Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapraszam,na kawe:D22

samotni, wpisywać się:D:D

Polecane posty

Gość zapraszam,na kawe:D22

Z wyboru czy z przymusu? Jaka wg Was jest największa przyczyna samotności? Kwestia niedopasowania charakterów, płytkie postrzeganie innych tylko ze względu na wygląd czy co? Bo ja już nie mam pojęcia, a ten odwieczny banalny problem, że faceci tylko lecą na ładne, a dziewczyny na kasiastych pozostawiam. Od dawna jesteście samotni?

Gość I love Playstation 4
U mnie to pierwsze ...od lata sam jestem ;/ a u was

Gość cieeekavska
Bo mnie zostawił, a ja nie chcę innego.

Gość sama.
Ja jestem sama z wyboru od 22 lat, świetny wynik.

Ja jestem sama od 3 miesięcy, nie z wyboru, bardziej z porzucenia. A z czego wynika samotność? Może z tego, że faceci szybko się nudzą? Że nie potrafią się zaangażować?

Gość Mężczyźni to same kłopoty:)
po nieudanym związku pozostaję samotną matką z wyboru. Dlatego, że nareszcie mam spokój. Faceci to same kłopoty:)

Kruszynka93: niestety,w Twoim wieku jeszcze szybko się nudzą.Ujmijmy rzecz brutalnie: jeszcze przez kilka lat musisz taki scenariusz wpisać "w koszty"; potem sama wejdziesz w wiek,w którym równoletni facet będzie myślał poważnie,już o związku na dłużej.Proste :)

dlatego nie chcę faceta w moim wieku, może 3 lata starszy ma coś w głowie. Mi są niepotrzebne przelotne związki.

Ja jestem nieszczęśliwie zakochany i szukam jednego modelu dziewczyny, żeby pokryć tą strate. Musi to być blondynka.

Kruszynka,3 lata starszy?Czyli 23-letni?Nooo,nie wiem; ja w tym wieku jeszcze wykluczałem możliwość zawarcia KIEDYKOLWIEK małżeństwa i leciałem na starsze laski :D Obawiam się,że Ciebie by urządzał gość w okolicach 27 lat; sęk w tym ,że w tym wieku 7 lat róznicy to może być niemało :O

Gość SzareMiraze
Mam 20 lat i jestem sama od zawsze.. Jedyny związek, jaki przeżyłam do tej pory, zaistniał w przedszkolu, kiedy to trzymałam za rączkę kolegę obok podczas leżakowania. ;) Od tamtej pory temat związków czy tych śmiesznych, dziecinnych, czy nieco poważniejszych jest dla mnie odległy o miliony lat świetlnych. Boję się o siebie, chyba udam się do psychologa, bo panicznie boję się komuś zaufać, poświęcić, otworzyć się. Przeraża mnie wizja bliskości. Dlaczego tak jest ? Mam tak od zawsze, choć kocham nieszczęśliwie od 3,5 roku. Miałam szansę z nim być- standardowo przestraszyłam się i uciekłam, a teraz, im odleglejsza jest jego wizja, tym bardziej go kocham. Nie wiem, może to złudzenie.. Nie mam pojęcia co ze sobą zrobić, bo jak my wszyscy tutaj- nie chcę być sama na zawsze. :/

Czarny Rycerz - to odpadam :D x - 27 letni? troszkę duża różnica wieku... ale nie każdy mężczyzna jest taki.. znam paru (szczególnie u mnie w pracy niestety) 22-25 latków, którzy są już po ślubie, dzieci i te sprawy. Mi nie chodzi o to by od razu mieć obrączkę na palcu, po prostu szukam poważnego związku.

Kruszynka,jeśli chodzi o Twoją kategorię wiekową,to Ci nic nie poradzę,bo to jest jak... no,może nie rosyjska ruletka,ale nie zaryzkowałbym twierdzenia nawet,że co drugi.Musisz po prostu próbować.Sorry,ale ogólnie to nie jest wiek,gdzie większość myśli o naprawdę poważnych związkach (nie mówię o ślubie,ale żeby kilka lat ze sobą być) ;)

Gość Samotny :-*
Może i z ortografii nie jestem mistrzem więc proszę nie zwracać na to uwagi. Co do mnie - czemu jestem samotny to po kurtce postaram się to opisać w paru zdaniach:) Otóż uważam że do obowiązków faceta należy zadbać o rodzinę by nie mieszkali pod mostem i nie prosili o kawałek chleba. Ja ze względów materialnych nie jestem w stanie mojej przyszłej rodziny utrzymać i z tego powodu nie chcę obarczać przyszłej mojej małżonki moimi problemami. Nie stać mnie jest na własny dom a na wynajemś mieszkania przy moich zarobkach jest to nie możliwe. Uważam że do obowiązków faceta należy zapewnić własnej rodzinie byt na przyszłość a ja tego im nie jestem w stanie dać więc wybrałem samotność.

Gość SzareMiraze
Naprawdę jesteś aż takim altruistą, że jesteś w stanie być samotny, tylko ze względu na to, by nie narażać swojej potencjalnej wybranki na, powiedzmy, skromny byt ? ;o

"Szkoda. Mam nadzieje, że na takiego trafię" x Musisz próbować,innej rady nie ma :) Ale pociesz się,że jeszcze jesteś młodziutka;masz jeszcze wiele czasu na próby i wszystko przed Tobą :)

x- może i jestem młoda, ale wiele już przeżyłam.. mam za sobą długi związek, który wiązał się z paroma ważnymi sprawami, niestety nie doszły ode do skutku..nie mam sił tego wspominać, aż chce mi się płakać. Więc uwierz, że wiele przeszłam pomimo mego wieku i nie mogę już słuchać "jesteś młoda, wiele przed Tobą", tak, tak, wiem, ale nie chce znowu się zaangażować i stracić..znowu stracić, tego już bym nie przeżyła..pozdrawiam ciepło i dobranoc :)

Gość Samotny :-*
DO: SzareMiraze Można tak to nazwać że jestem w pewnym sensie altruistą, bo czuję się odpowiedzialny za przyszłość moich dzieci bo one się na świat nie prosiły. Nie chciał bym by moja wybranka miała w przyszłości skromne życie i martwiła się tym co będzie jutro i co będzie dalej. Ciężko się żyje w nędzy, kto zna ten ból to wie co to znaczy jeżeli tego doświadczył. Zrozumieją to osoby tylko takie które w takim świecie żyją.

Kruszynka,jeśli jesteś 3 miesiące po zakończeniu długiego związku,to ból jest na pewno ciagle silny.To niestety trzeba odchorować.Ale będzie lepiej,uwierz.Poczekaj,aż poczujesz że jesteś gotowa i wtedy spróbuj,bo próbować musisz :) Miłych snów :)

Gość bdsdebsdgbsnsrnsrbnsdbsdb
20 lat żadnego związku, nie wiem, nie umiem, jest to dla mnie obce, odległe, nierealne. mam po co żyć i nie narzekam na samopoczucie ani brak ciekawych przeżyć. nie sądze ze kiedykolwiek z kims bede ale nie przejmuje sie tym

Gość SzareMiraze
SAMOTNY, wyjdź za mnie..! ;) Jesteś gatunkiem wymierającym, naprawdę, odpowiedzialnych mężczyzn już prawie się nie spotyka.. Na pewno nie w wieku zbliżonym do mojego.. Nie mam pojęcia ile masz lat, niemniej Cię podziwiam i trzymam za Ciebie kciuki, bo jako niepoprawna optymistka i romantyczka, wierzę, że jest na świecie kobieta, właśnie dla Ciebie, dla której najzwyczajniej w świecie, skromne życie nie będzie przeszkodą do szczęśliwego życia we dwoje. ;) Trywialnie i naiwnie może to brzmi, ale pieniądze to naprawdę nie wszystko, nie jesteś skazany na samotność !