Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Złoto włosa Annna

Czy byliście dziś w kościele?

Polecane posty

Gość HuszuAszur
"słownictwo to masz takie jak ....ze starszaków" a to jezusek w ewangelii powiedział "Zaprawdę, powiadam wam: Kto nie przyjmie królestwa Bożego jak dziecko, ten nie wejdzie do niego."

powiedział " kto nie przyjmie ... " a nie " kto mówi jak dzieciątko ..." :)

Gość HuszuAszur
mówienie na bozię bozia to rodzaj przyjęcia bozi jak przyjmuje dziecko tak czy inaczej nie czepiaj się

Gość allium ile mieli lat
osoby w wieku "nastu lat" i w zwyż swoją gotowosc duchowną przekazuja poprzez osobiste i czysto intymno dychowe doznania , dzieci w wieku kilku lat nie rzadko bywaja tak jaby nie dokonca zorientowane,czasami wrecz zmanipulowane poprze nacisk, przekupstwo,czy tez ich postawa byla by nieadekwatna do czynu Mlodzian w wieku nastoletnim uzywa swojego wnewnetrznego przekonania ,rozpatrywając wgledy duchowe i swoja szczerosc wobec kogos w kogo lub w co wierzy Nie jestem ewangelikiem ale jakis czas temu bylam w Krakowie za chrzcinach młodzianów , kazde z nich mialo od 16 do 26 lat

Gość nie nie bylam
Nie bylam, od dawna nie chodze, chyba ze jest jakies wesele albo pogrzeb.

w świetle Biblii chrzest dzieci - istot bezgrzesznych - jest bez sensu .Bo chrzest jest " na obmycie grzechów " a dzieci , które nie odróżniają dobra od zła nie maja świadomości grzechu , wiec nie grzeszą . Dlatego nie wypowiadam sie nawet na temat chrztu dzieci .

Gość HuszuAszur
chrzest to znak przymierza jak obrzezanie i tyle

Gość DEKLE Niemowlaki chrzest
ale wtopy tutaj walicie.Chrzest niemowlaki przyjmują i w Bibli tak jest napisane, zobaczcie sobie w kosciele w jakim wieku dzieci sa chrzczone, sa to niemowlaki 2-3 miesieczne bo w bibli tak pisze a nie 16 lat

Gość on28w
Nie byłem bo jestem wierzący niepraktykujacy

Gość HuszuAszur
DEKLE Niemowlaki chrzest nie ma w biblii nic o chrzcie niemowląt zresztą chrzest jest wielokrotnie powtarzany jako komunia 1 komunia 2 i bierzmowanie czyli 4 w jednym

Gość to jak tyle osób nie było
i ja tez,to pustki w kosciołach chyba?

Gość DEKLE Niemowlaki chrzest
to dlaczego wszystkie filmy zwiazane w Chrystusem gdy sa epizoty chrztu to male dzieci sa chrzone,niemowlaki? i u nas w kosciel tez?

oglądałam wile filmów o tematyce biblijnej i w żadnym - w żadnym nie było epizodów z chrztem niemowląt czy małych dzieci . Było błogosławieństwo - dziecko po 7 dniu życia zanosiło się do Świątyni , żeby je pobłogosławić a nie ochrzcić:)