Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość safsfafsafsasaf

ile witamina d

Polecane posty

Gość safsfafsafsasaf

do kiedy bedziemy kupowac? bo co miesiac kupujemy. to wcale niemale pieniadze, juz bym wolala kupic zestaw za 30zl jakichs witamin dla dziecka.

Gość safsfafsafsasaf
co to za skróty

Jak podajesz wit. D samą to idź do pediatry, niech Ci przepisze w kropelkach, 3 zł wydasz i starczy Ci na dwa miesiące. Do kiedy wit. D? Ostatnio na roczek była położna i mówiła, że do roczku powinno się podawać. Ale na szczepieniu pediatra kazała np. mojemu małemu podawać do 1,5 roku bo jeszcze ma duże ciemiączko. A i że teraz powinno się podawać między wrześniem a kwietniem i tak bo mało w warzywach się spożywa wit. D. Ale to już zależy jaką kto ma dietę. Ja moim podaję tran. Wit. D, kwasy itd w jednym.

Gość safsfafsafsasaf
nie przepisala, tylko kazala kupic i to badziejstwo kosztuje 12zl

Gość wyjaśnijcie mi no
na receptę kosztuje 3 zł; a powinno się podawać dzieciom do roczku codziennie, a potem chyba od października do września; można zamiast witaminy d podawać tran

Ja znowu słyszałam, że od września/ października do marca/ kwietnia a przez okres letni nie bo w słońcu jest wit. D i żeby nie przedawkować.

Gość safsfafsafsasaf
czemu nie daja na recepte zatem, tylko każą płacić. mało mam wydatków?

Gość wyjaśnijcie mi no
no tak od września/października do marca/kwietnia miało być

Gość wyjaśnijcie mi no
to powiedz że chcesz receptę, nie ma prawa ci przecież odmówić; a wiadomo że promuje leki drogie bo z tego ma gratisy od firm farmaceutycznych

Gość safsfafsafsasaf
kazala kupowac emolium oilatum a my uzywamy babydream za 8zl:)

ja bez zalecenia lekarza nic dzieciom nie podaje. nam pediatra zalecil bobik z witamina d i k jednoczesnie. na razie do 3 miesiaca a poźniej tylko witamine d. Ale słyszałam ze każa nawet podawac do 18 roku zycia. czy słyszałyście o tym?

Ja musze podawac corce bobik d do 18 roku życia. Tylko jak jest duzo slonca to co drugi dzien. Ale na razie jest wszystko ok ze zdrowiem mojego dziecka i podawanie jest proste :)

Gość Eeeeeeuooip
Czy to jest trollingowa akcja reklamowa producenta bobiku czy juviku? Na litosc boska, na pierwszych dwoch stronach spisu tematow jest szesc czy siedem tematow o witaminie d! Czytac nie umiecie? Latwiej podbijac temat sprzed roku czy dwoch niz bujnac pi@de do pediatry i sie dowiedziec?

Nie zawsze od razu można się dostać do pediatry, lepiej od czasu do czasu poznać innych opinie na dany temat, nic sie nie stanie, że będzie kilka razy poryszony. Mnie interesowal bobik i dlatego tu napisalam a nie widzialam innych watkow bo tylko spojrzalam na sam poczatek.

jeszcze za wczesnie u mnie aby zmienic na bobik d, ale to bede o tym myslec przed koncem 3 miesiaca