Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość enileczka2012

jakie posiłki można włączyć dziecku 7 miesięcznemu karmionego piersią?

Polecane posty

Gość enileczka2012

jakie posiłki można włączyć dziecku 7 miesięcznemu karmionego piersią? co podajecie swoim pociechą??? moze jakieś sprawdzone dobre przepisy?

Gość jak sie dopiero po mgr zaczyna
najpierw sie pisac naucz, to moze znajdziesz schemat zywienia pociechą, masakra...

Gość ojtam ojtam
dawaj cokolwiek bo zachwile będziesz pisała temat że dziecko nie je nic oprócz mleka.. i jeszcze pamiętaj o nauce gryzienia - po 6 miesiącu w słoiczkach to są już kawałki do nauki żucia a twoje dziecko jeszcze nawet papek nie jadło..

Gość igggnasia
Jesli nie wiesz co konkretnego włączyć do diety to polecam zajrzec równiez na ta stronę http://www.baby-shower.pl/ Mysle ze znajdziesz kilka ciekawych pomysłów.

Gość Samotny :-*
Słuchaj dziewczyno, czy tam kobieto to ja jestem facetem i wiem jak wychować malutkie dziecko a ty matka tego nie wiesz ??:) Oto niektóre posiłki dla dziecka:) Zupki marchwiowe, jabłko tarte, rosołek z ziemiankami, herbatniki z herbatką rozpuszczone, są również różne zupki w słoiczkach dla malutkich dzieci.

Mój pierwszy syn do 9 miesiąca pił tylko mleko z piersi bo nic nie chciał innego ( pluł) a że był dosyć duży lekarze nie kazali nic dawac i dopiero jak miał 9 miesiecy włączyłam obiadki i kaszki. Dlatego nie przejmuj się tym co pseudo znawcy będą Ci pisać bo ja nie rozumiem tego pędu żeby 3 miesięczniakom dawać już zupki i owoce. Możesz najpierw wprowadzić kleiki potem zupki i owoce. Powoli zeby zobaczyć jak zareaguje

Gość taki lajf
Zaczynasz od prostych, jednoskładnikowych posiłków - na początek zwykle marchewka jabłko. I dajesz tylko trochę i patrzysz, jak reaguje. Nie dawaj od razu zupek czy wieloskładnikowych deserów bo w razie alergii czy innych problemów nie dojdziesz, od czego to. No i na tapetę najpierw te słoiczki po 4 miesiącu - one są zwykle jednoskładnikowe, a są po 4 miesiącu bo wtedy się podaje dzieciom na mm - ty masz opóźnienie 2 miesiące więc to od nich zaczynasz. Z gotowymi kaszkami podobnie. Wprowadzałaś już gluten?

Gość Hmmmmm.
Jakie opóznienie? W kazdym schemacie żywienia jest napisane że do 6 miesiąca tylko pierś.

Gość taki lajf
Opóźnienie względem dzieci na mleku modyfikowanym - przy karmieniu mm wcześniej wprowadza się posiłki dodatkowe. Dziecko na mm w 7 miesiącu je już dawno zupki i inne wieloskładnikowe obiady i desery, ale karmionemu tylko piersią przez pół roku takich nie podasz od razu tylko dlatego że na słoiczku napisali po 6m.

Gość emileczka2012
Samotny:-) panie ekspercie to powiedz co podajesz. Super niania. Hmm... Ja juz od dawna gotuje mojej niuni zupki z marchwi, miesko nawet stopniowo wprowadzamy. Mi glownie chodzi o ciekawe przepisy np. Musy czy deserki. Wiem ze babcie zazwyczaj nam podpowiadaja sprawdzone przepisy i chciala bym cos nowego wprowadzic.

Gość jak ma dopiero 7 miesiecy to
za bardzo nie poszalejesz. Jak narazie to jedynie zupki z mieskiem i co drugi dzien polowa zołtka, deserki z owocow

Gość enileczka2012
oooo..... to też tak myślałam, wolałam posłuchać opinie innych mam... w takim razie dzięki;) Dzidzia podrośnie i będziemy wtedy pitrsić;)