Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzolubiekawe

wzrost rodziców a wzrost ich dzieci??

Polecane posty

Gość bardzolubiekawe

ja i moja siostra mamy dosyć niskich rodziców:mama ok158 a tata tak ok178. ja mam 165 a moja siosta 171. czy wzrost rodziców to koniecznie późniejszy wzrost ich dzieci??

Gość 29,1
nie koniecznie ale zazwyczaj tak jest. a cos chcesz wyliczyc? podaj wzrosty rodzicow a podam ci prawdopodobienstwo wzrostu dzieci- troche sie znam

Gość możesz mi podać?
wzrost rodziców: 172 cm i 183 cm

Gość możesz mi podać?
chodziło mi o to prawdopodobieństwo wzrostu dzieci:) chłopca i dziewczynki;)

Gość tak widzisz nie tylko tam
moja mama ma 170, mój tato 176. a ja mam 167. więc niekoniecznie, bo ja jestem od swoich niższa...

Gość tak bedzie musiala
szwagier 170 moja siostra 156 a syn 190 wzrostu.Ja 159 moj maz 176 a corka 174 ,moi sasiedzi facet gdzies okolo 180 zona 170 a ich syn 21 letni 160.Nie wiem jak to jest ale to nie prawda ze jaki wzrost maja radzice to pozniej i dzieci

Gość 29,1
mozesz mi podac- najwieksze prawdopodobienstwo: corka okolo 175, syn powyzej 183, mniejsze prawdopodobienstwo ze corka bedzie od ciebie nizsza a syn od ojca

Gość cocorosiei,
ja mam 174cm, tata 177, mama 167cm

Gość 29,1
tak widzisz...- zazwyczaj dzieci dziedzicza wzrost po rodzicach. zadziej zdarza sie ze po dziadkach, wojkach. ale w twoim przypadku tak bylo skoro jestes nizsza od obojga rodzicow

Gość a u nas jak będzie?
ja 169 cm , mąż 191 cm mamy syna i córkę

tego nie da się wyliczyć bo nie zawsze dzieci dziedziczą wzrost po rodzicach. mój mąż zawdzięcza swój wysoki (193cm) wzrost po dziadku. jego rodzice nie przekroczyli 165 cm :P ja jestem np wysoka po rodzicach (mama 175, tata 188) - ja 178 a moj brat jest najniższy ma 173 cm ;)

Gość mariollaaaaa**66
tato 186 mama 175 ja 181 brat 179 :)

Gość co jest z kafe? postów nie wid
ać!!!

Gość 29,1
a jak u nas bedzie- najwieksze prawdopodobienstwo ze oboje beda wysocy ale niżsi od ojca corka okolo 177/180 sym nieco ponizej 190. mowie tutaj o prawdopodobienstwie bo moze sie tez zdarzyc ze syn bedzie mial 175 a corka 185:). raczej marne szanse aby byli niscy- chociaz to tez sie moze zdarzyc (male prawdopodobienstwo)

Gość a u nas jak będzie?
ło matko, moja córeczka może mieć aż 185 cm??? dlaczego?:( kurde, oby nie miała, bo to przegięcie;) synek jest starszy i w tej chwili jest jednym z najniższych dzieci w swoim przedziale wiekowym zaś córeczka jest wzrostem cały czas na 97 centylu a jak Ty to sprawdzasz? zdradzisz?;)

Gość a u nas jak będzie?
i czy jakiekolwiek znaczenie do tych prognoz ma nasz wzrost przy urodzeniu?

Gość Livia_85
A o co chodzi, mało wam to 165 i 171??? Wasz tata nie jest taki niski, ma średni wzrost. Mama jest od niego sporo niższa, więc to normalne, że dzieci mają wzrost pomiędzy nimi, często tak bywa. Jednak nie ma na to reguły. Liczą się też geny przodków, a podobno trochę styl życia, sposób odżywania itp., ale przede wszystkim geny, które mogę różnie się rozłożyć. Nieraz córka ma wzrost podobny do mamy, innym razem znacznie ją przerośnie, a jeszcze innym będzie od niej niższa.

Gość Livia_85
Ja przy urodzeniu miałam 52/53 cm. Chyba niezbyt dużo, a teraz mam 170 cm.

Gość frurrruuuuuuuuuuuu
uuuuuuuuuuu

Gość a u nas jak będzie?
ja miałam 53 cm, a urosłam do 169 cm choć według wszelkich prognoz powinnam mieć jakieś 175 cm;) mój mąż urodził się w 42tc i miał tylko 50 cm, a urósł jak wspominałam do 191 cm;)

Gość a u nas jak będzie?
53 cm przy urodzeniu dla dziewczynki, to książkowy wzrost;)

Gość Livia_85
Raczej nie ma na to reguły, co ma być to będzie i to jest całkiem ciekawe. ;) Poczekaj, a się przekonasz. Często tylko jest tak, że jak w przedszkolu i szkole dziecko różni się wzrostem od rówieśników, przerasta ich albo jest wyraźnie niższe to już takie zostanie - wysokie albo niskie. Jednak i tutaj zdarzają się wyjątki, ale raczej rzadko. ;)

Gość 29,1
jak to sprawdzam- ogolnie dominuja pewne zadady wg ktorych jest najwieksze prawdopodobienstwo wzrostu dzieci danych rodzicow: np oboje wysocy- dziecko wysokie, jedno niskie drugie srednie- dziecko zazwyczaj wyzsze od nizszego rodzica, matka niska ojciec wysoki- dzieci srednie w kierunku wysokich.... kiedys duzo analizowalam wzrost bo gdy bylam nastolatka chcialam byc modelka:) (teraz juz nie chce) duzo na ten temat czytalam, analizowalam aby wyliczyc czy bede nadawac sie na modelke:D i jakas tam wiedza mi zostala.

Gość frurrruuuuuuuuuuuu
.............

Gość Livia_85
Poza tym widzisz, u rodzeństwa też różnie bywa. Znam rodzinę, gdzie mama ma ok. 155 cm, tata ok. 172 cm. Starszy syn ok. 182, a młodszy 172. Więc żadne kalkulatory itp. tutaj nie znajdą zastosowania. Znam też siostry, jedna jest bardzo wysoka, ma chyba ponad 180 cm, a druga ok. 170 cm.

Gość a u nas jak będzie?
ja byłam zawsze w grupie najwyższych dziewcząt, a jednak zbyt wysoka nie jestem, bo mam tylko 169 cm, ale znowu nie jestem niska, prawda? natomiast dziwi mnie wzrost mojego synka, bo przecież nie ma po kim być niski, a jednak na tle swoich rówieśników taki jest

Gość a u nas jak będzie?
chyba nie ma żadnej reguły z tego co widać;) jednak wolałabym by moja córka nie miała aż 185 cm;) taki wzrost w przypadku kobiety to przesada moim zdaniem:O

Gość 29,1
no troche duzo ale raczej tyle nie bedzie miala. moja ciocia i wujek sa mniej wiecej WASZEGO wzrostu- ciocioa 168-170 wujek jakies 187-190 i maja 2 corki- jedna ma okolo 170 druga okolo 180.

Gość frurrruuuuuuuuuuuu
............

Gość a u nas jak będzie?
oby;) a wzrost dziadków też bierzesz pod uwagę? kurczę, ciągle zastanawiam się dlaczego jestem najniższa u mnie w rodzinie? rodzice mojego męża są niżsi niż moi rodzice - teściowa ma 164 cm, teść 182 cm, a jednak mają wysokich synów, bo mój mąż 191 cm, a jego brat jest może z 3 cm niższy