Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzolubiekawe

wzrost rodziców a wzrost ich dzieci??

Polecane posty

Gość a u nas jak będzie?
może mój krzywy kręgosłup jest powodem? czytałam, że z powodu krzywego kręgosłupa można mieć nawet KILKA cm mniej ciekawe czy to prawda?

w sumie nie wierze w takie wyliczenia ale ktos sie zna to prosze jaki wzrost moze osiagnac moj siostrzeniec siostra 168, szwagier 183 moi rodzice 180 i 162 resciowie siostry 180 ok i 165

Gość 29,1
wiesz co kiedys to jakos wyliczalam i tak wzrost dziadkow czasem ma znaczenie- ale w wiekszosci przypadkow znaczenie ma wzrost rodzicow. u mnie w rodzinie jest pewne malzenstwo- oboje sredni tak okolo 160-170. ich syn jakies 185. kazdy sie dziwil czemu taki wysoki. jak sie wydalo ojcem dziecka nie jest wujek tylko ktos inny....:D. maja tez corke ktora ma okolo 165 (wujek jest jej ojcem biologicznym;) )/ tego nie da sie wyliczyc w 100% ja pisze tylko o najwiekszej mozliwosci ktora nie koniecznie musi sie sprawdzic. nie martw sie niskim wzrostem syna ktory jest dzieckiem- no chyba ze jest niski a ma okolo 18lat. jesli jest mlodszy to przez rok moze urosnac nawet 10-13cm

Gość jakachula
165 ja 181 mąż - możesz sprawdzić na ile ma szanse nasz synuś> urodził się miał 57 cm teraz wśród rówieśników wydaje się przeciętny...

Gość a u nas jak będzie?
hehe ja i mój brat, a także mój mąż i jego brat na 100% jesteśmy dziećmi biologicznymi naszych rodziców;) nie ma najmniejszych wątpliwości:) a mój synek jest oczywiście mały, bo ma dopiero 4,5 roku i tak jak wspominałam jest niski, ale na tle swoich rówieśników, bo wzrostem jest na 50 centylu, czyli jest typowym średniakiem;) córeczka zaś ma dopiero roczek, ale od urodzenia jest na 97 centylu dlatego tak przeraziła mnie ta wizja 185 cm:D bo ma ku temu predyspozycje jak widać;) synek w jej wieku był sporo niższy

Gość ciakawa
to ciekawa jestem jak będzie w przypadku moich pociech;syna i córki/obydwoje powyżej 97centyla; ja mam 177, mąż 188; córka w wieku 5,5 lat ma 124, syn w wieku 14,5 ma 174???

Gość wp18
Moi rodzice mają Tata 173 cm Mama 172 cm . Ja mam 16 lat i 182 cm a brat 19 lat i 186 cm . Nigdy nie wiadomo ile dzieci będą mialy to zależy od rozwoju hormonu wzrostu

Gość gość
Podobno można policzyć z obwodu głowy, wzrostu i czegośtam u noworodka, ale nie wiem dokładnie. A co powiecie o dwóch siostrach, z których jedna ma 159 cm, a rok młodsza 173? Nie ma reguły.

Gość jak facet jest niski
i ma poniżej 170 cm, to w ogóle dzieci mieć nie powinien, bo odziedziczą one po nim geny i będą bardzo niskie !!!

Gość gość
To jakaś ściema z tymi wyliczeniami. To znaczy owszem, jak rodzice wysocy to można obstawiać że dzieci będą wysokie. ale np, u mnie jets tak: mama 165 tata 170 ja: 158 siostra 159. U moich kuzynek rodzice ok 170 oboje, jedna córka 156 druga prawie 180. Obie podobne bardziej cdo taty niż do mamy, więc drugi tatuś wykluczony ;P u mojego partnera mama ok 168 tato 170, moj facte 183, jego brat 170. Także wiecie. Ja z siostrą i jedną kuzynką mamy wzrost po babci, druga kuzynka po swoim dziadku. Mój facet ma po dziiadku, jego brat po rodzicach. Nie ma szans na wyliczenie tego.

Gość gość
Hej;) ja mam 165 a moj chlopak 167(jego ojciec jest wysoki, mam niska, ok 155), jakie jest prawdopodobienstwo wzrostu naszych dzieci?

Gość gość2222222
Mam pytanie jeżeli mój tata jest bliźniakiem jednojajowym a jego brat ma 180 a mój tata 167 mama 173 to wzrost mojego taty wpływa na mój wzrost czy mam sugerować się wzrostem wujka dziadka oni mają 180 i 175 ?

Gość gośćOjciec wysokiej córki
Boże biedna ta córka jeżeli ma tak ciemną matkę, która uważa że kobieta nie powinna mieć 185 cm i jest przerażona, że jej córka tyle będzie miała. Niech ma tyle i niech będzie piękna a przede wszystkim mądrzejsza od swojej ciemnej matki-sic!

Gość gość
moja ciocia ma 180 a jej corka ma 30 lat i ma 165cm

Gość aawwwww
Ja 173cm, mąż 186, syn (16 l) 184cm :)

Gość ja124
hej więc tak moja mama ma 158 cm wzrostu a mój tata i mój brat mają po około 185 cm,190 cm a ja mam 153.5 cm. Boje się, że już taka zostanę a chciałabym mieć tak 165 cm coś takiego. Proszę o odpowiedzieć.

Gość gość
U mnie mama 170 tata 175 a ja mam 157 dlaczego babcie nie były wysokie :) jedna 160 druga poniżej :)

Gość gość
Niska baba ryzyko niskiego syna....tylko wysokie kobiety są fajne

Gość yxyxy

Moja mama 164 cm, tata 180 cm, ja mam 180 cm (jestem kobietą) siostra 170 cm, brat 187 cm.