Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezrobotna marta

dotacje dla bezrobotnych

Polecane posty

Gość bezrobotna marta

czt jest ktos kto otrzymal dotacje dla bezrobotnych z up? chcialam sie dowiedziec na co mozna brac a na to nie. slyszalam, ze sprzety ok, ale juz materialy nie... czy to prawda?

Gość kotbonifacy
A no co chcesz tę dotację?

Gość bezrobotna marta
chce szyc poscielki, podusie, akcesoria dla dzieci, zabawki z materiałów, sortery, itp. chce zalozyc strone internetowa i sprzedawac to, ptzrebuje na maszyny do szycia, komputer, tkaniny, pieniadze na zalozenia i administrowanie strony...

Gość kotbonifacy
niestety nie jestem w stanie odpowiedziec na to pytanie, bo od kilku lat nie mieszkam w polsce i kompletnie sie w tym nie orientuje. z mojego punktu widzenia jednorazowa dotacja ma o wiele wiekszy sens niz zasilek dla bezrobotnych, bo w tym przypadku jest to inwestycja. nie wiem jakie sa zasady przyznawania dotacji, ale pomysl o tym jak to wszystko sensownie rozpisac i uzasadnic. piszesz, ze potrzebujesz komputer - czy ten z ktorego obecnie piszesz nie nalezy do ciebie? jezeli chodzi o strone internetowa, to tak sie sklada ze zajmuje sie ich projektowaniem, wiec jakby co to daj znac :) administrowac mozna je samemu co zmniejsza koszty prowadzenia biznesu. pomysl o tym jak strona i biznes beda generowac przychodzy, jakich zyskow spodziewasz sie w pierwszym miesiacu, kwartale, roku itp... takie rzczy sa bardzo wazne, nawet jesli nie dla up to dla siebie samego. czasami latwo jest sie zgubic we wlasnym pomysle jesli wszystko nie jest rozpisane na papierze :) powodzenia