Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama synka 6 miesięcy

Jadłospis 6 miesięcznego dziecka

Polecane posty

9-10 pierś, jeśli nie chce to wypija do 100 ml mm 13- obiadek w międzyczasie pierś- kilka łyków 16-17 deserek 18-19 pierś ale też nie zawsze chce 19-19.30 mleczny deserek lub kaszka 100 ml ok 21 pierś. Wydaje mi się że wypija trochę mało mleka, dlatego musiałam wprowadzić mm, choć chciałabym pokarmić piersią do roku. Czy dziecko, skoro nie chce piersi, nie jest głodne skoro minęły 3 godz od ostatniego karmienia? Dobrze robię dając mu mm jak nie chce piersi? Czy mam czekać aż zgłodnieje i podać mu pierś?

up

czy dobrze karmie swoje dziecko?

A co Ci da to mm? Dopajasz? Ile tych obiadkow, deserkow zjada? Moja 6 miesieczna je tak: 7 - piers 10.00 - 100 ml sinlaca, orkiszowej, lub jaglanej 11 - 13 - piers (czasem raz, czasem dwa) 13 - obiad - ok 125 ml - geste - sama gotuje 14 - 16 piers (jw - czasem raz, czasem dwa,zalezy czy jej sie pic chce, bo nie dopajam) 17 - 125 gr owocow lub ryzowa z owocami 18 - 21 - piers w nocy raz lub dwa - piers.

Obiadku ok 130 ml, sama gotuję, ale podaję też gotowe słoiczki, deserki ok 100-120 g lub średnie jabłuszko. Dodam, że posiłki stałe bardzo ładnie i chętnie je

3 razy zjada piers. Wydaje mi sie, ze ok, mozesz ew zrobic kaszke na swoim mleku :) Albo podac przed samym snem - swoim - na spiocha. Moja tez tak niedawno miala, zasmakowala w domowym jedzonku i piers poszla w odstawke - ;) teraz znowu sie naprawilo i chetnie pije. Ale ze 2 tygodnie to trwalo. Tylko kaszki i obiadki by chciala ;)

Gość justa-kapustaaaaaa
Moja córka je tak: 8-9.00 - 180ml mm 12.00 - około 150g zupki (sama gotuję) 15.00 - 150ml mm 18.00 - owoce, przeważnie jabłko gotowane zblednderowane 19.30 - 120 ml mm 21-22.00 - ostatnie mleko mm 180ml w nocy córka mleka nie pije.