Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

hijasynta

Zna się ktoś na cukrzycy? Apteka i pomiary cukrzycy.

Polecane posty

Czy można ufać takim urządzeniom z apteki rozdawanym za free? Mojemu mężowi wykazało 23. A mi 59. Tzn. że oboje musimy się zgłosić do lekarza? ;D Mamy objawy tzn. senność, zasłabnięcia, nagły atak głodu, osłabienie... ale to nie przez cały czas. Idziemy w przyszłym tyg do lekarza ale chcę spytać czy komuś z Was tak wykazało??? 23? Piszą że to już stan w którym trzeba leżeć w szpitalu.

Gość HuszuAszur
:D ja tyż tak mam i nie mam cukrzycy ale warto się zbadać bo może na was padło

Gość faktycznie dziwny wynik
ale przy niekontrolowanej cukrzycy takie coś nie wchodzi raczej w rachubę (bo skąd, skoro jest problem z produkcją insuliny), prędzej podwyższony cukier

Proszę o odpowiedzi osoby które sprawdzały sobie pomiar cukru we krwi... nie wierzę temu urządzeniu ale np. teściowi wykazało 120. Jutro jeszcze na czczo sobie zrobimy pomiar. Ale się przestraszyłam. 23 to... bardzo mało. A pra babcia mojego męża zmarła właśnie z powodu powikłań czy nie leczenia cukrzycy...... nie wiem dokładnie. Ale być może wyszło to w 2 pokoleniu?

OK, dziękuję :) HuszuAszur nie masz cukrzycy a wykazywało ci taki wynik? Poszedłeś do lekarza i jest ok? Mam nadzieje ze u nas też tak będzie. CHROM, OK, poczytam. Dzięki.

Gość lumpka wina
hiasynta, moj tato przy 23 jest totalnie odjechany tj nie wie co mowi i co robi, mozg nie ma glukozy, niemozliwe, wadliwy test. Nie lepiej pojsc na zwylke badanie krwi i za 10 zeta zrobic glukoze na czczo??

Norma dobrego cukru na czczo to od 70 do 100. Po jedzeniu dwie godz od 70 do 140. Z takim cukrem jak napisałas raczej udałabym się do szpitala. 20 kilka cukier to bardzo mało, jeszcze trochę i śpiączka.

Dziękuję. Widocznie ten test jest wadliwy. Ale mąż robił 2 razy- 23 i 24 poziom. Ja- 59. A teściu 120. No nic. Pójdziemy z tym do lekarza bo to nie są żarty.

A mojemu mężowi bardzo często robi się słabo i potrafi zjeść cukier w kostkach i po tym jest mu lepiej. I tak od kilku lat.

Mega Grubcia ma rację, poza tym , przy glikemii 23 to powinnaś juz być w śpiączce, skoro badanie w aptece tak wykazało, a nie wiadomo czy prawidłowo aczkolwiek piszesz o dolegliwościach jakie miewacie, radzę iść do lekarza

Moim zdaniem każdy raz na rok powinien zbadać sobie poziom glukozy w laboratorium. Koszt : 5 zł. Paski z aptek nie są testem diagnostycznym. Mogą się mylić, dają jedynie ogólny podgląd na stan rzeczy.

Konieczna jest konsultacja z lekarzem:-( Wiem co mówię - jestem mamą małego diabetyka:-( Dajcie znać, co wyszło.