Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kochaj siebie

nienawidzę przesilenia wiosennego

Polecane posty

jestem ospała, zmęczona, nie chce mi się wstać z łóżka. nasilają mi się w tym okresie objawy nerwicy i depresji. Poprostu mój organizm nie może się jeszcze obudzić ze snu zimowego. Niby jest tak pięknie- świeci słońce, wszystko budzi się do życia, dzień jest dłuższy, a ja nadal śpię. Z niecierpliwością czekam na maj! Wg lekarzy to najgorszy okres w ciągu roku dla ludzi z różnymi zaburzeniami psychicznymi, typu depresja czy nerwica itp. A jak Wy przechodzicie ten okres?

Gość Raul282
masz prawo nienawidzić czego chcesz, acz trzeba być idiotką zeby nienawidzić dnia o ktorym wiesz ze po nim bedzie juz tylko cieplej i dłuzsze dni rozumiem ze jestes wymeczona zima, no ale bez przesady... co innego przesilenie jestenne - tu juz nie mozesz spodziewac sie ze za chwile bedzie lato

Gość ja najgorzej czuje
się latem. jestem ospała, zmęczona a w nocy spać nie moge, to jest coś strasznego. nie cierpię lata. natomiast wiosne uwielbiam, mogłaby trwać cały czas

Też mama już dość przesilenia wiosennego.Najgorszy okres w roku.Nie mam mocy na nic.trzeba iść do lekarza po jakieś tabletki.Normalnie śpię 6-7 godzin.Teraz po tylu nie mogę się dobudzić,a 9 godzin to też za mało.Ćwiczenia, szczególnie bieganie pomaga ale tylko na chwilę.trzeba to jakoś przetrwać

dokładnie, trzeba to przetrwać ;) ja kocham maj, mógłby dla mnie trwać caaaaały rok :) lato też lubię, ale przestaję gdy przychodzą temp powyżej 30 st. zazdroszczę osobom, których energia uskrzydla już w marcu. tak dzisiaj się obudziłam i piękne słońce za oknem, ale siły mnie opadły :( niech to już się skończy :(

Gość FranekZBajki
Ja tak samo spać mi się chce ciągle i wkur***** chodzę całymi dniami szok.... ale jakoś trzeba przeżyć to wiosenne przesilenie znalazłem wirtualny poradnik jak przeżyć marzec może pomoże http://fitness.wp.pl/zdrowie/wirtualny-poradnik/art984,jak-przezyc-marzec.html

Gość bezdodatkucukru
ja tez to mam, i zastanawiam sie od paru dni dlaczego tak sie zle czuje, moja nerwica mi sie nasiliła, wczoraj pol dnia przespałam, koszmar, miedzy snem a jawa tak sie czuje

Gość meteopata
też tak mam,od wielu już lat,już jako dziecko to odczuwałam,nie ma na to leku,nie pomaga nic a jeśli już to tylko na chwikę a każdy wysiłek tylko pogłębia zmęczenie,na nic ćwiczenia spacery,trzeba to przetrwać,a jest naprawdę cieżko

Gość checkyourself
Gdzie masz słońce i ptaszki śpiewające? :) Czyżbyśmy żyli w innych krajach? No nic, taki stan zmęczenia to nic dziwnego, w końcu zima trwa już 5 miesiąc i nie chce przestać. Osłabienie i zmęczenie to normalna sprawa. Polecam brać sobie Actibion - ten suplement trochę pomoże przezwyciężyć taki marazm i wziąć się do roboty.

Gość Fabryka Formy
Szanowni Państwo, bardzo często, pomimo coraz lepszej pogody i wyższych temperatur za oknem, brakuje nam ochoty na wyjście z domu, spotkanie z przyjaciółmi i ruch. Osłabienie, senność, bóle i zawroty głowy, zmniejszony apetyt, to jedne z najczęstszych objawów wiosennego przesilenia. Najważniejszym elementem, o którym nie możemy zapominać podczas walki z wiosenną chandrą, jest sport. Poranny jogging, jazda na rowerze, basen, a nawet spacer mogą doskonale wpłynąć na nasze samopoczucie i przywrócić chęć do działania. Spinning, zajęcia Zumby, to ćwiczenia dla wszystkich, bez względu na wiek czy płeć, a udział w nich, to dobry pomysł na skuteczny wysiłek, a także doskonałą zabawę. Warto też zastanowić się nad uzyskaniem wsparcia osobistego trenera. Trener Personalny tworzy program treningowy specjalnie dostosowany do potrzeb, upodobań i możliwości osoby ćwiczącej pod jego okiem. Dodatkowo pomaga w odpowiednim ułożeniu diety, motywuje i wspiera w walce o coraz lepsze efekty.

Gość Dieta na Wiosnę
Dokładnie na ten temat był ostatnio newsletter strony terapiasokami.pl Już wiem, skąd bierze się zmęczenie związane z przesileniem. Wiem, dlaczego nie można jeść nowalijek - wcześniej jadłam bardzo często. Wiem, dlaczego mój organizm nie może się przestawić na nowy czas. Wiem, dlaczego moje kochane słońce sprawia, że jestem bardziej ospała. A co najwazniejsze - wiem, co z tym zrobić :) I jaką dietę stosować na wiosnę. Źródło: http://terapiasokami.pl/dieta-na-wiosne

Gość gość
Jakoś trzeba to przetrwać, ale człowiek wiosną jest stale zmęczony. Najgorsze jest to przesuwanie zegarków do przodu pod koniec marca, śpimy o godzinę krócej:((

Gość MartaaM
Nie wiem czy wszystkich to dopada, ale ja każdego roku na początku wiosny czuję się zmęczona, senna i rozdrażniona :< Macie może jakieś rady na to? Co Wam pomaga?

@Marta - powiem Ci, że ja też każdego roku miałam problem z przesileniem wiosennym, a w tym roku czuję się świetnie, mam dobry nastrój, nie jestem zmęczona i mam mnóóóstwo energii :) Myślę że sporo pomógł mi magnez, biorę go już w sumie ponad dwa miesiące, dla siebie wybrałam ten z Doppel herz :)