Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ona29latPytająca

Prawo w wieku 29 lat czy mam szanse na bycie prokuratorem?

Polecane posty

Gość studentka prawa
wiesz ja studiuję z osobami w twoim wieku i starszymi i widzę jak strasznie im ciężko w sumie nie wiadomo po co tam przyszli bo i tak nic z tego miec nie będą tylko warunek za warunkiem powtarznia semestru awanse i tylko wydaja na to pieniądze duze pieniadze na, które sami bardzo ciężko zapracowali. Dalej nie rozumiem jak chcesz studiowac w trybie dziennym najpierw musisz się tam dostac a jak sie dostaniesz na studia z matura z 2002 roku no i przecież musisz pracowac w tym wieku naprawdę chcesz byc 30sto letnia kobietą na utrzymaniu rodziców

Gość Uroczy Szymuś_ktoś mi podjebał
Ja też miałem takie marzenia. Skończyło się na byciu komornikiem. Jestem zbyt leniwy.

Gość kimberry1213
Zawód prokuratora teraz będzie najlepszym zawodem prawniczym oprócz sędziego. Aplikacie korporacyjne są tak zapchane, że niedługo będą sobie łby urywać byle wywalczyć grosz i klienta.

Gość glistaludzka111111
Chyba twoje pytanie brzmiało, czy wiek przeszkadza w dostaniu się na aplikację, a może się mylę?

Gość studentka prawa
komornik musi miec aplikację na komornicza stosunkowo łatwo się dostac najtrudniej obecnie na radcowska wszyscy się uparli na radców prawnych

Gość studentka prawa
zawsze uważałam, że wybór zawodu prokuratora to bezsens ze wszystkich zawodów prawniczych ten jest najgorszy w sumie pod każdym możliwym wzgledem

Gość Uroczy Szymuś_ktoś mi podjebał
Temu wybrałem. Stosunkowo łatwo. Cechy charakteru pozwalają mi na satysfakcjonujące wykonywanie tego zawodu. Patronka gładko przeprowadziła mnie przez proces szkolenia. Jedyne pozytywne odczucie zaraz po ukończonych studiach prawniczych to olbrzymia ulga, że to już koniec. Nie zamierzam nigdy nic więcej studiować.

Gość studentka prawa
achh ja jestem na czwartym roku i juz mam dosyc jeszczę pracuję w kancelarii od początku studiów już nie moge patrzec na te zasrane kodeksy

Gość studentka prawa
jeden wielki niekończący się zapierdol

Gość kimberry1213
studentka prawa - najtrudniej dostać się na ogólną bo jest limit w tym rok tylko 180 osób z całej Polski i dwu etapowy egzamin (test i kazusy) Na radcowską jest się łatwo dostać tak jak na adwokacką. Moja siostra w marcu ma egzamin, już kończy aplikacje radcowską ale mi jej nie poleca ze względu na slabe perspektywy pracy i zarobków. Co do pytania z tematu - to wiek nie przeszkadza w studiowaniu, wiem że są osoby które mają ponad 50 lat i studiują prawo wieczorowo. Inna kwestia czy coś z tego będą mieć.

Gość gulliiiwerr24
prawo to beznadziejny kierunek to już lepiej idz na medycyne

Gość Ona29latPytająca

Gość Ona29latPytająca
No i zaczynam prawo na UJ dzienne ,nadal liczę że uda mi się zostać prokuratorem :)

Gość Yanko
koleżanko jak Ci idzie prawo

Gość gość
i udalo się skończyć ??

Gość Ona29latPytająca
Witam po latach Do wszystkich niedowiarków właśnie kończę prawo na uczelni publicznej z jednym z najlepszych wyników na roku. Jedyne co się zmieniło to to że nie musiałam być na utrzymaniu rodziców przez całe studia. W tym roku zdaje na aplikacje prokuratorską. Rozwiązywałam testy z zeszłych lat na ogólną i powiedzmy że mam powody do optymizmu :). Jeśli ktoś jest w podobnej sytuacji co ja pięć lat temu i wygooglował ten temat, moja rada nie przejmować się zdaniem innych ludzi.