nas niestety wzmagał wzdęcia. Pomagały nieco herbatki, które ja piłam - ułatwiająca trawienie hipp, może trochę kropelki sab-simplex i masaże najbardziej. Twoja dieta jako matki karmiącej jest nie do przyjęcia, samego kurczaka jesz i chleb? masz pewność, że jak zjesz urozmaicone posiłki to mały czuje się gorzej?

Gość KLASYKA NA TOOOPIE
Na kolki najlepsze są rurki do pupy. Dziecko wygazuje się w pół minuty i spokój.

Gość Wiktoriia29
Ważne jest to, aby dziecko przyjmowało również suplementy diety. Kiedyś znajomy lekarz polecił mi, abym zawsze kiedy mój malec ma biegunkę, wzdęcia lub zaparcia, aby używać MULTILAC BABY, naprawdę widać efekty działania tego probiotyku. I co więcej można go podawać nawet niemowlętom! :)