Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

xylinka

Mieszkanie czy zdecydować się na taki rozkład?

Polecane posty

Mieszkanie 3 pok, z największego pokoju - salonu odchodzą 2 pary drzwi - do sypialni oraz do pokoju dziecka. Mieszkanie na bardzo fajnym osiedlu, gdzie mieszka moja mama, teściowa, rodzeństwo, do wszytskich blisko. Obok przedszkole i szkoła. Zdecydować się na to mieszkanie czy kupić takie by do wszystkich pokoi były oddzielne wejścia, z tym, że dalej od rodziny (dojazd ok 15 min, pieszo ok 30-40 min).

Gość Mrs.Elitte
3 pokoje? toż to klitka nie mieszkanie

dla 3 osób 3 pokoje to klitka? wybacz ale znam rodziny z 2 dzieci które mieszkają w 2 pokoikach lub w 3 pokojach wraz z rodzicami więc w sumie 6 osób.

Gość mmmmmj
Ja bym brala takie jakie jest, blisko z rodziba co najwazniejsze

Ja też bym wzięła to gdzie masz bliżej do rodziny, jeśli masz z rodziną dobre relacje, czy pomoc np mamy, teściowej przy dziecku to mieszkanie w pobliżu ma wyłącznie same zalety. Nawet jak dzieciaczek starszy to po szkole może iść do babci, czy pobawić się z kuzynami. Odległość od przedszkola, szkoły i bezpieczeństwo osiedla, okolica jest bardzo ważna. Kupujesz na lata, więc zastanów się czy warto kupić gdzieś dalej i do rodziny wiecznie dojeżdżać, czy rodzice do pomocy do dziecka dojadą do ciebie bez problemu? Nawet do dziecka w wieku szkolnym jest potrzebna pomoc w ferie, wakacje. Blisko rodziny to duży plus.Mieszkanie fajne. Przecież nawet na filmach mają ludzie wejście z salonu do innych pokoi (np na Wspólnej). Poza tym patrz na swoją wygodę, a nie na to co ktoś powie. Bo to ty będziesz mieć daleko do rodziny i rodzina do ciebie jeśli kupisz inne.

Gość aaaaadefrfeve
ja bym na twoim miejscu popatrzyla przyszlosciowo : 1. czy zmaierzasz miec wiecej dzieci - bo jesli tak pewnie bedziesz kiedys tam chciala by kazde mialo swoj pokoj - jesli nie to opcja sypialni pozostaje do konca. 2. wez pod uwage pzryjezdzajacych gosci - wiadomo ze nie nocuja u ciebie czesto ale czy nie bedzie to dla ciebie krepujace ze ktos spi a ty musisz wstac np do dziecka lub isc do lazienki???? JA bym wolala kazde osobne wejscie - zawsze to jakas prywatnosc jest. a do bliskich nie masz az tak daleko bez przesady.

Gość dobre sobie to ...
dobre to że każde dziecko powinno miec swój pokój, ale mało które tak ma. To i tak cud jak 2 dzieci ma swój pokoj, bo dużo osób mieszka kątem u rodziców. wtedy zero prywatności. jacy goście do ciebie zjeżdżać będą? w razie czego dasz im nocleg w sypialni czy pokoju dziecka, sama zanocujesz w salonie, nie widzę problemu. mieszkanie kupujesz dla siebie, swojej wygody. ja mam kolezankę w pracy ktora kupiła rok temu mieszkanie dalej od rodziców, uważała że mają auta będą spokojnie dojedzac, ze to nie problem. W praktyce okazało się że problem. Szuka mieszkania na zamianę czy teraz chce swoje sprzedac i kupic przy rodzicach. Zaczęła doceniać że blisko rodziny to ogromna zaleta, zawsze można wyjść na plotki, zostawić dziecko, nie trzeba specjalnie auta odpalać , oszczędność czasu.

Gość ula której ukradli nick
oddzielne pokoje ! poza tym wccale nie tak fajnie mieć całą familię pod nosem wierz mi.

Mieszkanie w Łodzi. Właśnie zaletą by było mieszkać w pobliżu rodziny, dobry dojazd komunikacją jest też. Ja mam blisko do pracy, pieszo mogę iść. Nie planujemy wiecej dzieci. Poza tym w takich mieszkaniach mieszkają rodiny z dwójką, trójką dzieci i chłopak z dziewczyną mają wspołny pokoj, więc nawet gdyby u nas pojawiło się drugie byłoby podobnie. Dobrze jak dzieci mają swoje pokoje, my nie planujemy drugiego, ale nigdy nic się nie przewidzi. To jak ktoś ma 2 dzieci to powinien mieć 4 pokoje - salon, po pokokju dla dzieci i sypialnię, mało kto tak ma.

Ula, zależy jak sie z familią obchodzisz. Przecież nie mieszka się razem, a obok siebie, w pobliżu.

Gość nzjsjs
Kurcze co wy z komuny aby do kazdego pokoju bylo odzielne wejsxie,przexiez teraz wlasnie taka moda ze z salonubsa wejscia do innych pomieszczen,bardzo fajny nowoczesny rozklad,bierz

Gość ja mam domek i też mam
i też mam z salonu wejście do kuchni, z jadalnią - jest to połaczone. Dodatkowo z tego salonu wchodzi się też do sypialni i do gabinetu (mąż ma taki gabinet swój do pracy). Na poddaszu są 3 pokoje, 2 zajmują dzieci, 1 jest dla tzw gości, jest tam garderoba z łózkiem. Więc nowoeczesne domy też są takie że z salonu przechodzi się dalej. Bierz, bo bliskość do rodziny jeśli widzisz w rodzinie jakieś oparcie (wzajemne, teraz mama pomoże przy dziecku, pozniej ty pomożesz mamie to zawsze blisko , wygodnie).

Gość alalalalal424
z którego roku jest ten blok w ktorym chcecie kupic to przechodzone mieszkanie?

Gość na pomaranczowo piszę teraz
to zalezy, czy bedziesz korzystala z pomocy rodziny, bo jak tak to jest plus, szkola i przedszkole blisko to tez wazne,jednak wolalabym salon jako odzielny pokoj bo z tego co piszesz to wyglada jak przejsciowy... poza tym mieszkanie faktycznie male...ja bym sie w takim nie odnalazla, nas jest 3 a mamy 5 pokoi(salon, pokoj dziecka, sypialnia, garderoba i pokoj tzw, biurowy)

Gość a ja marzę o swoim
Ja mieszkam z rodzicami, ciasno nam, mamy 3 pok, oddzielne wejścia. 1 pokój rodziców ok 18 m, nasz 15 m, dzieci mam dwoje i mają pokój 10m. Marzę o chociaż 2 pokojach ale własnych i też nie miałabym sypialni z męzem, a dzieci swoich pokoi ale bylibyśmy sami bez rodziców za ścianą. Mama pomaga mi przy dzieciach więc szczyt marzeń mieć mieszkanie rzut beretem od niej. 3 pokoje nawet przechodnie to też moje marzenie, nierealne zresztą. Patrz na siebie, swoją wygodę, jak masz 1 dziecko i nie myślisz o drugim to extra, naawet z 2 też dobre.

Gość kangurzyca38
Ja też kupiłam mieszkanie na tym samym osiedlu co moje dwie siostry. Też tutaj szukałam, bo dzieci mamy w podbnym wieku, mają się z kim pobaawić, blisko do siebie iść. Mama mieszka w odległości 8 min pieszo też dobrze, zawsze wpaść na obiad, czy mama do dzieci, dzieci do mamy... Same zalety. Z siostrami mam dobre relacje, wspólne kawy, zakupy, więc też zaleta że mozemy do siebie w dresie i przysłowiowych ciapciach wyjść, zawsze też dobrze jak jedni wyjadą, to drudzy im mieszkania dopilnują, jak blisko to nie ma problemów. Ja nie widzę wad mieszkania w pobliżu rodzeństwa, rodziców a same zalety. Wady to jakby się razem mieszkało, wspólnie w jednym mieszkaniu. Jak każdy ma swoje w pobliżu to same plusy. Ja mam akurat 2 pokoje, 1 dziecko. Wolałabym trzy pokoje o jakich piszesz, bym miaała wtedy sypialnie z mężem. Jedna moja siostra ma takie 3 pok przechodnie i 2 dzieci. Z tym, że z dużego pokoju wchodzą do sypialni,a dzieci mają wspołny pokoj (syn i corka) - wchodzi się z korytarza.

Gość kangurzyca38
Ja uważam że lepiej mieć takie 3 pok niż 2 oddzielne. Każdy ma inne wymagania. Są tacy co mają 5 pokoi, a i tacy co w 2 pokojaach z 2 dzieci... Duża zaleta że rodzina obok.

Gość ja mam pomarańczowy
drzwi do sypialni to jeszcze ok, bo i tak sypialnia jest tylko wasza i nikt tam nie będzie wchodził, ale dodatkowe wejście do pokoju dziecinnego to już przesada, nie podoba mi się taki rozkład

Gość kangurzyca38
lepiej tak niż z pokoju do kuchni, jak bywa często w rozkłdaach mieszkan też. co za problem ze z salonu do swojego pokoju wejdzie dziecko? dla mnie żaden.