Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martusia1253

obniżył mi się brzuch. CO ROBIĆ? :/

Polecane posty

Gość martusia1253

Witam. Mam taki problem- może doradzicie co robić. A mianowicie- Jestem w 35tc...na 26 marca mam wyznaczoną cesarkę (termin mam prawidłowo 5 kwietnia)...dziś byłam u lekarza, wszystko gra. Wracałam do domu pieszo. około 1km. Po powrocie zobaczyłam że mój brzuch strasznie się obniżył...czytałam, że to zwiastuje bliski proród...około 1-2tyg :( Dodam że ciężko mi chodzić, bo łapią mnie kolki itp (dziś musiałam wracać pieszo- nie miałam wyjścia). Co mam robić? POMÓŻCIE...

Gość małgosiawww
ale co niby miałybysmy ci napisac???????????????

mi sie obnizyl w 35 tyg, urodzilam 5 dni po terminie. a brzuch na prawde nisko wisial :P co mozesz zrobic? chyba nic. mozesz tylko odpoczywac i miec nadzieje ze nic nie zacznie sie wczesniej.

Gość e tam zaraz za pozno
Jesli czujesz ruchy dziecka to nic nie robic . Czekac . Przeciez nie podniesiesz tego brzucha.

Gość tortillla
brzuch moze byc obnizony i miesiac przed porodem jesli to pierwsza ciaza a planowana cesarka planowaną cesarką, no coz, czasem mimo wyznaczonej daty dziecko wie swoje i wychodzi inaczej, ja jestem tego dobrym przykladem, 2 tygodnie przed data wyznaczona przez lekarza

Jeśli zaczniesz rodzić wcześniej a to cesarka ze wskazaniem to na pewno nie pozwolą Ci rodzic sn tylko wezmą na cc, nie obawiaj się :)

Gość e tam zaraz za pozno
No i ne ma znaczenia ze szlas kilometr . To mialo byc dzis i juz , bez wzgledu na to ile przeszlas. Wyluzuj nic sie nie stanie ,najwyzej wczesniej urodzisz.

Gość martusia1253
chodzi mi o to czy moze zgłosić się jutro ponownie do lekarza...? ruchy czuje- nawet bardziej intensywne...

Na razie czekaj. Obserwuj ruchy dziecka i ewentualne skurcze. Jak będzie Cię coś niepokoić to do szpitala. Cc z jakich wskazań?

Gość cradlee
Dziewczyno, przestan sie zamartwiac, ja mialam obnizopny brzuch juz w 8 miesiacu a urodzilam 6 dni po terminie, po drugie 1 km to niewiele i raczej nie ma wplywu na porod (ja codziennie spacerowalam o wiele wiecej) jesli masz jakies watpliwosci to zadzwon jutro do lekarza i sie go poradz, ale mowie Ci ze bedzie dobrze :) Pozdrawiam

Gość martusia1253
Cesarkę będę miała bo miałam mierzoną miednicę tydzień temu przez lekarza i mówił że jest za wąska i nie dam rady naturalnie urodzić...dlatego też dał mi skierowanie do szpitala na 26 marca...

Gość FiFi lanstrumph
mi się do końca wcale nie obniżył, rodziłam dziecko z brzuchem pod samym biustem (a mam mały) az dziwnie to dla mnie wyglądało, pomijam kwestię że chyba miałam zle obliczony termin i poród bardzo ciężko i powoli postępował mimo zastosowania wszelkich środków i metod indukowania na porodówce. Może przejedź się na izbę przyjęć powiedz ze masz bóle czy coś. Na pewno zbadają cię, czy nie masz rozwarcia.

Gość FiFi lanstrumph
nawet ni zmeierzyli mi przez całą ciążę ani na porodówce miednicy, Lublin :-/

Gość mi też się obniżył w 35 tc
rano wstałam i mialam dziwne uczucie lekkości pod żebrami. tego samego dnia położna powiedziała mi, że już niedługo.... na razie 39 tc i poza tym zadnych objawow zblizajacego sie porodu. czasem jakies skurcze tylko.

Gość hmm*hmm
mnie przed samym porodem mierzyla polozna i tez powiedziala ze nie dam rady urodzic bo za wasko miednica a dziecko 4 kg wazy ale czekali az mi wody odejda ,rodzilam sn a mala wazyla 3100

Gość bfghtyht
brzuch się obniża na 2-4 tyg. przed porodem! nie ma co panikowac;)

Gość martusia1253
FiFi lanstrumph- ja sama poprosiłam żeby mi zmierzyli miednicę, ponieważ jestem bardzo szczupła i drobna. Wyczytałam, że mogę mieć za wąską przy takiej posturze i dlatego poprosiłam lekarza- okazało się że mam 5cm węższą od normy...niestety jakbym chciała rodzić naturalnie, to mój mały sam by nie dał rady się przecisnąć...a co do obniżonego brzucha- mam nadzieje, że nie urodzę w ciągu 2 tyg-wydaje mi się że to za wcześnie