Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość despe.racja

czy LEKI na ostoporoze mi szkodzą ?

Polecane posty

Gość despe.racja

mam ostopenie ale p. doktor powiedziala że to juz ostoporoza i przepisala ostenil70 1xtydzień i calcium500D 1xdziennie. Po roku leczenia wysadza mi wątrobę. Czy to możliwe że od tego?

powinnaś brać tabl. oslonowe. zachować dietę a szczegolnie nie pić alkoholu, kawy i napojów gazowanych.

Gość fdjbfsfsdkjhdbs
Problemy z wątrobą mogą być spowodowane długotrwałym przyjmowaniem leków.

Gość ja po 3 latach odpuściłam
bo uznałam że wolę zdrową wątrobę i żołądek niż kości :( Na dokładkę przez te 3 lata nie pomogły NIC. Wyniki coraz gorsze. Więc przestałam je zażywać, ssę tylko Orocal D3 (wapno plus wit D3) i mam w nosie tamte leki. Pozdrawiam

zresztą sama zobacz jaki to musi być zajzajer, skoro przez pół godziny nie możesz się nawet położyć, żeby szybko "przeszło" przez przełyk do żoładka :( Dziękuję za takie leki :(

a tabletki osłonowe to chyba tylko dla spokoju sumienia lekarza, że coś takiego mi zaaplikował, bo i wątroba i żoładek w stanie beznadziejnym były

Gość fdjbfsfsdkjhdbs
Ale tabletki osłonowe nie mają nic wspólnego ze zdrowiem wątroby!!! Tabletki osłonowe mają za zadanie chronić żołądek, ale z wątrobą ma to niewiele wspólnego, ponieważ wątroba choć ściśle połączona z układem trawiennym, ale NIE MA UDZIAŁU W SAMYM TRAWIENIU, ale neutralizowaniu i pozbywaniu się nadmiaru toksyn z organizmu!!! Tabletki osłonowe są po to, aby w procesie trawienia w żołądku jak najmniej szkodzić ścianom żołądka. Tabletki osłonowe nie mają nic do wątroby!!!

Gość Jdagt
A moze zmielone skorupki jaj?

przestan pic kawy i jesc miesa i słodyczy bo to od tego ma sie osteoporoze maja matka wyleczyła sie skorupkami od jajek maja 100% przyswajalnego wapnia