Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamuśka 29

Imię dla córeczki.

Polecane posty

Gość Mamuśka 29

Maja, Aleksandra czy Olga ?

Gość wszystkie ładne:):):)
Mam córeczkę Aleksandrę i wszystkie te imiona rozważałam:)

Gość Mamuśka 29
No właśnie w tym problem wszystkie nam się podobają. I wszystkie pasują do nazwiska. No i ani ja ani mąż nie umiemy się zdecydować.

Gość hhhhhh1235315
i my tu na forum mamy zadecydować jak będzie miało na imę waze dziecko... czy w innych ważnych sprawach też mamy decydować??? trochę samodzielnego myślenia, to przecież WASZE dziecko, nie kafeterii

Gość ciezarowka31
tez mam dylemat spodziewam sie coreczki drugiej pierwsza to Kornelia. mysle nad imieniem Berenika Michalina Blanka i moze cos jeszcze do glowy przyjdzie:D

Gość Mamuśka 29
Chce wiedzieć jakie Wam się podoba.

Gość hhhhhh1235315
żadne z tyych

Gość Juratka
Ola

Z Twoich typów Olga, chociaż sama nie zdecydowałabym się na żadne z tych imion :) Jakbym miała mieć córeczkę wybór byłby między Adrianna, Dominika i Eliza :D

Gość Juratka
I jesli mogebyc szczera to maja totalnie mi sie nie podoba. To imie fajne dla dziecka ale dla doroslej koiety to tak srednio.

Gość Wszystkie piękne
.

Gość Wci
Kokoszka i jak nazwalas zatem?

Gość dokładnie234
Pewnie każdy będzie mówił Ola czy będzie Olga czy Aleksandra, miałam taką koleżankę Olge i każdy mówił Ola. Maja też ładnie, hmmm..,ja wolałabym Aleksandra:)

Gość MAJA POLIŻ MI JAJA :)))
Maja co to w ogole ma byc? to nawet powaznie nie brzmi, dzieciak urosnie a maja sraja mu w papierach zostanie.

Gość cukier w kostkach
Fajne jest imię Mia tutaj jest watek jeśli Ciebie zainteresuje: http://forum.gazeta.pl/forum/w,12924,75958849,75958849,Mia_czy_to_samodzielne_imie_.html

Maja imie koszmarne I wszedzie go pelno, aleksandra imie piekne niestety w polsce nie funkcjonuje, za to mamy koszmarny skrot ola ,a olga zwyczajnie mi sie nie podoba,

Gość imie Mia oklepane ostatnio
3 znajome mają corki z tym imieniem rocznik 2012, jak na niby oryginalne to trochę sporo. Poza tym osobiście mam problem z odmianą, a jak pytałam jednej z mam to sama nie wiedziała do końca jak odmienić. Berenika fajne ale też ostatnio sporo bo "pierwsza miłość" w 2011 rozreklamowala to imię. Wybrałabym Olgę - mała np Oleńka, Oluś, Olguś, Ola i dorosła ladnie Olga lub też Ola

Gość abcdefghijk abcdefghijk
z tych trzech zdecydowanie Olga, sama tak chciałam nazwać córkę, ale ostatecznie zrezygnowałam, choć jeszcze zaraz po porodzie zaczęłam już do niej tak mówić, ale jakoś trudno mi to przechodziło przez gardło:p w dodatku wiadomo, malutka, noworodek, a tu takie twarde imię, nie wiedziałam nawet jak je zdrobnić, olgusia?próbowałam ale dziwnie to brzmiało i doszliśmy z mężem do wniosku że szybko szukamy innego, pamiętam, że nawet w ankietach co dają po porodzie wpisałam imię dziecka:olga i teraz mi przychodzą jakieś paczki reklamowe podpisane że dla Olgi :D imię nadal mi się podoba, ale nie pasuje zbytnio do małego dziecka, zaczyna fajnie brzmieć dopiero jak jest nastolatką,już fajnie pasuje i dla dorosłej kobiety jak najbardziej. Zupełnie na odwrót jest z Mają, pasuje bardzo fajnie do małego dziecka, małej dziewczynki, nastolatki jeszcze nieźle ale dorosła kobieta Maja to już nie bardzo moim zdaniem. Najlepiej jest wybrać imię, które będzie pasować zarówno do dziecka jak i dorosłego, i musi mieć fajne zdrobnienia dla dziecka i też mieć brzmienie, jak dla dorosłego człowieka przystało. Dlatego nie lubię też np imienia Filip, o ile dla maluszka jest super, dla kilkulatka też to potem Filip brzmi już infantylnie, jest kompletnie niemęskie. Tak samo bez sensu są poważne, twarde imiona dla maluszków.

Gość only meeeee
Mi się podoba imię Idalia (Ida). Moim zdaniem nie ma piękniejszego imienia dla dziewczynki. Jako dziecko- Idalka, nastolatka Ida, dorosła kobieta- Idalia. Podoba mi się też imię Liwia.

Gość ulaulala
dalabym Aleksandra. ładne,kobiece,pasuje do małej i do dużej dziewczyny. Maja nigdy mi się nie podobało. rozważyłabym jeszcze Dominike,Dagmare lub Alicje.też fajne. a mama która ma Kornelie,może dać drugiej Berenika,nigdy nie słyszałam by ktoś tak wołał.w ogóle nie znam takiego imienia.

Gość może autorka ma jakieś
Majek jest teraz bardzo dużo. Aleksandra też popularna. A Olga jest prosta, ładna i najbardziej oryginalna