Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość coś to podejrzane jest

Sprawdzanie instalacji elektrycznej!

Polecane posty

czy kiedykolwiek mieliście coś takiego??? co to za bzdura? Po cholerę mam ich wpuszczać do domu skoro mój licznik jest poza mieszkaniem, a w mieszkaniu co mi będa sprawdzać? będą kontakty liczyć? :-O jakieś to podejrzane jest, a mieszkam sama i już nie wiem czy ich wpuszczać :-O niby pismo wisi ze spółdzielni, ale wszystko dziś można podrobić

Gość zadzwoń do spółdzielni
to się dowiesz

no dzwonie, ale nikt nie odbiera :-O a na kartce napisane jest , ze sprawdzanie jest bezpłatne, ale obowiązkowe

Gość nabla
Takie inspekcje się robi tak asamo jak pzeglądy komiiarskie i gazowe. Sprawdzają w kuchni i łazience, czy gniazdka działają prawidlowo, czy jest uziemienie i nie ma przebić. zadaje się, ża taki przeglad jest obowiazkowy raz na jakis czas. Możesz ich smiało wpuścić.

U mnie też maja dzisiaj po południu sprawdzać.Sprawdzają przewody kominowe i czy gaz gdzieś nie przecieka.Nie masz się czego bać :)

Gość Ramzan
a gdy przyjdą to porozłączają przewody w gniazdkach, w wyłącznikach, powykręcają żarówki, podłączą mierniki i będą robić pomiary stanu izolacji , pętle zwarcia, wyniki zapiszą w protokole a gdy wyniki będą poza normą to przyjdzie ekipa i będą kuć, kucie przecinakami , ręcznie i mechanicznie, będzie cudowny kurz i pył, w łazience płytki glazury będą trzaskać jedna za drugą, będzie ślicznie jak na budowie, ale przewody będą nowe i nowa instalacja, cieszysz się ?

jak gaz przecieka? przeciez oni nie sa z gazowni nabla dzięki za wytłumaczenie