Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Motyle_w_brzuchu

Rozdawanie zaproszeń "przy okazji"

Polecane posty

Gość Motyle_w_brzuchu

Kiedy będę obchodzić urodziny zostaną mniej więcej 4 miesiące do naszego ślubu. Chciałam skorzystać z okazji, ze będę się wtedy widzieć z dużą ilością bliskich mi osób (obiad dla rodziny i spotkania z przyjaciółmi) i rozdać zaproszenia na ślub. Moja mama twierdzi, ze takie rozdawanie zaproszeń "przy okazji" jest niegrzeczne, że to trzeba się pofatygować do gości, a nie zapraszać ich po odbiór zaproszenia. A co Wy uważacie na ten temat? Trochę bez sensu spotykać się w dwa razy w tak krótkim odstępie czasu...

Gość Nastia Janowa
Ja nie mam nic przeciw. Sama dostałam na spotkaniu towarzystkim w pubie. Nie widze w tym nic złego. No chyba, że Twoja rodzina należy do tych przewrażliwionych ;)

Gość nie wypada dawać przy okazji
My będziemy rozdawać osobiście bo uważam że to bardziej taktowne. Wolałabym żeby ktoś do mnie przyjechał na kawę i zaprosił osobiście niż tak grupowo na urodzinach albo co gorsze w głośnym pubie

Gość pppychaczka
ludzie to teraz jobla dostają na punkcie stroświeckich zwyczajów,tylko ze żyją nowocześnie,pasuje dawać zaproszenia w każdym miejscu i na każdej imprezie

Niedługo dojdzie do tego że nie będziecie w ogóle zaproszeń kupować a wysyłać zaproszenia przez fb. Wyślij do wielu. Super nowoczesne i kulturalne !! Nie jestem staroświecka ale trochę przesadzacie ze swoim lenistwem. Może by tak ruszyć swoje 4 litery i pojechać do rodziny. Porozmawiać i napić z nimi kawy. A nie iść na łatwiznę. Może za kilka lat wesela też będą odbywać się albo w świecie wirtualnym a prezenty wysyłane pocztą bo to takie niestaroświeckie i nowoczesne. Albo będziecie zapraszać na wesela do zadymionych i zatłoczonych pubów

Gość Nastia Janowa
nie wypada dawać przy okazji -> popadasz w skrajność

Powiem wam tyle mam 27 lat więc jestem osobą stosunkowo nazwijmy to młodą. Ja mając tyle lat uważam że dawanie zaproszeń przy okazji jest niekulturalne a pomyślcie co będą sądzić na ten temat osoby starsze które zapewne są bardziej staroświeckie ode mnie. Moim zdaniem to niedopuszczalne takie dawanie zaproszeń przy okazji. Chyba że to jest sytuacja wyjątkowa np narzeczeni mieszkają za granicą i przyjeżdżają do Polski na święta i wtedy z powodu braku czasu i krótkiego pobytu rozdają zaproszenia przy okazji

Moim zdaniem też uważam że jest niegrzeczne, z wyjątkiem sytuacji kiedy widzisz kogoś do kogo planowałaś wysłać zaproszenie pocztą z powodu no odległości, wtedy lepiej wręczyć osobiście jeśli jest okazja

Gość ojro33
Zależy komu. To najbliższej rodziny powinno się przejechać, napić herbaty, pogadać. Ale znajomym, dalszym kolegom można dawać przy okazji.