Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak być maddrzejszzas

Jak byc MADRZEJSZA??

Polecane posty

Chciałabym być mądrzejsza.. Żeby nie być brana za "pustą" "blondynkę" "idiotkę".. Czytam książki, ale kryminały i to tak dla rozrywki..Czasem coś z filozofii.. Chciałabym być mądrzejsza ogólnie..

Gość warkot
ja jsetem ten madry ale co z tego?

Gość HuszuAszur
a czym jest mądrość :O to tylko marność co do postrzegania przez ludzi to powiem tak nie zależy to od wiedzy ale od pewności siebie i zachowania

Oj i tak pewnie wszyscy na kafe są o wiele mądrzejsi ode mnie więc pytam.. Jakieś konkretne ksiązki, programy, filmy, rady? :< Proszę was ludzie..

Gość eee678
gdzie mieszkasz (duze miasto / male miasto /wiocha)? ile masz lat?

Gość kyyyylelllejssso
Samo to pytanie rzuca na ciebie.swiatlu glupiej, pustej blondynki :O Moze nie wysialaj sie i badz po prostu soba? 🖐️

No tak jestem głupia i dlatego pytam jak być mądrzejszą. Mieszkam w takim no małym mieście. Msf - bardzo dziękuje. I mam pytanie - co masz na myśli pisząc o tych lepszych kryminałach ? Poleciłbyś jakieś tytuły albo autorów?

Gość Ale masz problem!
Widać jaka jesteś pusta, sam nagłówek mówi za siebie:D

Gość ala_ma_koty_dwa
godzina dziennie, to nie jest dużo czytania jak zobaczyłam tytuł, to od razu pomyślałam o czytaniu książek, różnych- niekoniecznie filozoficznych- no chyba że cię zainteresuje temat z tej dziedziny żeby mieć wiedzę ogólną- to przede wszystkim książki- w każdej można znaleźć coś o czym nie wiedziałaś, tylko należy czytać dla przyjemności, a nie wczytywać się jak w dzieło naukowe (ja lubię biografie, książki medyczne (beletrystyka, a nie naukowe), przygodowe, romanse Daniel Steel, kryminały też, ale rzadko) poza tym należy być 'ciekawym świata', to trzeba mieć w sobie programy w tv- przyrodnicze i popularno naukowe -są ciekawe i z orzyjemnością się ogląda, może coś Cię szczególnie zainteresuje i będziesz sama chciała dowiedzieć się więcej na dany temat i rozwiązywanie krzyżówek, ja gram w 'skrabla' i naprawdę czasami zdumiewa mnie u ludzi brak podstawowej wiedzy co do znaczenia niektórych słów

Gość Asan
Mózg trzeba ćwiczyć, tak samo jak wszystko inne, zręczność czy siłę. Pamiętaj też że mózg potrzebuje dużo energii (ok. 20%) więc jedzenie i tlen ma tu bardzo ważną role. I ćwiczenia: zadania matematyczne, zagadki logiczne. Czytanie i wymyślanie własnych zakończeń, a nawet historii. Ja polecam medytacje, ale potraktować ją poważnie i ostrożnie. Tak jak przy podnoszeniu ciężarów można naciągnąć mięsień, tak i przy medytacji możemy przedobrzyć. Na koniec wyjść już takim mądrym do ludzi, zobaczyć jacy z nich ślepi idioci i się załamać. Serio, z byt mądrym też kiepsko być, se z nikim nie pogadasz :/

Gość gość
Zadawaj sie zmondralami. Mowią ,ze z kim sie zadajesz takim sie stajesz:-)

Gość gość
Ładne osoby często są brane za głupie przez ropuchy, a udowadnianie na siłę, że jest inaczej jest śmieszne.

Gość Amidek lambda 1
tworzyc zacznij umiej cos namalowac albo narysowac, osignij pewna wprawe, mozesz psiac rowniez wiersze, albo rozwiazywac krzyżówki, ksiazki to tylko wiedza a wiedza sie nie utrwali jesli mozg nie pracuje, czytanie tez rozwija umsyl, ale nie tak bardzo jak sie ludziom wydaje..